МАДАГАСКАР: УХАНИЕТО НА ИЗТОКА И ЦВЕТОВЕТЕ НА АФРИКА

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Истанбул - Антанариво - Андасибе - Антанариво - Амбатолампи - Антсирабе - Амбоситра - Раномафана - Фианаранцоа - Амбалавао - Ранохира - Толиара - Ифати - Толиара - Антанариво - Истанбул - София

Продължителност:
14 дни / 11 нощувки
Дати на пътуване:
06.10.2021
Информация:
Местен англо- или рускоговорящ гид;
Дата на отпътуване: 06.10.2021
Цена от:
6100 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

УХАНИЕТО НА ИЗТОКА И ЦВЕТОВЕТЕ НА АФРИКА

14 дни / 11 нощувки / 2 нощни полета
 
Мадагаскар – тайнствената Атлантида, къс от Лемурия…или съвсем отделен континент? Какво си представяте, когато чуете за остров с лемури, боабаби, многоцветни скали и пустини? Земя на малагаси, на животни, каквито няма нийде по света, многоцветни скали, дълбоки каньони и зелени долини... земя на оживели саги за пирати...земя, запазила юрската епоха, земя, в която сякаш очаквате да зърнете динозаври…. земя, към която е невъзможно да останете безразлични. Този чуден остров притежава едни от най-впечатляващите природни феномени в света –боабаби като обърнати бутилки, уникален подводен свят... Елате с нас в Мадагаскар!
 
1-ви ден / 06.10.2021: София – Истанбул
Полет София - Истанбул. Излита в 21.30 ч. Каца в Истанбул в 22.55 ч. Полетно време 01.25ч.
   
2-ри ден / 07.10.2021:  Истанбул- Антанариво*
Полет Истанбул - Антанариво. Излита от Истанбул в 01.55 ч. Каца в Антанариво в 14.50ч. (транзитен стоп в Мавриций). Полетно време 12.55ч. Трансфер до хотел BOIS VERT HOTEL. Свободен следобед за отмора и почивка.
 
3-ти ден / 08.10.2021: Антанариво - Андасибе
Отправяме се на наситена с емоции 4-часова екскурзия (145км) на изток към Андасибе, посещавайки по път резервата в Марозево, известен с фермите си за развъждане на екзотични насекоми и влечуги. В Андасибе ни очакват луксозните бунгала на хотел MANTADIA LODGE с уникална гледка към неземния пейзаж на резервата. Следобяд продължаваме с посещение на частния резерват Вакона - с парка на крокодилите и първия ви контакт с дружелюбните лемури.
По желание: разходка с кану по езерото или езда в тропическата гора. 

4-ти ден /09.10.2021: Андасибе 
Закуска. Отправяме се към Национален парк Андасибе – гъста дъждовна гора, стена от лиани, мъхове, вековни дървета и орхидеи (цъфтят от септември до януари). Паркът е известен с индри – най-големите лемури на Мадагаскар, чиито вой се разнася в ранна утрин от мъгливата гора. Паркът е дом и на емблематичното палмово дърво Ravenea louvelii, което не се намира никоде другаде на осрова, освен тук. Тук растат и други емблематични за острова видове – бамбук, панданус, палисандер и тиково дърво. Свободен следобед за релакс. Нощувка в MANTADIA LODGE.
 
5-ти ден /10.10.2021: Андасибе – Антанариво – Амбатолампи - Антсирабе 
Закуска. Отпътуване към Антанариво и след това по национален път 7 към Амбатолампи (315км – около 7ч). Кратко посещение в работилница за алуминий. Продължаваме към Атсирабе през удивителни пейзажи и оризови полета и селца на малцинството от етноса „мерина„. Обиколка на Антсирабе с рикши. Градчето е известно с термалните си извори, също и с производството на текстил и напитки. Нощувка в AROTEL.
 
6-ти ден /11.10.2021: Антсирабе – Амбоситра - Раномафана
Закуска. Отпътуване към Амбоситра (260 км – около 6 часа), разположен в живописна долина, заобиколен от изумрудено зелени оризови полета и гъсти гори. Център на изкуствата и занаятите, по-специално на килимарството и дърворезбата. Малките работилнички са разположени в домовете на занаятчиите или в техните градини. Посещение на пазар за дърворезби. Продължаваме към Раномафана по живописен път през оризови полета и традиционни селца. Нощувка в THERMAL HOTEL.
 
7-ми ден /12.10.2021: Раномафана - Фианаранцоа
Закуска. Трекинг в тропическите дъждовни гори на национален парк Раномафана (4 часа). На езика на малагаси “рано“ означава вода, а “мафана“ – горещ. В парка живеят 12 вида лемури, като най-многобройни са “златните бамбукови лемури“ и “вълнистите лемури“. Паркът се обитава и от 115 вида птици, повечето от които се водят застрашени видове, включително и ибиси. Отпътуване към Фианаранцоа. Нощувка в ZOMATEL
 
8-ми ден /13.10.2021: Фианаранцоа - Амбалавао - Ранохира
Закуска. Отпътуване към Амбалавао (300 км – около 5-6 часа), столица на етническата група “бетсилео“. Градчето е известно с производството си на хартия Antemoro, подобна на папирусите, но изработена от местни цветя. Продължаваме на юг към гората Анжа – дом на колония лемури “маки“ и на безброй хамелеони. Следобед продължаваме към Ранохира – територия на етноса “бара“. Нощувка в ISALO ROCK LODGE HOTEL.
 
