ЕКСКУРЗИЯ ПЕРЛИТЕ НА МИАНМАР

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София – Доха – Янгон - Пагодата Златния Камък – Баго – Янгон – Баган – Хехо - Пещерата Пиндая - Езерото Инле – Мандалай – Янгон - Доха - София

Продължителност:
13 дни / 10 нощувки
Цена от:
5100 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

МИАНМАР: ПЕРЛИТЕ НА МИАНМАР
 
Периоди на пътуване:
25.11.2020 – 07.12.2020
14.02.2021 - 26.02.2021
 
13 дни / 10 нощувки
Самолетна програма с водач на Български език
Ранни записвания до 25.09.2020
 
ПЪРВИ ДЕН: СОФИЯ-ДОХА-ЯНГОН
Полет София-Доха на АК Катарски авиолинии. Излита в 22:35ч.
ВТОРИ ДЕН: ЯНГОН
 Каца в Доха в 04:15ч. Излита от Доха в 08:15ч. Пристигане в Янгон в 17:40ч. Трансфер до хотел Pullman Centrepoint Yangon (Deluxe) 5*. Време за почивка. Вечеря в традиционен ресторант.
ТРЕТИ ДЕН: ЯНГОН / обяд /
 Целодневен тур на Янгон с включен обяд.  Ще посетим центъра на Янгон построен в типичен колониален стил и вечерно посещение на емблематичната за Янгон Поагода Шведагон, издигаща се на 98 метра височина, построена преди 2500 години, повреждана многократно от земетресения. 
Днес ще започнем целодневната обиколка на града от сърцето на Янгон, построен в колониален стил. Ще посетим златната пагода Суле (Slue Pagoda) - смята се, че там се намира косъм на Буда и някои от околните сгради от колониалната епоха, включително голямото кметство и емблематичната сграда на Върховния съд. Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на лъвове. Ще се запознаем с историята на града и интересни факти, за да разберем какво прави съвременния Янгон такова очарователно място. След това продължаваме с посещение на пазара на Bogyoke (Scotts) най-популярният пазар в Янгон , за да видим богатата гама от занаяти, сувенири и магазини за скъпоценни камани в Мианмар. След това продължаваме към пагодата Chauk Htat Kyi, за да разгледаме великолепния лежащ Буда дълъг 66 метра. След това ще се спрем на зала „Каравейк“ реплика на традиционна бирманста кралска ладия за да се удивим на уникално украсената плаваща ладия птица „Хамса“ на езерото Kandawgyi (Кралското). Завършваме деня си с посещение на един от най-зрелищните паметници в света, Пагада Шведагон, блестяща структура с камбана на купола, която доминира над силуета на града,символ на Мианмар.
Нощувка в хотел Pullman Centrepoint Yangon (Deluxe) 5*.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Янгон –Чайтчио-Златната скала -/ обяд /
 Екскурзия до пагодата Златна скала (Златен камък) в Чайтчио /Chaitchiyo/, приблизително 4 часа път.Пристигане в пагодата следобед,разглеждане. Нощувка в Чайтчио.
След закуска в хотела, тръгваме от Янгон за Kyaiktiyo (Пагода Златната скала), на около 166 км от Янгон. Пагодата Златната скала е малка пагода построена на върха на гранитен камък позлатен със златни листа, несигурно кацнал на ръба на хълма, който е на 1102 метра над морското равнище и според легендата тя стои върху кичур от косата на Буда
На път за Баго се отбиваме при бога на Златното банянско дърво, местните жители се доверяват на този Бог за пътната безопасност и военното мемориално гробище HtaukKyant с 27 000 каменни гроба на съюзните сили, паднали войници в Мианмарската кампания по време на Втората световна война. Спраме в Kyaikhto за обяд. Обяд в местен ресторант. Продължаваме към базовия лагер на Kim pun. След пристигане в базовия лагер, трансфер с планински камион до горния лагер, вълнуващо шофиране на камион нагоре по хълма в дъждовната гора (около 1 ч.). Посещение на великолепната платформа Golden Rock.Настаняване в хотел The Pepper Garden Resort (Deluxe) 3* .
Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: Чайтчио-Баго-Янгон /обяд/
Днес по-ранобудните могат да се насладят на изгряването на слънцето. След закуска се отправяме към Баго: древна столица на царството Мон през 15 век. Баго се намира само на 80 км. североизточно от Янгон.
