Речен круиз Португалия - далеч от отъпканите маршрути

Вид транспорт:
Круиз

Маршрут:
Порто/ Вила Нова де Гая/ - Пиняо - Кастело Родриго - Вега де Терон - Саламанка / Испания/ - Барка д`Алва - Фоз Тавора - Порто - Гимараеш - Порто

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
Круиз на борда на речен кораб Douro Spirit 4*+,
с водач на български език
Дата на отпътуване: 10.08
Цена от:
3020 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Кораб

Круиз Португалия - далеч от отъпканите маршрути
един свят на музика, вино, богата история и неповторима природа

Маршрут:
Порто/ Вила Нова де Гая/ - Пиняо - Кастело Родриго - Вега де Терон -
Саламанка / Испания/ - Барка д`Алва - Фоз Тавора - Порто - Гимараеш - Порто

Дата на отпътуване:
10.08.2020 г.

8 дни / 7 нощувки
Круиз на борда на речен кораб Douro Spirit 4*+ с водач на български език
 
Речен круиз по река Доро с включени
7 вълнуващи екскурзии, винени дегустации, фламенко и фадо шоу, пълен пансион и напитки
ПЪРВИ ДЕН: 10.08.2020  Вила Нова де Гая
Настаняване на речния кораб във Вила Нова де Гая, който се намира на срещуположния бряг на река Доро, срещу Порто. Корабът отплава вечерта.
ВТОРИ ДЕН: 11.08.2020 Пиняо
След закуска се отпуснете на откритата палуба или в панорамния бар и се насладете на красивата панорама по двата бряга на р.Доро, докато персоналът се грижи за пълния ви комфорт и подготвя коктейл за добре дошли. Днес е първата ни спирка и ще посетим местна винарна, разположена в сърцето на винения район Доро. Там ни очаква дегустация на вино и обяд с кулинарни изкушения от местната кухня. Връщайки се на борда ще имаме вечеря и фолклорна програма. Тази нощ нощуваме в Пиняо, където ще посетим местната жп станция. Нейните стени са покрити с керамични плочки в синьо, бяло и жълто, стил наричан в Португалия азулежу. Старата гара се е превърнала в историческа забележителност, представяйки сцени от гроздобера, важен отрасъл за местната икономика още от древни времена.
ТРЕТИ ДЕН: 12.08.2020 Кастело Родриго
Тази сутрин се отправяме на екскурзия до Кастело Родриго, едно от 12-те исторически селища на Португалия. Разхождайки се из тесните средновековни улици, вниманието  ви ще грабнат красивите фасади и прозорци, изградени в мануелиньо – пищно орнаментиран стил с морски мотиви, характерен за късната Готика в Португалия от началото на 16 век. Стилът е вдъхновен от Великите географски открития по времето на крал Мануел I. Тогава тук имало еврейска общност, спасила се от инквизицията, която изградила местната синагога. През вековете на територията на този малък град са живели мирно християни, евреи и араби, създавайки една интересна мултикултурна хармония, до която ще се докоснем. Ще посетим крепостта Родриго. Неговите основи са поставени още от римляните, а крепостните стени са издигнати през 9 век от Алфонсо IX. Корабът ни ще нощува във Вега де Терон, близо до испанската граница.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 13.08.2020 Саламанка / Испания/
Днес сме в Испания и ще посетим красивия университетски град Саламанка, разположен в района Кастиля и Леон и обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Основан от келти, окупиран от римляни и араби, през 12 век той става християнски. Университетът на Саламанка, е създаден през 1218 г. от крал Алфонсо IX и е най-старият на иберийския полуостров, който функционира и до днес.Обитаван през вековете от принцове, крале и архиепископи, градът забогатява и сега е истински музей на открито с впечатляващи архитектурни и исторически шедьоври, не случайно го наричат „историческото лице на Испания“. Освен това в града учат 40 000 студенти от цял свят, което му придава космополитен характер. През 2002 г. Саламанка беше избрана за европейска столица на културата. Очаква ни разходка, започвайки от главния площад - плаза Майор, изграден през 18 век и използван някога за кориди. Следва Къщата с раковините, готическа сграда от 1493 г., символизираща брака между две знатни фамилии, чиито хералдически символи – раковините и лилиите украсяват фасадата. Ще минем и край университета, чиято фасада е украсена в богатия стил платареско. Срещу входна такса може да разгледате класните стаи и бароковото патио. Последната ни спирка е Новата катедрала, построена между 1513 и 1733 г. в готически стил, на мястото на старата от 12 век. Ще имаме свободно време и испански обяд, по време на който ще гледаме горещо фламенко шоу. После се връщаме на кораба, който ни очаква в Барка д`Алва, за да опитаме вкусно португалско барбекю.
ПЕТИ ДЕН: 14.08.2020 Ламего
