години

Екскурзия за Нова Година в Израел и Йордания

- 7 нощувки
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Тел Авив - Нетания - Тиберия - Джераш - Аман - Бетания - Мъртво море - Небо - Мадаба - Шобак - Петра - Йерихон - Витлеем - Йерусалим - Тел Авив - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Полет

 • Хотели

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: 28.12.2017 - София - Тел Авив - Нетания
Отпътуване от летище София 16.00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18.30ч. Трансфер и настаняване в хотел в Нетания. Вечеря. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 29.12.2017 Кесария - Хайфа - Кана Галилейска - Тиберия
Закуска. Отпътуване на север по протежение на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Заминаване за Хайфа - разглеждане на красивия пристанищен град, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа.
Следва Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на стария град и пристанището. Заминаване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Разглеждане на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство.  Посещение на Кана Галилейска - мястото на първото Христово чудо, превръщане на водата във винo.  Отпътуване за град Тиберия, разположен при Галилейското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 30.12.2017 Тиберия - Джераш - Аман
Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Отпътуване за Аман. Пристигане в столицата на Хашимитското кралство Йордания. Панорамна обиколка с автобус. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 31.12.2017 Аман - Бетания - Мъртво море - Аман
Закуска. Отпътуване и посещение на Бетания - място, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Заминаване за Мъртво море. Време за плаж. Завръщане в Аман. Свободно време. Новогодишна Гала вечеря (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 01.01.2018 Аман - Мадаба - Небо - Шобак - Петра
Закуска. Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Св. Георги”, известна с уникална мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) - построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в Петра вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН: 02.01.2018 Петра - Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света.  Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. Пристигане в столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: 03.01.2018 Аман - Йерихон - Витлеем
Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничния пункт Аленби. Посещение на Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Панорамна гледка към - Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - най-голямата забележителност на града. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ОСМИ ДЕН: 04.01.2018 Витлеем - Йерусалим - Бен Гурион
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София около 22:20 ч.

 
 
Дати на пътуване Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен на доп. легло Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая
28.12-04.01.18 2100 лв. 2500 лв. 2100 лв. 2010 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 25 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на авиокомпания България Ер с включен багаж;
 • Летищни такси (253 лв. към 01.04.2017г.);
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Нетания, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в Аман, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Петра, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Гранични такси;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI в Израел;
 • Екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
 • Всички екскурзии по програмата;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Сертфикат за хаджийство;
 • Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Новогодишна Гала вечеря - очаквайте скоро повече информация!
 • Бакшиши - 5 щатски долара на турист на ден (заплащат се на място, съответно в Израел и Йордания);
 • Лични разходи
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;
 • между 59 и 30 дни преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 29 и 20 дни преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • между 19 и 10 дни преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

авиокомпания: България Еър

София-Тел Авив, 16:30-18:30ч.
Тел Авив-София, 19:30-22:20ч.

Локация Хотел Брой нощувки
Нетания Margoa 3* или подобен 1
Тиберия Astoria 3* или подобен 1
Аман Al Fanar Palace 3* или подобен 3
Петра Alanbat 3* или подобен 1
Витлеем Paradise 3* или подобен 1
Оферта № Е102

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).