години

ЕКСКУРЗИЯ ДО ТАЙЛАНД

- БАНКОК, ПАТАЯ, ЧИАНГ РАЙ И ЧИАНГ МАЙ
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Истанбул - Банкок - Чианг Рай - Чианг Май – Патая - Банкок - Истанбул - София

Продължителност:
12 дни / 9 нощувки / 2 нощни полета
Информация:
самолетна екскурзия, обслужване на български език
Цена от:
3908 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: 02.04.2019: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - БАНКОК
Заминаване от София в 17:50 часа за Банкок през Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 19:10 часа. Излитане в 20:10 часа..
ВТОРИ ДЕН: 03.04.2019: БАНКОК /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/       
Пристигане рано сутринта в 09:40 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 часа в хотел Novotel Sukhumit 20 4* в делукс стаи. Свободен следобед. Тайландска вечеря по меню в хотела и нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 04.04.2019: БАНКОК /ЗАКУСКА, ОБЯД/          
Закуска в хотела, последвана от обиколен тур на Банкок. Градът на светлините и храмовете, миналото и настоящето. Историческият център на Банкок е разположен на остров Ратанакосин, на бреговете на р. Чао Прая. Турът започва с посещение на Ват По (Wat Pho) - най-стария храм в Банкок. В него се съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Ключово място заема огромната статуя на полегналия Буда – 15 метра висока и 46 метра дълга. Позата представлява влизането в нирвана и краят на преражданията. Позлатената статуята е полегнала на инкрустирани със злато и скъпоценни камъни възглавници, а на стъпалата на Буда са изрисувани върху седеф 108 будистки символа. Следва обяд в местен ресторант. След обяда посещение на големия кралски дворец с Храма на изумрудения Буда, каналa Лонг и храмa Ват Арун. Банкок е построен при вливането на река Чао Прая в Тайландския залив и територията му е прорязана от множество канали. Тук се намира още Големият кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години. В пределите му се намира Храмът на Изумрудения Буда, който се счита за едно от най-свещените места в страната. Турът завършва с посещение на храма Ват Арун, построен на западния бряг на р. Чао Прая. Вечерта по желание (срещу допълнително заплащане от 64 евро на човек) посещение на пищния спектакъл Сиам Нарамит, който представя историята на Тайланд. Шоуто се изпълнява на най-голямата сцена с участието на 150 актьори с невероятни костюми, декори и специални ефекти. По време на спектакъла има включена вечеря.
Свободно време и нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 05.04.2019: БАНКОК /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Туристическа програма в Дамноен Садуак. Плаващият пазар на Банкок е най-популярният и е най-големият воден пазар в Тайланд. Намира се на около 100 км от Банкок и пътуването до там отнема около 2 часа. Местните хора разказват, че каналът, на който се намира Дамноен Садуак, е бил изкопан по заповед за транспортен канал. С течение на времето всичко се е променило и днес той е популярна туристическа дестинация. Това е мястото на което можете да видите начина, по който местните пазаруват плодове и зеленчуци от малките си дървени лодки. Днес на пазара ще намерите и много сувенири и ръчно изработени изделия. Ще видите също традиционни Тайландски къщи и начина по който местните използват дървените лодки в ежедневието си. Следва посещение на станалия много  известен и дори екстремен пазар Maeklong Railway Market. На пръв поглед той изглежда като всеки друг пазар на открито – тропически плодове и зеленчуци, лишеи, манго, разнообразие от сушени подправки, прясна риба и други местни хранителни продукти. Хората се движат през тълпата и си купуват от сергиите каквото им е нужно за деня. Пазарът е покрит с ниски тенти и чадъри, и ако се човек се вгледа ще забележи, че се разхожда по релсов път. След звука на силна сирена хората прекъсват пазаруването си и светкавично се отдръпват на безопасно разстояние, за да направят път на влака, преминаващ директно през сергиите.
Връщане по обяд в Банкок и свободен следобяд. Вечерта круиз по река Чао Прая с включена вечеря.
ПЕТИ ДЕН: 06.04.2019: БАНКОК - ЧИАНГ РАЙ /ЗАКУСКА, ОБЯД/ 
Закуска в хотела. Трансфер до летище Банкок за полет до Чианг Рай. Пристигане на летището в Чианг Рай, посрещане и отпътуване за Златния триъгълник - мястото, където се събират границите на 3 държави – Лаос, Мианмар и Тайланд. В исторически план е свързано с пътя на опиума, който се е продавал на цената на златото. Следва посещение на Музея на опиума, където е показана технологията на производството му. Опиумът е бил основен поминък на населението в Северен Тайланд до 1956 г., когато е въведена забрана за производството и търговията му. Обяд в местен ресторант. След обяда предстои плаване с дървени лодки по река Меконг, по време на което ще се насладите на величествената природа на границата между три държави и ще достигнете до остров Дон Сао на територията на Лаос. Посещение на пазар за ръчно изработени изделия, след което връщане на лодката и плаване обратно до тайландския бряг. Връщане обратно към Чианг Рай за настаняване в хотел The Riverie by Katathani 4* в делукс стаи. Свободно време и нощувка.
ШЕСТИ ДЕН: 07.04.2019: ЧИАНГ РАЙ - ЧИАНГ МАЙ/ ЗАКУСКА, ОБЯД/   
Закуска в хотела. Денят започва с разглеждане на едно от най-посещаваните места в Тайланд - храмовия комплекс  Wat Rong Khun, издигнат през 1998 г. почти изцяло в бял цвят (заради което е по-известен като Белия храм) и декориран единствено с малки късчета отразително стъкло. Следва отпътуване към Чианг Май. По време на пътуването през красиви планински пейзажи е предвидена спирка в местността Дой Мае Салонг. Намираща се на височина 1800 метра, тя е известна със своите чаени плантации, китайските храмове, както и с паметника на Китайската национална армия, построен в чест на войниците, живели в това село и помогнали на Тайландската правителствена армия в борбата с комунизма. Тук все още живее голяма китайска общност. Обяд в местен ресторант. Настаняване в Чианг Май. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: 08.04.2019: ЧИАНГ МАЙ / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска в хотела. Посещение на ферма за слонове и наблюдаване на сутрешния им тоалет. Ще разберете повече за това как са били научени да теглят дървен материал в гората, повече за тяхната интелигентност, както и чувството им за хумор. Посещение на ферма за орхиде и плантации с местни екзотични подправки. Обяд в местен ресторант. След обяда посещение на най-значимите храмове, градските стени и главната порта на града. Връхната точка на обиколката е посещението на будисткия храм Wat Phra Sing - дом на красивия параклис Lai Kham, впечатляващ със своята изящна дърворезба и стенописи. Посещение на храма Wat Chedi Luang с огромната пагода (частично разрушена от земетресение през 1545г.) и известната забележителност на Чианг Май – планинския храм Wat Doi Suthep, разположен на 1050 метра надморска височина. При ясни дни се открива прекрасна гледка към града и провинцията. Последното посещение е на местния пазар Talat Warorot, където ви очаква разходка и възможност за закупуване на сувенири. Връщане в хотела в Чианг Май. Нощувка.
ОСМИ ДЕН: 09.04.2019: ЧИАНГ МАЙ - ПАТАЯ / ЗАКУСКА/
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Чианг Май за полет до Утапао - Патая. Кацане на летището в Патая и трансфер до хотел D Varee Jomtien 4* и настаняване в superior sea view стаи. Свободно време. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН: 10.04.2019: ПАТАЯ / ЗАКУСКА/
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане от 60 евро на човек екскурзия до Коралов остров. Прекосяване с лодка на прекрасните блещукащи води на Тайландския залив до острова, наречен Ко Лан. Там под жаркото тропическо слънце, ще можете да си отдъхнете, да поплувате, да вземете слънчева баня или да се потопите в сините води на Андаманско море, а след един неповторим обяд ще можете да се насладите на кораловите образувания на острова. Завръщане в Патая следобяд. Свободно време и нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН: 11.04.2019: ПАТАЯ / ЗАКУСКА/
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане от 40 евро посещение на ботаническата градина Нонг Нуч. Райската тропическа ботаническа градина Нонг Нуч се намира в провинция Чонбури, в близост до Патая. В далечната 1954г. семейство от Тайланд харесва и купува 1500 акра земя в района около Патая с цел отглеждане на плодове – манго, папая, портокали, банани, дуриани, личи и други.  В последствие променят идеята си и превръщат овощната градина в тропическа. Официално е отворена за посещения през 1980 г. и до днес се разширява значително и се обогатява нейната видова и естетична същност. Следобяд свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 12.04.2019: Патая - БАНКОК
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Банкок за полет на Turkish Airlines в 23:00 часа за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 05:20 часа. Кратък престой и полет към София в 07:45 часа. Кацане в София в 09:05 часа.