След пристигането си в Баго, обяд. След обяд, посещаваме великолепната Shwe Maw Daw,храм на над 2000 години,наричан храма на златния бог.Висока е 114м.и е най-високата в Мианмар. По-късно посещаваме манастира Kyaly Khat Wai, за да наблюдаваме един от трите най-големи манастира в страната и будисткия манастирски живот. MyaTharLyaung (Полегналият Буда) с дължина 55 метра е построен през 994 г.след н.е., колосално открояващо се изображение на Буда, което наскоро е било възстановено. Известна Кал-яр-нисима (зала за ръкополагане) с 10 огромни каменни надписа. И Kyaik-Pun четири огромни седящи изображения на Буда на открито.Късният следобед, пътуваме обратно до Янгон /80км./ Нощувка в Хотел Pullman Centrepoint Yangon (Deluxe) 5*.
ШЕСТИ ДЕН: ЯНГОН-БАГАН /обяд/
Полет Янгон-Баган. Целодневна екскурзия на Баган. Днес ще изследваме древните храмове на Баган. Първо, ще посетим сутрешния пазар Nyaung, където местните жители се събират всеки ден, за да купуват и продават всичко - от пресни продукти и меса до цветя и керамика. Наоколо има много щандове за храна и магазини за чай, които представляват перфектното място за наблюдение на местната култура. След това посещаваме пагодата Shwe-Zi-Gone, която е един от най-значимите и първообраз на по-късната мианмарска ступа, построена през 11-ти век сл. Хр. След това отиваме до WetKyi и разглеждаме храма Gu-Byauk-Gyi, за да станете свидетели на прекрасните стенописи, датирани от 11-ти до 13-ти век след Христа. По-късно ще разгледаме храма Хтило-Мин-Ло, за да видите известната резба и лепена керамика, построена в началото на XIII век сл. Хр. Следващата е Ананда, която е  шедьовър на майсторството на изкуството и архитектурата през 11 век сл. н. е. от крал Киансит. Спираме за обяд в местен ресторант. След обяд посещаваме храма Dhamma-Yan-Gyi, който е най-големият в Баган. Ще видим прекрасната тухлена работа по време на цар Наратху. След това храма Сула-Мани, който е най-красивият пропорционално построен от цар Нарапати-Ситу през 12 век след Христа. Ще посетим най-високия Бай-НюТемлпе, построен от краля АлаунгСиту през 12 век сл. Хр. След това ще се  разхождим за няколко минути в старите места на двореца Баган и градската стена. И накрая ще се насладим на залеза от река Иравади от кулата на часовниците. Ще завършим деня около 17:00 часа. Нощувка в хотел My Bagan Residence by Amara (Residence Superior)  4*
СЕДМИ ДЕН: БАГАН /обяд/
За по-ранобудните и смелите днес има възможност за полет с балон над храмовете на Баган. Закуска.
Продължаваме екскурзията в Баган. Днес ще посетим село на един от островите  на река Иравади Чьюн Тири (Кюн Тири). близо до Jetty Lawkananda в Баган. Обиколката започва с 5 минути разходка с лодка през река Ayeyarwaddy до бреговете на остров източен Кюн Тири. След като пристигнем на острова, се возим на волска кола и наблюдаваме селското стопанство и градините в района на селото , отглеждащи домати, люти чушки, горчица, карфиол и други сезонни зеленчуци. Ще забележим, че сградите са издигнати на кокили в много характерен стил. Това е така, защото селото преживява сезонно наводнение и кокилите предпазват домовете от водите отдолу. Една от най-важните сгради на острова е древният дървен манастир. След като научим за ежедневието на това уникално островно селище, ще се насладим на домашно приготвен обяд пикник с бирманско семейство в селската им къща и след това се връщаме  в Баган.Хощувка в хотел My Bagan Residence by Amara (Residence Superior)  4*
ОСМИ ДЕН: БАГАН-ХЕХО-ИНЛЕ /обяд/
Полет до Хехо. Трансфер до езерото Инле (около 1,5 ч.) и посещение на пещерата Пиндай, която е естествена варовикова пещера и Шве У Мин Пая, която е пълна с около 8000 изображения на Буда. Продължаваме към живописното езеро Буталок където ще посетим местна занаятчийска работилница в която правят традиционна хартия и чадърчета. Късният следобед ще спрем за снимка на красиви големи банянски дървета в подножието на хълма Пиндая. Трансфер до пристанището NyaungShwe, за да вземем лодка до хотела и нощувка  до езерото Инле.
Нощувка в хотел Amata Garden Resort Inle  (Deluxe) 4*
ДЕВЕТИ ДЕН: ЕЗЕРОТО ИНЛЕ /обяд/
