години

Екскурзия Тиролска приказка

Маршрут:
Пловдив/ София - Тревизо - Тренто - Болцано - Кортина д’Ампецо - Випитено (Щерцинг) - Инсбрук - Залцбург - Любляна - София/ Пловдив

Продължителност:
7 дни/ 5 нощувки/ 1 нощен преход
Информация:
автобусна екскурзия с група и водач
STOP SALE
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • ЗАПИТВАНЕ

ПЪРВИ ДЕН:

18.30ч. - хотел “Тримонциум” в Пловдив - трансфер Пловдив - София за тези, които желаят / 22.00ч. - отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21.30ч. Отпътуване по маршрут София - Белград - Загреб - Любляна - Венеция - Тревизо. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:

В късния следобед - пристигане в хотела в района на Тревизо. Настаняване. Нощувка в района на Тревизо.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Тренто. Разглеждане на Тренто - столица на региона Трентино - Южен Тирол. Градът, разположен на р. Адидже, е чудно живописен със своите сгради във венециански стил на фона на алпийския пейзаж. Разходка из центъра на града: ул. „Белендзани“ със строгите венециански фасади на къщите си, „Пиаца дел Дуомо“ с прекрасния фонтан на Нептун, фасадите на катедралата и на Палацо Преторио. Свободно време. Отпътуване за Болцано - столица на  провинция Южен Тирол. Болцано е прекрасен, оживен град, в който се съчетават италианското, тиролското и австрийското влияние в архитектурата, в културата, в бита и в кулинарията. По желание - посещение на Археологическия музей на Горно Адидже, наречен още „музеят на Йоци“, защото тук е изложен леденият човек Йоци - изключително добре запазена мумия на човек, живял през каменно-медната епоха, преди около 5300 години. Мумията е открита през 1991г. от германски алпинисти недалеч от ледника Симилаун, в Йоцталските Алпи. Тъй като в музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час, при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цена: 20 лв. (включва цената на билета за вход и такса резервации). При повишаване цената на билета, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тази услуга. Местата за посещение на музея са ограничени - групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата. Разходка из центъра на Болцано - катедралата, доминиканската църква, „Пиаца деле ербе“, францисканския манастир. Свободно време. Отпътуване за Кортина д’Ампецо по живописен път през Доломитите, по който ще имате възможност да се насладите на възхитителни гледки. Самият град Кортина д’Ампецо е живописно разположен на 1210 м надморска височина, в сърцето на Южните Алпи или Доломитите - най-красивата част от Алпийския масив. Пристигане в района на Кортина д’Ампецо. Настаняване в хотел в или в околностите на града. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Качване с кабинков лифт до връх Тофана ди Мецо - 3191 м надморска височина, откъдето се открива възхитителна гледка към околните скалисти върхове. Изкачването с лифта продължава около 20 мин. Под самия връх има изградена панорамна площадка и кафене. Лифтът спира на две места по пътя, където също може да се слезе, за да се полюбува човек на прекрасни гледки към околните върхове и към Кортина. Цената на билета за лифта, която е около 30 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Свободен следобед  в Кортина д’Ампецо - разходка из центъра на града. По желание - качване с кабинков лифт до връх Тонди ди Фалория - 2123 м надморска височина, разположен срещу Тофана, откъдето има други не по-малко възхитителни гледки. Под върха има хижа с ресторант и панорамна площадка. Пеша или пък с джип, който струва около 10 евро на човек в двете посоки, можете да стигнете до самия връх - на 2340 м.  Цената на билета за лифта, която е около  20 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място.  Нощувка в района на Кортина д’Ампецо.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Инсбрук.  По пътя - кратък престой във Випитено (Щерцинг) - прекрасно алпийско градче, предлагащо на туристите яркоцветните фасади на централната си улица на фона на алпийския пейзаж.  Разходка из центъра на града. Продължаване към Инсбрук през чудно живописния проход Бренер - най-известният проход в Източните Алпи. Пристигане. Разглеждане на забележителностите на Инсбрук - стария град - „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, градската кула или Щадтурм, къщата със странното име „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца „Хофбург“ (отвън), църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Настаняване в хотел в или в околностите на Инсбрук. Нощувка.  

ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Залцбург. Пристигане. Разглеждане на Залцбург: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата „Св. Петър”, Катедралата, площадите “Капителплац”, “Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободно време. Около 15.00ч. - отпътуване за Любляна.   Вечерта - пристигане. Настаняване в хотел в или в околности на града. Нощувка в Любляна.

СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за София по маршрут Любляна - Загреб - Белград - София. Вечерта  - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Забележка:  Участниците в екскурзията трябва задължително да носят удобни обувки и връхна дреха, дори през лятото.

Настаняване 
в  хотел 2* или 3*
Дата
Възрастен в двойна/ тройна стая Единична стая Деца/ младежи до 18г. в стая с 2 възрастни Деца/ младежи до 18г. в стая с 1 възрастен
24.6.2018 699 лв. 881 лв. 629 лв. 645 лв.
5.8.2018 699 лв. 881 лв. 629 лв. 645 лв.
 
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ  ЦЕНИ  
Музея на Йоци 20 лв.
Допълнителна седалка 269 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 5 нощувки/ 1 - района на Тревизо, 2 - в района на Кортина д’Ампецо, 1- в района на Инсбрук, 1 - в или в околности на Любляна/ със закуски;
 • Водач - придружител;
 • Екскурзоводско обслужване - Тренто, Болцано, Кортина д’Ампецо, изкачване с лифт на връх Тофана ди Мецо  (3191 м),  Випитено (Щерцинг), Инсбрук, Залцбург.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Посещение на Археологическия музей но Горно Адидже;
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр;
 • Слушалки по време на екскурзоводските беседи;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Депозит 30 % от стойността на пакета
 • Пълно плащане до 15 дни преди отпътуване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
 • повече от 60 дни преди датата на пътуването - без неустойка;
 • от 59 дни до 30 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 20% от общата цена на пътуването;
 • от 29 до 15 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 30% от общата цена на пътуването;
 • от 14 до 10 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата цена на пътуването;
 • от 9 до 3 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 80% от общата цена на пътуването;
 • под 3 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата цена на пътуването
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.
 • Участниците в екскурзията трябва задължително да носят удобни обувки и връхна дреха, дори през лятото.
 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: около 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Възможно е през 2018г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
Оферта № Е279

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).