години

Екскурзия за Коледа в Прага

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Прага - Братислава - Будапеща - Белград - София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки
Информация:
автобусна програма с 2 нощни прехода
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: 22.12.2017
Трансфер Пловдив - София в 15.30ч. от хотел “Тримонциум” в Пловдив за тези, които желаят. В 19.00ч. отпътуване от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 18.30ч. Отпътуване по маршрут София - Белград - Будапеща - Братислава - Прага. Нощен преход.
ВТОРИ ДЕН: 23.12.2017
Следобед пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 24.12.2017

Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: архиепископския дворец (отвън), Храдчани, стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата Свети Вит, двореца Валдщайн, Мала страна, Карловия мост, Старе место. Свободен следобед.

По желание: полудневна пешеходна програма „Старе место” - 25 лв./възрастни; 20 лв./деца до 18г.

Разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” - днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”.

Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място.

Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 25.12.2017
Закуска. Екскурзия до Карлови Вари - един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Вечерта завръщане в Прага. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 26.12.2017

Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи - Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр.

По желание: Полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” - 50 лв./възрастен; 40 лв./деца до 18г. и възрастни над 65г. при представяне на личен документ на входа на музеите

Посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум.

Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха, кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място.

По желание: Разходка с корабче по р. Вълтава - заплаща се на място

Около 19.00ч. отпътуване по маршрут Прага - Братислава - Будапеща - Белград - София. Нощен преход.
ШЕСТИ ДЕН: 27.12.2017
Вечерта пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.
Дата Възрастен
в двойна/тройна стая
Възрастен
в единична стая
Деца до 18г.
в стая с 2 възрастни
Деца до 18г.
в стая с 1 възрастен
22.12.2017 436 лв. 523 лв. 385 лв. 410 лв.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотели 2*-3*
 • Водач-придружител от туроператора;
 • Екскурзоводско обслужване.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Допълнителна седалка - 189 лв.
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Пешеходна обиколка на Старе место -  25 лв./възрастен; 20 лв./деца до 18г.
 • Пражки сецесион - 50 лв./възрастен; 40 лв./деца до 18г.; 40 лв./възрастен над 65г.
 • Медицинска застраховка - 2 лв. на човек на ден;
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма - 2-3 EUR на човек
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Депозит 30 % от стойността на пакета
 • Пълно плащане до 15 дни преди отпътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата
 • За Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.

Оферта № Е192

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).