Ще се придвижим до NyaungShwe, селище до езерото Инле. По пътя ще имаме възможност да посетиме селски работилници, които са специализирани в традиционната хартия Шан и уникални ръчно изработени чадъри. След като стигнем до брега на езерото, ще направим кратка разходка към NyaungShwe, малко градче от тесни улички, изпъстрени с храмове, манастири, магазини за чай и местни къщи.
След това ще се качим на частна моторна лодка и ще се отправим към езерото Инле, една от най-зрелищните и спиращи дъха гледки на Мианмар. Спокойните му води са изпъстрени с плаваща растителност и риболовни канута, към които живописните хълмове осигуряват идеален фон. По пътя ще минем няколко села, които са построени на кокили над езерото, които са обитавани от местните хора на Intha. Ще видим ежедневните дейности на местните рибари техните „плаващи градини“, които са изградени от ивици воден зюмбюл, пръст и закотвени за дъното на езерото с бамбукови стълбове. Ще посетим и манастира Nga HpeChaung, в който се съхраняват множество ранни изображения на Шан Буда. В миналото този храм е бил известен със своите „скачащи котки“, но в наши дни има само няколко котета, които се скитат наоколо и никой вече не скача. И все пак изображенията на Буда си струват да бъдат видяни.
Ще посетим пагодата PhaungDawOo, основното убежище на езерото, което съдържа пет свещени изображения на Буда, декорирани със златно листо. Има и много традиционни занаяти, произхождащи от езерото Инле и ако желаете, можем да спрем за посещение на един, който прави невероятни тъкани предмети от лотосова коприна, строители на лодки (в зависимост от годината), работилница за изработка на пури, ковачи или дори сребърни ковачи. Денят ще приключи с пътуване с лодка до нашия хотел Amata Garden Resort Inle  (Deluxe) 4*.
ДЕСЕТИ ДЕН: ХЕХО-МАНДАЛАЙ /обяд/
Полет Хехо-Мандалай. Разглеждане на Мандалай и Саган. Мандалай, кралската столица на културата на Мианмар, е сравнително млад град. Ще посетим най-известната пагода Мандалай Махамуни (Махамуни). Запазената тук статуя на Буда се смята, че е създадена, докато Буда е бил жив. По-късно ще пътуваме до близкия град Саган, известен с изобилието си от будистки храмове. Ще посетим пагодата Kaungmudawa (Kaunghmudaw), купол с форма на яйце, който се различава от останалите в мианмарски стил. Ние също ще посетим Sun Sh Ponja Shin (Swan OoPonnya Shin) на планината Жаба. След това ще отидем до пагода UminThonze (UminThonse) на връх Sagaing. Тук са поставени 34 колони от статуи на Буда. По-късно ще посетим бившата столица на страната, Амарапур, която днес е част от град Мандалай. Ще преминем през манастира MahaGandayon в Амарапура, който е дом на монаси, следвайки философията на най-старото будистко училище, Теравада. Ще завършим деня с невероятна гледка към залеза от лодката на U Bein Bridge. Нощувка в хотел в Мандалай Eastern Palace (Deluxe) 4*.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: МИНГУН-АМАРАПУР-МАНДАЛАЙ /обяд/
Днес ще посетим Shwekyaung, уникален пример за дървена мианмарска архитектура, направен по време на управлението на крал Миндон. Този храм е бившата част на кралските апартаменти и мястото на смъртта на самия лорд Миндън. След това ще отидем до пагода Kuthodaw (Kuthodaw), в която се съхранява най-голямата книга в света - будисткият канон на Трипитака в Бирма. Ще отидем до пристанището за кратка разходка с лодка до храма Mingunandvisit Mingun. Ще видим най-голямата в света камбана, известна като Камбаната на Мингун. Тежи повече от 90 хиляди. т. Ще посетим близката пагода Хсинсюме, която е построена на будистката свещена планина - Меру. Връщане към Мандалай. Нощувка в Мандалай Eastern Palace (Deluxe) 4*.
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: МАНДАЛАЙ-ЯНГОН /обяд/
Полет Мандалай - Янгон. Пристигане в Янгон.Свободно време за пазаруване.Трансфер до международното летище.
Полет Янгон - Доха на АК Катарски авиолинии. Излита в 19:25ч. Каца в Доха в 23:15ч.
ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: ПРИСТИГАНЕ В СОФИЯ
Полет Доха - София на АК Катарски авиолинии. Излита от Доха в 07:10ч. Каца в София в 11:25ч
 
