години

Екскурзия Париж - Замъците по Лоара - Мон Сен Мишел - Южна Франция - Венеция

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Пловдив/ София - Загреб - Страсбург - Париж - Мон Сен Мишел - долината на Лоара - Тур - Ница - Монако - Венеция - София/ Пловдив

Продължителност:
12 дни/ 10 нощувки/ 1 нощен преход
Информация:
автобусна екскурзия с група и водач
Специална оферта:
3% отстъпка при РАННО ЗАПИСВАНЕ
/2 месеца преди датата на екскурзията/
Цена от:
1121 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • ЗАПИТВАНЕ

ПЪРВИ ДЕН:

04:30ч. - хотел “Тримонциум” в Пловдив - трансфер Пловдив - София за тези, които желаят/ 07:30ч. - отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00ч. Отпътуване по маршрут София - Белград - Загреб. Вечерта - пристигане в хотел в околностите на Загреб. Настаняване. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване по маршрут Загреб - Любляна - Залцбург - Мюнхен - Щутгарт - Страсбург. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Сутринта - разглеждане забележителностите на Страсбург: Катедралата и квартала “Малка Франция”. 13:00ч. - отпътуване за Париж. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.  

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане с екскурзовод и автобус на забележителностите на Париж: острова Сите, катедралата „Нотр-Дам-де-Пари“, острова Сен-Луи, Лувъра (отвън), парка „Тюйлери“, пл. "Конкорд", „Шан-з-Елизе”, Триумфалната арка, пл. "Трокадеро", Айфеловата кула, Марсово поле, Военното училище, Дома на Инвалидите. Разходка из Латинския квартал (булевард "Сен Мишел", Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Разглеждане на квартала „Монмартър“ (базиликата „Сакре Кьор“, площада на художниците). Програмата е цeлодневна. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден. По желание разглеждане на музеи. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане на двореца Версай. Отпътуване за Нормандия. Настаняване в хотел от веригата Formule 1 в околностите на Мон Сен Мишел. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Ерусалим и Рим. Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Следобед - отпътуване за долината на Лоара. Пристигане в Тур. Настаняване в хотел. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане на замъците „Виландри“ (замъкът с най-красивите градини във Франция), „Шенонсо“ (замъкът на Диян дьо Поатие и Катерина Медичи), „Шамбор“ (най-големият замък в „кралската долина”, строен от Франсоа I по планове на Леонардо да Винчи) и „Шеверни“ (най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор). Вечерта - настаняване в хотел в областта на долината на Лоара - Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Ница. В късния следобед - пристигане в Ница. Настаняване в хотела. Разходка по “Променад де-з-англе” и в стария град. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Венеция по маршрут Ница - Монако - Милано - Венеция. По пътя - разглеждане на Монако и Монте Карло - Катедралата, Двореца на династията Грималди (отвън), Океанографския музей, Казиното. Около 22:00ч. - пристигане в хотел в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо). Настаняване. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до пл. „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта - отпътуване по маршрут - Пунта Сабиони (Венеция) - Любляна - Загреб - Белград - София. Нощен преход.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН:

Вечерта - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Настаняване 
в  хотел 2* или 3*
Дата
Възрастен в двойна/ тройна стая Единична стая Деца/ младежи до 18г. в стая с 2 възрастни Деца/ младежи до 18г. в стая с 1 възрастен
1.9.2018 1 155 лв. 1 583 лв. 1 065 лв. 1 099 лв.
18.9.2018 1 121 лв. 1 536 лв. 1 065 лв. 1 099 лв.
 
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ  ЦЕНИ  
Допълнителна седалка 479 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 10 нощувки/ 1 - в Загреб или околности, 1 - в Страсбург или околности, 3 - в Париж, 1 - близо до Мон Сен Мишел/ Formule 1/, 1 - в Тур или околности, 1 - в областта на Бурж, Монтлюсон, Виши или друго градче по долината на Лоара, 1 - в Ница, 1 нощувка в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо)/ със закуски.;
 • Водач-придружител;
 • Екскурзоводско обслужване в Страсбург, Париж, двореца „Версай“, Мон Сен Мишел, замъците „Виландри“, „Шенонсо“, „Шеверни“ и „Шамбор“, Ница, Монако и Монте Карло, Венеция.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • Градска такса в Лидо ди Йезоло (city tax).
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Депозит 30 % от стойността на пакета
 • Пълно плащане до 15 дни преди отпътуване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
 • повече от 60 дни преди датата на пътуването - без неустойка;
 • от 59 дни до 30 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 20% от общата цена на пътуването;
 • от 29 до 15 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 30% от общата цена на пътуването;
 • от 14 до 10 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата цена на пътуването;
 • от 9 до 3 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 80% от общата цена на пътуването;
 • под 3 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата цена на пътуването
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.
 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса, както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1.00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1.50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2018г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
 • Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано. Резервации се правят само при заявка по телефона или в някой от офисите на туроператора.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
01.09.2018 от 1155 лв. запитване
18.09.2018 от 1121 лв. запитване

Оферта № Е277

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).