Екскурзия Коледа във Виена

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Виена - София

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия с група
Дата на отпътуване:22.12.
Цена от:
873 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Хотели

Екскурзия Коледа във Виена

София - Виена - София

Дати  на отпътуване:
22.12.2019

5 дни / 4 нощувки
самолетна екскурзия с група
 
Екскурзията е петдневна и включва
4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Виена,
екскурзоводска програма на български език, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище.
Лети се с „България Ер”.
 
ПЪРВИ ДЕН: 22.12.2019г.

Отпътуване от летище София в -18:05 ч. 18:50 ч. - кацане във Виена, трансфер, настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 23.12.2019г.

Закуска. Обиколка на Виена с екскурзовод на български: пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 24.12.201г.

Закуска. Свободен ден. Нощувка.

По желание:  Сутринта - Разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“
доплащане 49 лв. за възрастни и 22 лв. за деца до 18 г.
Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място.

Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и  т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста.

По желание:  След обяд - Самостоятелно посещение на Пратера.
По желание:  Коледна вечеря (с доплащане).

ЧЕТВЪРТИ ДЕН : 25.12.2019г.

Закуска. Свободен ден. Нощувка.
По желание: Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод
Доплащане 56 лв за възрастни и 46 лв за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място.

По желание: Самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун - една от най-старите в Европа.

ПЕТИ ДЕН: 26.12.2019г.

Закуска. Напускане на хотела. Свободен ден.
По желание:  Разглеждане с екскурзовод на Музея на изящните изкуства
Доплащане 45 лв. за възрастни и 22 лв. за деца до 18 г.
Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място.


Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите картинни колекции в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно под името „Златното съкровище от Над Сент Миклош”.

18:00 ч. - трансфер до летището. 19:55 ч. - отпътуване от Виена. 22:30 ч. – кацане в София.

По желание: Билети за концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус)  цена 73 лв. на човек.

Дата
22.12.2019г.
Хотел
Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен в стая Дете до 11г. в стая с 2 възрастни Дете до 11г. в стая с 1 възрастен
Ibis Mariahilf 3* 873 лв. 1017 лв. 835 лв. 789 лв. 829 лв.
Mercure Westbahnhof 4* 937 лв. 1111 лв. 937 лв. 855 лв. 895 лв.
Leonardo 4* 1034 лв. 1299 лв. 1011 лв. 955 лв. 995 лв.
K&K Maria Theresia 4* 1208 лв. 1496 лв. 1178 лв. 1135 лв. 1175 лв.
Starlight Suiten Salzgries 4* 1230 лв. 1526 лв. 1208 лв. 1158 лв. 1198 лв.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ДУШИ
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • Салонен багаж;
 • 1 чекиран багаж до 23 кг.;
 • Трансфер;
 • Съответния брой нощувки със закуски;
 • Обиколка на Виена с екскурзовод на български.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Разглеждане на двореца Шьонбрун - цена за възрастен - 56 лв. /  за дете до 17 г. -  46 лв.;
 • Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ - цена за възрастен - 49 лв. /  за дете до 18 г. -  22 лв.;
 • Посещение на Музея на изящните изкуства - цена за възрастен - 45 лв. /  за дете до 18 г. -  22 лв.;
 • Билети за концерт в двореца Ауерсперг - цена - 73 лв.;
 • Коледна вечеря;
 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Медицинска застраховка;
 • Разходи от личен характер.
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Депозит 50 % от стойността на пакета
 • Пълно плащане до 15 дни преди отпътуване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата цена на пътуването на турист.
 • От 59-тия ден до 30-тия ден преди датата на заминаване - 20% от общата цена на пътуването на турист.
 • От 29-тия ден до 15-тия ден преди датата на заминаване - 30% от общата цена на пътуването на турист.
 • От 14-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване - 50% от общата цена на пътуването на турист.
 • От 9-тия ден до 3-тия ден преди датата на заминаване - 80% от общата цена на пътуването на турист.
 • От 3-тия ден до датата на заминаване - 100% от общата цена на пътуването на турист.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище. Лети се с „България Ер”.
 • Цена за Коледна вечеря ще бъде предоставена след 15.11.2019 г.
 • Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:  минимум 15 туриста
 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.
 • Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.
Хотел
Описание
Ibis Mariahilf 3* Хотел Ibis Wien Mariahilf се намира само на 500 метра от Mariahilfe Strasse - най-голямата търговска улица на Виена. Кафе-барът и рецепцията работят денонощно. Достъпът до Wi-Fi интернет е безплатен на цялата територия на хотела. Климатикът и кабелната телевизия са стандартни удобства за всички стаи. Във всяка ще намерите телефон и работно бюро. За 5 минути пеша от Ibis Mariahilf се стига до метростанция Gumpendorfer Straße, обслужваща линия U6. От нея можете да се придвижите до двореца Шьонбрун за по-малко от 7 минути.
Mercure Westbahnhof 4* Хотелът се намира  в центъра на Виена, на 5 мин. пеша от „Марияхилферщрасе” и на 25 мин. Пеша от пл. „Мария Терезия”. Стаите са с баняWC, кламатик, сешоар, телевизор, радио, сейф, минибар, безжичен интернет. Закуската е на бюфет
Leonardo 4* Хотелът е разположен съвсем близо до търговската улица „Марияхилфер щасе”, на около 35 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”.
K&K Maria Theresia 4* Хотелът е централно разположен и се намира на 10 мин. пеша от пл. Мария Терезия и на 10 мин. пеша от Марияхилферщрасе. Стаите разполагат с климатици, звукоизолиращи стъкла, кабелна телевизия, телефон, сейф, минибар и безплатен безжичен интернет.
Starlight Suiten Salzgries 4* Хотел Starlight Suiten Hotel Salzgries е разположен на централно място в 1-ви район на Виена, на 5 мин. пеша от метростанция Schwedenplatz. Хотелът разполага със сауна и фитнес зала. Летище Виена е на 20 мин. с автобус. Хотелът е на 5 мин. пеша от Катедралата Свети Стефан и от булевард Рингщрасе.
Оферта № Е193

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).