години

Екскурзия до Франция и Швейцария

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Пловдив/София - Загреб - Страсбург - Париж - Женева - Лозана - Милано - София/Пловдив

Продължителност:
10 дни / 8 нощувки / 1 нощен преход
Информация:
автобусна програма с група и водач
Специална оферта:
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 3% отстъпки от пакетната цена( 2 месеца преди датата на екскурзията)
Цена от:
1037 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • ЗАПИТВАНЕ

ПЪРВИ ДЕН:

04:30ч. - хотел “Тримонциум” в Пловдив - трансфер Пловдив - София за тези, които желаят/ 07:30ч. - отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00ч. Отпътуване по маршрут София - Белград - Загреб. Вечерта - пристигане в хотела в околностите на Загреб. Настаняване. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване по маршрут Загреб - Любляна - Залцбург - Мюнхен - Щутгарт - Страсбург. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Сутринта - разглеждане забележителностите на града: Катедралата и квартала “Малка Франция”. 13:00ч. - отпътуване по маршрут Страсбург - Париж. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.  

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане с екскурзовод и автобус на забележителностите на Париж: острова Сите, катедралата „Нотр-Дам-де-Пари“, острова Сен-Луи, Лувъра (отвън), парка „Тюйлери“, пл. "Конкорд", „Шан-з-Елизе”, Триумфалната Арка, пл. "Трокадеро", Айфеловата кула, Марсово поле, Военното училище, Дома на Инвалидите. Разходка из Латинския квартал (булевард "Сен Мишел", Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Разглеждане на квартала „Монмартър“ (базиликата „Сакре Кьор“, площада на художниците). Програмата е цeлодневна. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Възможност за качване на Айфеловата кула. Свободен следобед. Възможност за посещение на музеи (музея „Лувър“, музея „Орсе“). Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. 07:30ч. - отпътуване от Париж. Разглеждане на двореца „Фонтенбло“ - един от най-старите запазени кралски дворци във Франция, който пази спомена за всички крале на Франция от Средновековието до Втората Империя - от Филип Август, Свети Людвик, Филип IV Хубави - железният крал, Франсоа I, Анри II, Анри IV, Людвик XIV и се стигне до Наполеон III. Филип IV Хубави умира тук през 1314г., няколко месеца след процеса срещу Тамплиерите, Людвик XIII е роден тук. Наполеон е предпочитал „Фонтенбло“ пред всички дворци във Франция и често е отсядал тук. Той казва, че „Фонтенбло“ е „без съмнение най-удобният и най-уютен кралски дворец в Европа”. Следобед - двучасов престой в Дижон. Разглеждане на Дижон. Името му може би свързваме най-вече с дижонската горчица, но, освен на гастрономическа традиция, Дижон е наследник на богата история и прекрасна архитектура. Столица на страховитото Бургундско херцогство, наричан още „градът със стоте камбанарии”, роден град на Густав Айфел, Дижон днес привлича множество туристи. Разходка из старата част на града. Продължаване към Женева. Вечерта - около 22.00ч. - пристигане в хотела в околностите на Женева. Настаняване. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане на Женева - панорамен тур из международния квартал - „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), Седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева: заливът със 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, кеят на Мон Блан - десният бряг на езерото, островът на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град - „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, къщата Тавел, Кметството, „Гран’ Рю”. Възможност за разходка с корабче по езерото. Свободно време. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Лозана. Разходка по крайбрежния булевард на квартала „Уши”, където сe намира Олимпийският музей, живописно разположен на брега на Женевското езеро. Кратка фото пауза във Веве( живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи). Ще видите паметника на Чарли Чаплин на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952г. до смъртта си през 1977г. Разглеждане на Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи Монтрьо и неговата околност в „швейцарския лазурен бряг”. Посещение на замъка „Шийон“, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Следобед - отпътуване за Милано. Вечерта - настаняване в хотел в околностите на Милано/ Бергамо/ Лаго Маджоре/ Пиаченца. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане на Милано - Катедралата, галерията „Виктор-Емануил II“, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка „Сфорца“ (отвън). Вечерта - отпътуване за България. Нощен преход по маршрут Милано - Венеция - Любляна - Загреб - Белград - София.

ДЕСЕТИ ДЕН:

Привечер - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Настаняване
в  хотел 2* или 3*
Дата
Възрастен в
двойна стая
Единична  стая Деца/младежи
до 18г. в стая
с 1 възрастен
Деца/младежи
до 18г. в стая
с 2 възрастни
31.8.2018 1049 лв. 1389 лв. 959 лв. 999 лв.
 
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ  ЦЕНИ  
Допълнителна седалка  439 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 8 нощувки със закуски/ 1 в Загреб или околности, 1 в Страсбург или околности, 3 нощувки в Париж, 2 в околностите на Женева, 1 в околностите на Милано;
 • Водач-придружител;
 • Екскурзоводско обслужване в Страсбург, Париж, замъка „Фонтенбло“, Дижон, Женева, Лозана, Веве, Монтрьо, замъка „Шийон“ и Милано.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Градска такса (city tax);
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Депозит 30 % от стойността на пакета
 • Пълно плащане до 15 дни преди отпътуване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
 • повече от 60 дни преди датата на пътуването - без неустойка;
 • от 59 дни до 30 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 20% от общата цена на пътуването;
 • от 29 до 15 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 30% от общата цена на пътуването
 • от 14 до 10 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата цена на пътуването;
 • от 9 до 3 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 80% от общата цена на пътуването;
 • под 3 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата цена на пътуването.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.
 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Милано - 3 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.
 • Възможно е през 2018г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
 • При посещение на Швейцария е препоръчително да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
26.04.2019 от 1069 лв. запитване
24.05.2019 от 1037 лв. запитване
21.06.2019 от 1037 лв. запитване
20.07.2019 от 1037 лв. запитване
17.08.2019 от 1037 лв. запитване
31.08.2019 от 1037 лв. запитване

Оферта № Е272

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).