години

Екскурзия за Нова Година в Израел

- 5 нощувки
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Яфо - Тел Авив - Кесария - Хайфа - Акра - Кана - Назарет - Сафед - Голански възвишения - планината на Блаженствата - Капернаум - Табха - Тиберия - Назарет - Мъртво море - Каср ал Яхуд - Йерихон - Витлеем - Йерусалим - Витлеем - Йерусалим - Лод - София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач
STOP SALE
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Полет

 • Хотели

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: 29.12.2017 Летище Бен Гурион - Яфо - Тел Авив - Кесария

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:20 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 11:20 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 14:00ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток. Разходка в района на старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, предлагащи морски ястия, малки кафенета и пекарни.  Отпътуване на север. По тътя спирка на римския акведукт в Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Настаняване в хотел в района на Кесария. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 30.12.2017 Хайфа - Акра - Кана - Назарет

Закуска. Отпътуване на север по протежение на крайбрежните равнини. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Посещение на Бахайските градини и залива на Хайфа. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, Древния град и пристанището. Следва Кана Галилейска, където Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Заминаване за град Назарет, по пътя панорамна гледка към долината Армагедон, която е спомената от Св. Йоан Богослов в библейската книга „Откровение“ като място на последната битка между Доброто и Злото. Посещение на църквата „Благовещение“ в Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където Христос е живял по-голяма част от своя живот. Там е и работилницата на Свети Йосиф.  Свободно време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Назарет.

ТРЕТИ ДЕН: 31.12.2017 Назарет - Сафед - Капернаум - Табха - планината на Блаженствата - Голански възвишения - Тиберия - Назарет

Закуска. Заминаване за Сафед, един от четирите свещени еврейски града, наред с Йерусалим, Хеврон и Тиберия, център на известното религиозно течение в юдаизма - Кабала. На север от центъра му е хълмът Ханаан, който се асоциира с библейското название на израелската земя. По названието на хълма праотецът Авраам е нарекъл тази земя. Оттук той огледал земята, предложена му за него и цялото му потомство. През 1140 год. владетелят на Йерусалимското кралство Фулк д`Анжу построил тук за рицарите-тамплиери мощната военна крепост (Мецуда), което едно от най-големите отбранителни съоръжения на кръстоносците в Светите земи. Православният Капернаум - манастира на 12-те апостоли. Този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Табха - мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Обиколка на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро, красивите долини, пасища и заснежени планини. Посещение на град Тиберия, разположен при Галилейското езеро. Завръщане в Назарет. Новогодишна Гала Вечеря (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 01.01.2018 Назарет - Мъртво море - Каср ал Яхуд - Йерихон - Витлеем

Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Посещение на Каср ал Яхуд - мястото при река Йордан, където е било кръщението на Иисус Христос. Следва Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид - Вторият цар на Израел, поради което в Библията, градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

ПЕТИ ДЕН: 02.01.2018 Витлеем - Йерусалим - Витлеем

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим, който съгласно Конституцията на държавата Израел е нейна единна и неделима столица. Обиколката започва с Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал Иисус Христос с кръста към мястото на разпятието - Голгота; Следва храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 03.01.2018 Витлеем - Йерусалим - Лод - летище Бен Гурион - София

Закуска. Посещение на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел(отвън). Отпътуване за град Лод (древният град Лида Палестинска -  посещение на църквата с гроба на св. Георги в Лод. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:20ч. Пристигане на летище София около 21:15 ч.

Дати на пътуване Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая Единична стая
29.12.17-03.01.18
няма места
1488 лв 1458 лв. 1388 лв. 1828 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на АК Ел Ал с включен багаж;
 • Летищни такси (253 лв. към 01.05.2016г.);
 • 1 нощувкa със закуска и вечеря в района на Кесария, хотел 3*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Назарет, хотел 3*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • Разходка с лодка в Галилейското езеро
 • Всички екскурзии по програмата;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Сертфикат за хаджийство;
 • Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Новогодишна гала вечеря - очаквайте цена (заплаща се в България)
 • Бакшиши - 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел);
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание:
  • Обяд в рибен ресторант при Галилейско езеро - 20 щ.д. (заплащат се в Израел);
 • Лични разходи
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит - 450 лв.
 • Копие от валиден международен паспорт
 • Доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
 • Цените са калкулирани при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв. При значителна промяна на курса, Туроператорът си запазва правото за промяна на цената.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
авиокомпания: Ел Ал

София-Тел Авив, 11:20-14:00ч.
Тел Авив-София, 18:20-21:15ч.
Локация Хотел Брой нощувки
Кесария район Edem Inn 3* или подобен 1
Назарет St. Gabriel 3* или подобен 2
Витлеем Paradise 3* или подобен 2
Оферта № Е105

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).