ПАКЕТНА ЦЕНА | ЕКСКУРЗИЯ В МИАНМАР
ЦЕНИ, ВАЛИДНИ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 25.09.2020
НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 5100,00 лева
Възрастен в единична стая 5980,00 лева
РЕДОВНИ ЦЕНИ, ЗА ЗАПИСВАНЕ СЛЕД 25.09.2020
 
НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 5200,00 лева
Възрастен в единична стая 6080,00 лева
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетени билет за международни полети София-Доха-Янгон-Доха-София  на АК Катарски авиолинии с включени летищни такси.
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките:
  • Янгон-Баган
  • Баган-Хехо
  • Хехо-Мандалай
  • Мандалай –Янгон
 • Всички трансфери, описани по програмата, с частен климатизиран микробус категория – туристически
 • 10 нощувки със закуска по програма както следва:
  • 3 нощувки със закуска в Pullman Centrepoint Yangon 5*(Deluxe)
  • 1 нощувка със закуска в Чайтчийо Голден Рок The Pepper Garden Resort 3* (Deluxe)
  • 2 нощувки със закуска в Баган My Bagan Residence by Amara (Residence Superior)  4*
  • 2 нощувки със закуска в Инле Amata Garden Resort Inle  (Deluxe) 4*
  • 2 нощувки със закуска в Мандалай Eastern Palace (Deluxe) 4*
 • Изхранване: 10 закуски, 10 обяда и 1 вечеря
 • Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача
 •  Входни такси на посещаваните обекти
 • Минерална вода по време на турове и обиколки
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Лев Инс
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач на групата от България - при група от 15 души
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Виза за Мианмар 100 лв.,заплаща се в България.
 • Такса обработка виза 40 лв.
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 20,00 лева.
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 60$ (около 105 лв.) на човек и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други. Заплаща се на летище София, преди заминаване.
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
14.02.2021 от 5200 лв. запитване

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Аванс в размер на 2 000 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
 • Пълно плащане  45 дни преди датата на заминаване
 
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация до 7 дни след подписване на договора и плащане на аванса - без неустойка
 • При анулация от 8 ден до 60 дни преди датата на пътуване  - 400 лв..
 • При анулация между 59 ден и 45-я ден  преди датата на пътуването - неустойката е в размер на 2000,00 лв,
 • При анулация между 45-я ден  и 25-я ден преди датата на  пътуването, неустойката е в размер на внесения депозит – 3500,00 лв.
 • При анулация след  25-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна;
  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването .
 • За входно-изходна електронна виза за Мианмар- (заедно с червения задграничен паспорт, са необходими:1 снимка (дигитална, с размери 4.8cm x 3.8cm  - правена последните 3 месеца, снимката да е на бял фон, лицето да заема 70%-80%; снимката да е в анфас; ако се носят очила да няма отблясъци и да се виждат очите; снимката да е от последните 3 месеца) и да се предостави в електронен формат.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
  ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.76 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • При пътуване на семейства с деца под 12г., децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души. Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група:25 дни преди датата на отпътуване .
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ изисквания за ваксини при пътуване по програмата. Актуалните здравните изисквания подлежат на допълнителна информация. Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги:  руски език с превод на български език при група от мин. 15 души. Водач на български език при група от мин.15 души.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 
Оферта № Е621

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).