години

Почивка ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ: Австрийските Алпи 55+ и приятели - на полупансион

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Пловдив/ София - Любляна - Залцбург/ Инсбрук, Капрун и Цел Ам Зее, Кимзеe/ - Загреб - София/ Пловдив

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
автобусна програма БЕЗ нощни преходи
БЕЗ възрастови ограничения
Дати на отпътуване: 24.06, 30.07
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН:

04:00ч. - хотел “Тримонциум” в Пловдив - трансфер Пловдив - София за тези, които желаят/ 07:00ч. - отпътуване от София от Централна автогара София - сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30ч. Отпътуване по маршрут София - Белград - Загреб. Пристигане в хотела в района на Загреб. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. 08:00ч. - отпътуване за Любляна. 11:00ч. - пристигане, разглеждане на Любляна с екскурзовод. 13:00ч. - отпътуване за района на Залцбург. Вечерта - пристигане в хотела в околностите на Залцбург. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане на Залцбург: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободно време. Възможност за посещение на замъка „Хьоензалцбург“ - най-добре запазената средновековна крепост в Европа (билетът за фуникуляра и входа за крепостта не са включени в цената на екскурзията). Свободен следобед. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Инсбрук - доплащане 45 лв. за възрастни и 38 лв. за деца под 18г., входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва pазглеждане на забележителностите на Инсбрук - стария град - „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, градската кула или Щадтурм, т.нар. къща „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца „Хофбург“ (отвън), църквата „Хофкирхе” с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Свободно време. Завръщане в хотела в околности на Залцбург. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия за разглеждане на Капрун и Цел Ам Зее - доплащане 45 лв. за възрастни и 38 лв. за деца под 18г., входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Капрун и Цел Ам Зее са прекрасни градчета, разположени в Алпите, на около 100 км от Залцбург. Капрун е китно градче с 3000 жители, с алпийски къщи, с дървени балкони, обсипани с цветя. По време на разходката из Капрун се виждат кметството, енорийската църква, фонтанът, средновековният замък, една от забележителностите на района. Цел Ам Зее, административен център на едноименната област е разположен на брега на езерото Цел. Възхитителният град  е запазил уханието на старото време. Още от XIX век Цел Ам Зее става любим курорт на австрийската и европейската аристокрация, включително и на австрийското императорско семейство и най-вече на императрица Сиси. Разглеждане на кметството, градската кула, църквата „Св. Иполит“. Разходка по крайбрежната алея, откъдето с поглед се обхваща цялото езеро и се откриват очарователни гледки, вдъхващи спокойствие и възхита. Свободно време. Възможност за обиколка на езерото с корабче (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място). Завръщане в хотела в околностите на Залцбург. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание - екскурзия до eзерото Кимзеe (най-голямото езеро в Бавария) и посещение на двореца „Херенкимзеe”, копие на двореца „Версай”, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенинзел - доплащане 69 лв. за възрастни и 59 лв. за деца под 18г.; екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводска беседа на български в автобуса, билет за корабче по Кимзее до остров Херенинзел и входна такса за двореца „Херенкимзее“. Следобед - завръщане в хотела в околностите на Залцбург. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Загреб. Пристигане - следобед. Разглеждане  на забележителностите на града с екскурзовод: старата част - квартала „Градец“, пл.„Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко", Катедралата. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване по маршрут Загреб - Белград - София. Вечерта - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Настаняване
в  хотел 2* или 3*
Дата
Възрастен в
двойна стая
Единична  стая Деца/младежи
до 18г. в стая
с 1 възрастен
Деца/младежи
до 18г. в стая
с 2 възрастни
24.6.2018 799 лв. 1 054лв. 719 лв. 749 лв.
30.7.2018 799 лв. 1 054 лв. 719 лв. 749 лв.
 
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ  ЦЕНИ  
Екскурзия до Инсбрук 45 лв.
Екскурзия до Инсбрук за деца под 18г. 38 лв.
Екскурзия до Капрун и Цел Ам Зее 45 лв.
Екскурзия до Капрун и Цел Ам Зее за деца под 18г. 38 лв.
Екскурзия до eзерото Кимзеe и двореца Херенкимзеe 69 лв.
Екскурзия до eзерото Кимзеe и двореца Херенкимзеe за деца под 18г. 59 лв.
Допълнителна седалка 318 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 5 нощувки със закуски и вечери в околностите на Залцбург;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Загреб, в периферно разположен хотел;
 • Обиколка на Любляна с екскурзовод;
 • Обиколка на Залцбург с екскурзовод;
 • Обиколка на Загреб с екскурзовод;
 • Водач - придружител от туроператора.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Обеди;
 • Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;
 • Застраховка „Медицински разноски при пътуване” (доплащане 16 лв. за целия престой).
 • Разходи от личен характер.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит - 30% от стойността на екскурзията.
 • Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
При отказ от пътуване:
 • повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването се възстановяват 100%;
 • от 59 дни до 30 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 80%;
 • от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 70%;
 • от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%;
 • от 9 до 3 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%;
 • под 3 дни преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ

  55+ и приятели (без ограничение във възрастта на участниците)

  Програмата е осемдневна и включва 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди в Загреб, 5 нощувки със закуски и вечери в гастхоф или хотел 2 или 3 звезди в околностите на Залцбург и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Любляна, Залцбург и Загреб, факултативни екскурзии до Инсбрук, Цел ам Зее и Капрун, езерото Кимзее и двореца Херенкимзее.

 • 5 нощувки със закуски и вечери (тристепенно меню без напитки) в околностите на Залцбург, в хотел или гастхоф 2 или 3 звезди;

  2 нощувки със закуски и вечери (тристепенно меню без напитки) в Загреб, в хотел 3 звезди периферно разположен;

 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

 • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2018":
  1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

  2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

  От посочените отстъпки се ползва само една.

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

  Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

  Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

  3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

  При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.

Оферта № Е283

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).