години

Сафари в Танзания

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Доха - Килиманджаро - Маняра - Серенгети - Нгоро Нгоро - Таранжир - Аруша - Килиманджаро - Доха - София

Продължителност:
8 дни / 5 нощувки / 2 нощни полета
Информация:
провежда се целогодишно 01.11.2017-31.10.2018
Специална оферта:
ПРОГРАМАТА МОЖЕ ДА СЕ КОМБИНИРА С ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР
Цена от:
6360 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: СОФИЯ - ДОХА

Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Qatar Aairways по маршрут София-Доха. Излита в 22:45ч.

ВТОРИ ДЕН: КИЛИМАНДЖАРО - МАНЯРА | вкл. закуска, обяд и вечеря

Каца в Доха в 04:35ч. Излита от Доха в 09.00ч. Каца в Танзания - Килиманджаро в 15:25ч. Посрещане от представител на местния партньор и обяд, по време на който имате кратко разяснение относно изпълнението на маршрута и програмата. Отпътуване за Национален Парк "Езеро Маняра" /130 км/. Пристигане и настаняване в Lake Manyara Serena Lodge 4* за 1 нощувка на база пълен пансион. Следобедно сафари в парка. Вечеря и нощувка.

Езерото Маняра е разположено в Голямата Разломна долина, а Националният Парк обхваща обща площ около 200 кв.км и може да се похвали с "гъмжило" от африкански животни, а най-емблематичните за парка са несъмнено лъвовете, които се катерят и си отпочиват, излежавайки се върху горните клони на акациевите дървета. Никъде другаде по света не можете да видите така "еволюирали" царете на животните. За любителите орнитолози езерото Маняра е рай, с неговите над 300 вида пернати. Освен невероятни и разнообразни пейзажи, като блата и савана, със сигурност ще се натъкнете на жирафи, зебри, газели, хипопотами, маймуни...с малко повече търпение... и слонове. И много, много птици.

ТРЕТИ ДЕН: МАНЯРА - СЕРЕНГЕТИ | вкл. закуска, обяд и вечеря

Закуска. Днес ви зове легендарният Серенгети, с неговите необятни простори и неизброим дивеч - милиони антилопи гну, зебри и орикси, следвани неизбежно от хищниците лъвове, хиени и гепарди, издебвани в дълбините от крокодили, в своя неудържим бяг през равнините, през река Мара... По път се спираме за кратко в пролома Олдувай, чиито каменни пластове разбулиха много загадки от еволюционната история на човечеството. Пристигане в Серенгети /175 км/ и настаняване в Serengeti Sopa Lodge 3* за 2 нощувки на база пълен пансион. Обяд в парка. Следобедно сафари. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: СЕРЕНГЕТИ | вкл. закуска, обяд и вечеря

Закуска. Днес денят изцяло е посветен на фото сафари в Серенгети. Освен легендарните "Големите 5", със сигурност ще се натъкнете на стада зебри, гну и газели, докато Вашият гид-рейнджър ще Ви разказва любопитни факти за животните в парка. Връщане в лоджията привечер. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: СЕРЕНГЕТИ - НГОРО НГОРО | вкл. закуска, обяд и вечеря

Закуска. Последно сафари за сбогом със Серенгети. Отпътуване към кратера на вулкана Нгоронгоро /175 км/. Пристигане и настаняване в Ngorongoro Sopa Lodge 3* за 1 нощувка на база пълен пансион. Обяд в лоджията, предлагаща уникална гледка към кратера. Следобедно сафари в кратера на вулкана. Тъй като еволюцията на тукашните видове е била ограничавана до стените на кратера и дивечът се среща в по-висока "концентрация", тук Ви се предлага наистина уникална възможност за наблюдаване и фото сафари. Кратерът на вулкана Нгоронгоро е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну. Ще слезете надолу към дъното на кратера, което е един съвсем отделен свят - горите, в които се крият маймуни, савани със слонове и лъвове, езера с ята фламинго. Вечеря и нощувка в лоджията.

ШЕСТИ ДЕН: НГОРО НГОРО - ТАРАНЖИР | вкл. закуска, обяд и вечеря

Ранна закуска. Отпътуване към Национален парк Таранжир /208 км/. Паркът Таранжир се намира на около 1 100 м надморска височина и обхваща площ от около 3000 кв. км. Причислява се към едно от най-подходящите места в Източна Африка за фото сафари. Пристигане и настаняване в Tarangire Sopa Lodge 4* за 1 нощувка на база пълен пансион. Късен обяд в лоджията. Следва следобедно сафари в парка. Едноименната река Таранжир е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, когато завършва дъждовния сезон. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, орикс, гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици. Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН: ТАРАНЖИР - АРУША | вкл. закуска и обяд

Закуска. Сутрешно сафари в Национален парк Таранжир. Обяд. Следобед отпътуване към Аруша /130 км/. Трансфер до летище и полет до София през Доха. Излита от Килиманджаро в 17.35ч.

ОСМИ ДЕН: ДОХА - СОФИЯ

Каца в Доха в 00.05ч. Излита от Доха в 06.55ч. Каца в София в 11.55ч.

НАСТАНЯВАНЕ

01.06.2018-31.10.2018

Възрастен в двойна стая

3245 евро / 6360 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети на АК Qatar Aairways с включени летищни такси по маршрута София-Доха-Килиманджаро-Доха-София;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Трансфери между парковете с джипове с англоговорящ шофьор-гид;
 • 1 нощувка на база пълен пансион в Lake Manyara Serena Lodge 4* в парка на Езерото Маняра;
 • 2 нощувки на база пълен пансион в Serengeti Sopa Lodge 3*;
 • 1 нощувка на база пълен пансион в Ngorongoro Sopa Lodge 3* в парка Нгоронгоро;
 • 1 нощувка на база пълен пансион в Tarangire Sopa Lodge 4* в парка Таранжир;
 • 5 обяда и 5 вечери в лоджиите в парковете Маняра, Серенгети, Нгоронгоро и Таранжир;
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек;
 • Обслужване на място от представител на фирмата партньор на английски език;

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Танзания - 50$ на човек (поставя се на място на летището);
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Депозит в размер на 50 % от сумата на човек;
 • Доплащане до 31 дни преди заминаването.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Относно санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата - моля консултирайте се с наш представител!
 • Часово време: България, Танзания - 12:00ч. до 31.10; след 31.10 България - 12:00, Танзания - 13:00ч.
 • Валута: 1 BGN = 1,350.74 TZS (танзанийски шилинг)
Оферта № Е207

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).