години

САФАРИ В КЕНИЯ - ЕЗЕРОТО НАКУРУ И МАСАИ МАРА

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Доха - Найроби - Накуру Парк - Парк Масаи Мара - Найроби - Доха - София

Продължителност:
10 дни / 8 нощувки / 1 нощен полет
Информация:
индивидуална самолетна програма, отпътуване ВСЕКИ ден
без група и водач от Александър Тур, с местен водач-рейнджър
Цена от:
7487 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: СОФИЯ - ДОХА - НАЙРОБИ
Полет София-Доха на АК Qatar Airways с технически стоп в Букурещ без прекачване (продължителност на полета 6.20ч.). Излита в 15:50ч. Каца в 23:10ч. Полет Доха-Найроби на АК Qatar Airways (продължителност на полета 5.15ч.). Излита в 01:25ч.
ВТОРИ ДЕН: НАЙРОБИ - НАКУРУ ПАРК
Каца в 06:40ч. в Найроби. Посрещане на летището от Вашия личен гид-рейнджър, кратък брийфинг и отпътуване към Национален парк - резерват Накуру, известен със своите хиляди фламинго, пеликани, застрашените бели и черни носорози, и последно убежище за застрашения вид Ротшилдов Жираф - ендемичен за този парк. Настаняване за 2 нощувки на база пълен пансион във FLAMINGO HILL CAMP .
Комплексът се състои от 25 луксозни палатки с басейн и е разположен в самия Lake Nakuru National Park, част от Великата Рифтова Долина - Great Rift Valley of Kenya.
Обяд. Следобедно сафари в околностите на Baboon Cliff, предлагащ уникална гледка към езерото.
Важно: Джип 4x4 Safari Landcruiser и водач-рейнджър са на Ваше разположение от днес до края на пътуването.
Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: НАКУРУ ПАРК
Сутрешно сафари. Най-доброто време за сафари е обикновено рано сутрин на зазоряване или късно следобед-привечер. Закуска в пакет. Връщане в кампуса. Обяд. Следобедно сафари. Вечеря. След вечеря - брийфинг относно маршрутите за сафари, спрямо леговищата на животните за следващия ден. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: ПАРК МАСАИ МАРА
Закуска. Отпътуване към световно известния и най-богат на дивеч африкански Парк-Резерват Масаи Мара. Настаняване за 5 нощувки на база пълен пансион в MARA BUSH CAMP.
Комплексът се състои от 12 луксозни палатки, с уникална локация в сърцето на дивечовия парк Масаи Мара, изключително удобен за сафари целогодишно, поради кратките разстояния от лагера до дивечовите пътеки и маршрути. До лагера се намират едни от малкото леговища на тайнствените леопарди - най-трудното животно за проследяване и фотосесии. Ще имате шанс за близки срещи с африкански биволи и зебри, хипопотами и многобройни видове птици.
Пристигане на време за Обяд. Следобедно сафари. Вечеря. Нощувка.
Важно: Някои от закуските или обедите може да бъдат организирани като пикник или в пакет, с оглед успешно сафари или проследяване на животни.
ПЕТИ-ОСМИ ДЕН: ПАРК МАСАИ МАРА
Сутрешно сафари. Закуска в пакет. Връщане в кампуса. Обяд. Следобедно сафари. Вечеря. Неограничено ползване на Джип 4x4 Landcruiser и опитен водач-рейнджър изцяло на Ваше разположение. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН: ПАРК МАСАИ МАРА - НАЙРОБИ - ДОХА
Насладете се на последно ранно сутрешно сафари. Ранен обяд в кампуса и трансфер до Найроби. Полет Найроби-Доха на АК Qatar Airways (Продължителност на полета 5.00ч.). Излита в 17:55ч. Каца в 22:55ч. в Доха. Нощувка.
Важно: При този вариант на полет АК Qatar Airways осигурява нощувка в Доха, както и входна виза.
ДЕСЕТИ ДЕН: ДОХА - СОФИЯ
Полет Доха-София на АК Qatar Airways с технически стоп в Букурещ без прекачване (продължителност на полета 7.10ч). Излита от Доха в 08:35ч. Каца в 14:45ч. в София.
 
Важно: Предложените полети са примерни. Възможни са варианти и с други авиокомпании.
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 3820 ЕВРО / 7487 ЛЕВА

 

 • ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София-Доха-Найроби-Доха-Найроби с включени всички летищни такси
 • Трансфери летище - Накуру Национален Парк - Масай Мара - Найроби с ландкрузър джип и водач-рейнджър, на Ваше разположение и за двата Национални Парка
 • 2 нощувки на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) във Flamingo Hill Camp в Национален парк-резерват Накуру
 • 5 нощувки на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) в Mara Bush Camp в Национален парк-Резерват Масаи Мара
 • 1 нощувка в хотел в Доха и виза (осигуряват се от авиокомпания Qatar Airways)
 • Неограничено ползване на Джип 4x4 Landcruiser с опитен англоговорящ водач-рейнджър изцяло на Ваше разположение и неограничено минерална вода по време на сафаритата
 • Всички Входни такси за двата Национални Парка
 • Неограничено сафари по време на престоя в Национални Паркове Накуру и Масаи Мара
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" към ЗАД Армеец с покритие 10000 евро за целия период на пътуването
 • Застраховка "Отговорност на туроператора"

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа еднократна виза за Кения - 50 щ. долара, платими на летище Джомо Кениата
 • По желание Застраховка Отмяна на Пътуване;
 • Разходи от личен характер - напитки, телефонни разговори, сувенири, перални услуги в кампусите
 • Бакшиши
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане и 2 цветни снимки
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • За пътуване в Кения е необходима туристическа виза.
 • Ваксини: При влизане в страната от европейските държави не се изисква документ за задължителни ваксини. Препоръчителни обаче са характерните ваксини за държавите от Източна Африка. Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария и жълта треска.
 • Ваксината за жълта треска следва да бъде направена 2 седмици преди пътуването. За маларията препоръчително е да се пият хапчета 2 седмици преди пътуването.
 • Актуална информация относно необходимите за Кения ваксини можете да получите от Националния център по заразни и паразитни болести.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Аванс в размер на 50%, копия на паспортите на пътуващите и подписване на договор
 • Пълно плащане (моля консултирайте се с наш представител)

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD=1.44 лева. В случай на повишаване курса пакетната цена подлежи на преизчисление.
 • Александър Тур си запазва правото на промяна на посочените хотели/кампуси с равностойни от същата или по-висока категория.
 • Предложените полети са примерни. Възможни са промени в разписанието. Възможни са и варианти за полет с други авиокомпании.
Оферта № Е93

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).