години

Екскурзия за Нова година в Лапландия

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Рованиеми - София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия с група и водач
Цена от:
2799 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: 30.12.2017

Отпътуване от летище София за Рованиеми, Финландия с директен чартърен полет в 10:00ч. Пристигане в 14:00ч. Трансфер и настаняване в хотел Santa Sport 4*. В 21:30ч. по желание: допълнителна екскурзия „На лов за северно сияние” - 135 лв. за възрастни и 108 лв. за деца до 11г.;

Цената включва: трансфери, екскурзоводско обслужване на български език, лека вечеря и топли напитки.

По време на екскурзията ще имате уникалната възможност да наблюдавате този природнен феномен, далеч от светлините на града. „Северната зора“, както наричат още северното сияние, е най-изразителна във Финландия особено през зимните месеци. Това забележително явление се описва като поразително красив танц на разноцветни светлини в небето. След кратка разходка ще опитате лапландски наденички, приготвени на място, и насядали около огъня,  местният гид ще ви разкаже любопитни факти, митове и легенди за северното сияние. Ако метеорологичните условия позволяват, ще имате шанса да го наблюдавате, на фона на тъмносиньото небе.

Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 31.12.2017

Закуска. От 10:00ч. до 15:30ч. Екскурзия до селото на Дядо Коледа и посещение на Санта Парк с включени: трансфер, екскурзоводско обслужване на български език, среща с Дядо Коледа, сертификат за прекосяване на Северния полярен кръг, входна такса за „Санта парк”.

Селото на Дядо Коледа е най-магическото  място в Лапландия както за деца, така и за възрастни. Ще посетите пощата на Дядо Коледа и ще можете да му изпратите писмо с коледни желания. Ще имате възможност за едно незабравимо прекосяване на Северния полярен кръг, за което ще получите сертификат. Ескурзията продължава с посещение на „Санта парк” - увеселителен комплекс, изграден в пещера. Там ви очакват театрални представления, игри, изложби и други приключения и ще се потопите в магическата атмосфера на коледна приказка.

По желание: Новогодишна вечеря срещу доплащане.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 01.01.2018

Закуска. Между 09:30-14:30 ч. по желание: Посещение на зоологическа градина „Рануа” - разположена на 80 км южно от Рованиеми, която е най-северният зоопарк в света - 186 лв./възрастни; 135 лв./деца до 11г.;

Цената включва: трансфер, екскурзоводски услуги на бългаски език, входни такси, обяд на блок маса, чай и кафе около камината.

Между 15:00-17:00ч. по желание: екскурзия „Приключение при троловете” в лапландската гора - 167 лв./възрастни; 108 лв./деца до 11г.;

Цената включва: трансфер, екскурзоводски услуги на български език, сладки, кафе/чай, игри на открито.

Ще се срещнете със семейство тролове в тяхната пещера, ще чуете техните истории, докато се наслаждавате на топла напитка край камината.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 02.01.2018 

Закуска. Между 10:00-12:00ч. по желание: Сафари с хъскита - 195 лв./възрастни; 147 лв./деца до 11г.

Цената включва: трансфери, посещение на ферма за хъскита, сафари 5 км, чай/кафе.

Ще имате възможност да се возите и управлявате кучешки впряг с помощта на професионален водач.

Между 12:30 - 15:30ч. по желание: Посещение на ферма за елени - 170 лв./възрастни; 108 лв./деца до 11г.

Цената включва: трансфер, екскурзоводски услуги на български език, управляване на еленски впряг - 500 м, обяд в традиционен финландски ресторант, кафе/чай).

Във фермата ще се запознаете с живота на северните елени в естествената им среда. Ще имате възможност да управлявате еленски впряг и ще получите документ за управление.

Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 03.01.2018

Закуска. Между 10:30-13:00ч. по желание: среща със семейството на Дядо Коледа и неговите помощници елфите - 147 лв./възрастни; 95 лв./деца до 11г.

Цената включва трансфери, екскурзоводско обслужване на български език, интерактивна програма, коледни сладки, малък подарък за всяко дете.

Заедно със семейството на Дядо Коледа  ще украсите коледната елха, ще декорирате джинжифилови къщички, ще пеете песни и ще танцувате. За всяко дете ще има изненада - малък подарък.

Между 15:30-18:00ч. по желание: среща със Снежната кралица и вечеря в ледения ресторант - 215 лв./възрастни; 132 лв./деца до 11г.

Цената включва: трансфери, екскурзоводско обслужване на български език, интерактивна програма, вечеря, кафе/чай, игри на открито.

Ще посетите истинския леден замък на Снежната кралица и ще имате възможност да разкриете всички нейни тайни и загадки.

Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 04.01.2018
Закуска. Трансфер до летището. В 13:00ч. отпътуване за София с директен полет. Пристигане на летище София в 17:00ч.
Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен в стая Дете до 11г. в стая с 2 възрастни Дете до 11г. в стая с 1 възрастен
30.12.2017 2999 лв. 3774 лв. 2639 лв. 2475 лв. 2939 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Рованиеми - София;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 13 кг; ръчен багаж до 6 кг;
 • Трансфери летище - хотел - летище;
 • Пет нощувки в хотел Santa Sport 4* на база нощувка, закуска и ползване на вечерна сауна и басейн;
 • Водач - придружител от страна на туроператора;
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма;
 • Екскурзия до селото на Дядо Коледа на 31.12.;
 • Екскурзия до „Санта Парк” на 31.12.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Екскурзия На лов за северно сияние - 135 лв./възрастен; 108 лв./деца до 11г.;
 • Екскурзия Зоологическа градина Рануа - 186 лв./възрастен; 135 лв./деца до 11г.;
 • Екскурзия  Приключение при троловете - 167 лв./възрастен; 108 лв./деца до 11г.
 • Сафари с хъскита - 195 лв./възрастен; 147 лв./деца до 11г.
 • Посещение на ферма за елени - 170 лв./възрастен; 147 лв./деца до 11г.
 • Среща със семейството на Дядо Коледа - 147 лв./възрастен; 95 лв./деца до 11г.
 • Среща със Снежната кралица + вечеря - 215 лв./възрастен; 132 лв./деца до 11г.
 • Новогодишна вечеря във Valdemari -  315 лв./възрастен; 185 лв./деца до 11г.
 • Новогодишна вечеря в Санта Парк - 389 лв./възрастен; 333 лв./деца до 11г.
 • Новогодишна вечеря в Santa Sport - 110 лв./възрастен; 60 лв./деца до 11г.
 • Разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка - 2 лв. на човек на ден.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Депозит 30 % от стойността на пакета
 • Пълно плащане до 15 дни преди отпътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата
 • Хотелски комплекс Santa Sport 4* e разположен сред живописна природа на 2 километра от центъра на Рованиеми, в близост до ски курорта Оунасвара. Стаите в хотела са модерно обзаведени. На разположение на гостите са 3 ресторанта, басейн, фитнес зала и сауна. Всички стаи имат кабелна телевизия, хладилник и самостоятелна баня с душ. В хотела има безплатен Wi-Fi.
 • Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи - в променена поредност.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
29.12.2018 от 2799 лв. запитване

Оферта № Е191

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).