 
ПАКЕТНА ЦЕНА ЦЕНИ
 
Възрастен в двойна стая 1998 евро / 3908 лева
Възрастен в единична стая 2321 евро / 4539 лева
Трети възрастен на допълнително легло 2043 евро / 3996 лева
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София – Истанбул – Банкок – Истанбул - София с Turkish Airlines с включен 40 кг. багаж разделен на 2 парчета по 20кг или едно с максимално тегло от 30кг;
 • Самолетен билет Банкок  – Чианг Рай с включен багаж 20 кг.;
 • Самолетен билет Чианг Май – Утапао ( Патая ) с включен багаж 20кг
 • Всички летищни такси;
 • Всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
  • 3 нощувки в Банкок с включена закуска в хотел Novotel Sukhumit 20 4*  в супериор стаи ;
  • 1 нощувка в Чианг Рай с включена закуска в хотел The Riverie by Katathani 4* в делукс гарден стаи;
  • 2 нощувки в делукс стаи със закуски Чианг Май в Duangtawan 4*;
  • 3 нощувки със закуски в хотел D Varee Jomtien 4*;
 • 1 Тайландска вечеря по меню в хотел Novotel Sukhumit 20 4*
 • Круиз по река Чао Прая с включена вечеря;
 • 4 Обяда в местни ресторанти;
 • Всички екскурзии и забележителности, описани в програмата;
 • Входни такси по посещаемите обекти, описани в програмата;
 • Водач, който ще пътува с групата при минимум 15 туристи и ще превежда беседите на български език;
 • Медицинска застраховка – 10 000 евро ЗАД със ЗАД „Армеец” (за лица до 70 години).
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Виза за Тайланд – 30 евро, заплаща се предварително в България
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши на шофьора/екскурзовода - около 10 USD на човек за всеки град
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • При записване се внася 50% депозит
 • Пълно плащане -  45 дни преди тръгване. 
АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Срокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 80 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 80-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 02.03.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 • Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;
 • Актуална снимка в електронен формат;
 • Попълнен формуляр.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването 15 туристи. Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
 • Информация относно здравните изисквания:  няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Полезни съвети:
 • Доларът е най-предпочитаната чужда валута. Избягвайте използването на кредитни карти;
 • Религия - будизъм, даоизъм и конфуцианство. Не носете шорти или потници в храмовете;
 • Закупете предварително адаптер и универсален накрайник за контакт.
Оферта № Е491

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).