Тази сутрин ще плаваме от Барка д`Алва до Фоз Тавора, откъдето ще отидем до Кинта да Сейшо, една от най-известните винарни за портвайн с над 200 годишна история. Ще научим процеса за правене на прочутите вина и после ще опитаме част от тях. Днес ще посетим и Ламего, малък, пъстър исторически град. Местната катедрала, построена през втората половина на 18 век върху много по-стар параклис, е прекрасен пример за португалския барок. Издигната на хълм, катедралата има впечатляваща стълба с около 700 стъпала, декорирана със сини и бели плочи, която се спуска към града. Светилището на Девата е най-важното място за поклонения в Португалия. Пилигримите започват да идват в града още през 14 век при малък параклис, посветен на Свети Естевао. През 16 век се взима решение за построяване на нова църква, върху стария параклис, който вече бил в руини. Местният архиепископ донася образа на Девата Лечителка от Рим и мястото веднага добива популярност. През 18 век започва да се гради и светилище, което е завършено два века по-късно. Ламего е и истински гастрономически рай, известен със своите bola de Lamego - хляб пълен с пушена шунка, печено яре на фурна, местните кейкове и прочутото газирано вино Рапосейра. Така че, използвайте свободното си време да опитате част от тези деликатеси. Тази вечер ни очаква празнична капитанска вечеря на борда.
ШЕСТИ ДЕН: 15.08.2020  двореца Матеус
Днес ще посетим двореца и градините Матеус, построени през 1745 г. Той е част от културната фондация Каса де Матеус, която се грижи за неговата реставрация, проучва дворцовите архиви и организира културни събития, като концерти и летни фестивали. В двореца ще видите красиво издяланите кестенови тавани, библиотеката с ценни книги, параклиса с дървен олтар от 17 век и сребърни реликварии от 18 век, португалска, френска и английска мебел от 17 и 18 век, както и картини от същия период. След това ще имаме свободно време, за да се разходим из малките, но много красиви градини на двореца. По обратния път към кораба ще се полюбуваме на ширналите се лозя, а после ще отплаваме към Порто, за да видим залеза при края на Доро, където устието на реката се влива в Атлантика. Тази вечер на борда, като завършек на изпълнения с впечатления и преживявания ден,  ни очаква представление на фадо, типична португалска музика, която се изпълнява от певец или певица, в съпровод на акустична китара. Фадото е неповторимо съчетание от любов, музика, чувства и копнеж по непостижимото – всичко това оставя впечатлението в зрителите, че изпълнителят е докоснат от Бога. Следващите две нощи нашият кораб ще бъде във Вила Нова де Гая, от където се разкрива прекрасна гледка към Порто.
СЕДМИ ДЕН: 16.08.2020  Порто - Гимараеш
Разпрострян по бреговете на Доро, Порто винаги е бил неразривно свързан с реката. Началото поставили келтите, последвани от римляните, които винаги избирали добрите пристанища. Градът достига разцвет през 15 и 16 век, благодарение на моряците, рибарите, търговците и корабостроителите, които допринасяли за португалските морски пътешествия. През 18 век Порто дава името си на едно от най-добрите вина в света – портвайна. Днес ще се впуснем из пъстрия лабиринт от къщи и улички, за да открием  неговите барокови църкви и сгради с колонади от района Каиш да Рибейра до Алфандега. Ще пресечем железния мост, построен през 19 век от школата на Густав Айфел, за да се отправим към елегантните вили и имения, разположени близо до Атлантическия бряг във Фоз. Някога рибарско селище, днес той е място за летни резиденции на богатите местни фамилии. Преди да се върнем за обяд на нашия кораб ще посетим катедралата, строена между 12 и 17 век, разположена на хълма Пенавентоса, от която се открива поразителна гледка към реката. Няма да пропуснем да опитаме и прочутия портвайн, посещавайки местна винарна. След обяд на борда ще се отправим към Гимараеш, включен в листата на ЮНЕСКО за световно културно наследство през 2001 г. Създаден още в праисторически времена, градът придобива голямо значение през Средновековието. През 10 век графинята на Мумадона изгражда манастир на това място, който довежда нови заселници в района и тя решава да построи и замък. Исторически градът и замъкът играят важна роля в борбата за независимост на Португалия. През 1128 г. португалците спечелват битката при Гимараеш и обявяват своята независимост от Испания. Градът става център на страната за десетилетия. Днес, дори и малък, Гимараеш гордо разказва за своето минало и пази своята история и традиции. Ще се разходите из средновековните улици и площади, разположени в подножието на замъка и ще си направим снимки пред дома на последната кралска династия - дуковете на Браганса, които са управлявали страната от 1640 до 1910 г., когато е провъзгласена републиката. /Може да се посети срещу входна такса/.
ОСМИ ДЕН: 17.08.2020  Порто
Тази сутрин се сбогуваме с нашите любезни домакини и е време да се подготвим за отпътуване.
НАСТАНЯВАНЕ Човек в
двойна каюта
Човек в
единична каюта
Средна палуба 3020 лв. 3605 лв.
Горна палуба 3215 лв. -
На кораба няма тройни каюти.
Корабът не предлага настаняване в тройни каюти и не дава намаления за деца.


ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 50 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • 7 нощувки на речния кораб MS Douro Spirit 4*+;
 • 7 закуски, 6 обяда и 7 вечери на борда или в ресторанти по време на екскурзиите;
 • Следобедно кафе със сладки;
 • Вода, кафе и чай по време на обяд;
 • Безалкохолни напитки и вино по време на вечеря;
 • Екскурзия до местна винарна с дегустация и обяд;
 • Посещение на старата гара в Пиняо;
 • Автобусна екскурзия до Кастело Родриго;
 • Целодневна екскурзия до Саламанка с обяд;
 • Посещение на винарна с дегустация на портвайн;
 • Обиколка на Ламего;
 • Автобусна екскурзия до замъка и градините Матеус;
 • Обиколка на Порто с дегустация на портвайн;
 • Автобусна екскурзия до Гимараеш;
 • Фламенко шоу;
 • Фадо шоу на борда;
 • Фолклорна вечер на борда;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на Мондиал;
 • Местен екскурзовод по програмата;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Пристанищни такси;
 • Тур мениджър
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети
 • Бакшиш /препоръчителна сума 7-10 евро на човек, на ден/;
 • Слушалки по време на екскурзиите - 10 лв;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица, над 65 г. - 12 лв.
 • Разходи от личен характер.
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
 • Резервации се приемат с авансово плащане от 800 лева на човек.
 • Втори аванс от 800 лева се дължи до 01.02.2020 г.
 • Пълно плащане до 10.06.2020 г.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • до 6 месеца преди дата на тръгване - без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
 • от 6-тия месец преди датата на тръгване – 15%, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
 • от 5-тия месец преди датата на тръгване - 25% от общата сума на пътуването
 • от 4-тия месец преди датата тръгване - 50% от общата сума на пътуването
 • от 3-тия месец преди датата на тръгване – 75% от общата сума на пътуването
 • от 2-рия месец преди датата на тръгване - 100 % от общата сума на пътуването
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс 1 щ.долар = 1,72 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията. 
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 50 пълно платили туристи
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: 01.06.2020 г.
 • Корабът не предлага настаняване в тройни каюти и не дава намаления за деца.
 • При метеорологични проблеми или промяна в работата на шлюзовете е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба.
 • Часовете на пристигане и отпътуване са примерни. Възможни са промени.
 • Eкскурзиите се провеждат с превод на български език.
 • Агенцията предлага допълнително самолетни билети, необходими за пътуването.
 • Информация относно здравните изисквания: няма допълнителни медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата, не са необходими ваксинации.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата.
 • Туроператорът си запазва правото да променя авиокомпанията/полетното разписание до 7 дни преди датата на заминаване/връщане, като клиентът се ангажира да провери за евентуални промени в офиса на записване или на телефоните, предоставени от туроператора. Час и сборно място на тръгване от крайния пункт - получава се информация на рецепцията на хотела два дни преди датата на отпътуване.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Часовете на полетите са в местно време.
Информация за речен кораб Douro Spirit 4*+

Корабът е конструиран през 2011 г., следвайки най-модерните тенденции. Разполага с 4 палуби. Най-горната палуба е с открита тераса със шезлонги, малък басейн и бар.
 • Корабът е категоризиран с 4+ звезди
 • Дължината му е около 80 м
 • Корабът се отличава с модерен дизайн и комфортна обстановка
 • Лоби барът е с големи панорамни прозорци, през които може да се наблюдават красивите гледки, докато корабът плава
 • Ресторантът е разположен на най-долната палуба и обикновено се предлагат ястия от португалската, средиземноморска и интернационална кухня
 • На долната палуба се намират още и фитнес залата, салона за красота и стая за масажи
 • На средната палуба са разположени само каюти
 • На горната палуба, пространството е използвано както за каюти, така и за рецепцията, бара и за салона
 • На четвъртата най-горна палуба, или откритата палуба, ще намерите тераса с шезлонги и басейна
 • Основното предимство на кораба и каютите е, че всички каюти са с френски прозорци, които се отварят!
 • Стандартните каютите са 14 кв. м., а суитите на горна палуба - 20 кв. м.
 • Всички каюти разполагат със собствена баня с душ, климатик, телевизор, гардероб
Каюти: 
Каютите са разположени на втора и трета палуба, където има панорамен бар, рецепция и магазин за подаръци. На основна палуба се намират ресторант, фитнес и стая за масажи.

Корабът предлага с 64 елегантни стаи с френски панорамни прозорци, климатик, ТВ, телефон, сейф, баня, сешоар.

 
Оферта № Е534

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).