9-ти ден/14.10.2021: Ранохира
Закуска. Този ден е посветен изцяло на чудесата на Национален парк Изало. Нощувка в ISALO ROCK LODGE HOTEL.
 
10-ти ден /15.10.2021:  Ранохира – Толиара - Ифати
Ранна закуска. Този ден ще изминем 280 км (около 6 часа) посока юг към национален Парк Зомбице – дом на невероятен брой ендемични за южен Мадагаскар птици, а също и нощни лемури. Паркът предствавлява 36 300 хектара полупустиня, осеяна с боабаби и многоцветни скали. Последното убежище на 85 застрашени вида птици, сред които е и черният папагал. Продължаваме към Толиара – изобилие на боабаби и многоцветни скали. Денят приключва с рибарското селце Ифати. 
Нощувка в LA MIRA DE MADIORANO HOTEL
 
11-ти ден/16.10.2021: Ифати
Закуска. Ден за отмора и релакс. Посещение на резерват Рениала. Денят приключва с рибарското селце Ифати. Нощувка в LA MIRA DE MADIORANO HOTEL.
 
12-ти ден / 17.10.2021: Ифати – Толиара – Антанариво 
Закуска. Свободна сутрин. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Толиара в 16.30ч. Чекиране за полет Толиара – Антанариво. Излита от Толиара в 18.30 ч. Каца в Антанариво в 20.10 ч. Трансфер до BOIS VERT HOTEL.
 
13-ти ден /18.10.2021: Антанариво - полет
Закуска. Свободна сутрин за последни сувенири. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Ивато в 14.00 ч. Чекиране за полет ТК 161 Антанариво - Истанбул на АК ТУРСКИ АВИОЛИНИИ. Излита в 15:50ч. (транзитен стоп в Мавриций). Полетно време 13.00 ч.  
 
14-ти ден /19.10.2021: Истанбул - София
Каца в Истанбул в 04:50 ч. Излита от Истанбул в 07:50 ч. Каца в София в 09:05 ч.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ минимум 10 ДУШИ
!!!!ПОРАДИ ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА по повод COVID – 19 при нарастване на групата над 11души, следващите записани ще бъдат потвърдени при наличие на нова група от минимум 10 души
 
Възрастен в ДВОЙНА СТАЯ 6 100 лева
Възрастен в ЕДИНИЧНАСТАЯ 6 930 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Двупосочни самолетни билети с включен регистриран багаж и летищни такси на АК ТУРСКИ АВИОЛИНИИ;
 • Вътрешен полет;
 • 11 нощувки на база закуска в описаните първокласни хотели по програма:
BOIS VERT HOTEL - 2 нощувки;
MANTADIA LODGE - 2 нощувки;
AROTEL - 1 нощувка;
THERMAL HOTEL - 1 нощувка;
ZOMATEL - 1 нощувка;
ISALO ROCK LODGE HOTEL - 2 нощувки;
LA MIRA DE MADIORANO HOTEL - 2 нощувки.
 • Частен климатизиран бус;
 • Местен англо- или рускоговорящ гид;  
 • Всички описани по програма посещения и турове;
 • Входни такси за всички описани по програма национални паркове и резервати:
- Марозево;
- Вакона;
- Андасибе;
- Раномафана;
- Изало;
- Зомбице;
- Толиара;
- Рениала;
 • 1 бутилка минерална вода на ден на човек;
 • Тур Лидер от АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ;
 • Медицинска застраховка към Лев Инс с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване;
 • Застраховка отговорност на Туроператора.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Молим, консултирайте се с наш представител;
 • Полупансион – доплащане за 11 вечери – 190 евро на човек;
 • Виза – 35 евро на човек (при записване е необходима дигитална снимка паспортен формат);
 • Бакшиши – 60 евро на човек за цялото пътуване за екскурзоводи и шофьори.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
06.10.2021 от 6100 лв. запитване

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Попълнена акуратно декларация за съхранение и използване на лични данни с оглед създаване и потвърждаване на резервация за пътуване от страна на Туроператора: акуратно изписани от страна на Клиента имена на латиница според червения задграничен паспорт;
 • Аванс при записване и сключване договор – 600 лева на човек; 
 • Пълно плащане - до 05.09.2021г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора за пътуване по програмата по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация след сключване договор до 4.09.2021 - неустойка в размер на 600 лева.
 • При анулация след 5.09.2021 или неявяване за полет - неустойка в размер на 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ;
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация;
 • Информация относно здравните изисквания: НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата;
 • Визи и визови изисквания за български граждани: необходима дигитална снимка паспортен формат;
 • Език на извършване на туристическите услуги: руски или английски език; 
 • Часовете на полетите са в местно време. 
 • Валута: 1 EUR = 4 476 MGA;
 • Часово време: България - 12:00ч., Мадагаскар - 13:00ч.;
 • Какво да вземете при пътуване по програма: Стабилни затворени обувки, спортни леки дрехи (подходящи за трекинг), полар, репеленти, слънцезащитни кремове, шапки и слънчеви очила, бански и джапанки. НЕ ПРЕТОВАРВАЙТЕ БАГАЖА СИ С ОФИЦИАЛНИ ТОАЛЕТИ - няма да Ви бъдат необходими. Лимитът за багаж по вътрешния полет е 20 кг.
Оферта № Е672

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).