години

Великден в Мароко

- Пътешествие отвъд епохата на имперските столици
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Маракеш - Казабланка - Рабат - Мекнес - Волюбилис - Фес - Ифран - Бени Меллал - Оурика - Маракеш - София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки
Информация:
чартърна екскурзия с група и водач
Дата на отпътуване: 05.04.2018
 • Програма

 • Цени

 • Условия

Обградено от Атлантическия океан и Средиземно море от една страна, граничещо с Алжир на изток и Мавритания на юг, днешното Кралство Мароко е резултат от сблъсъка на два различни свята. Неговото стратегическо местоположение, влиянието на търговци, нашественици и заселници, които били привлечени от този регион, оформят мароканската история и общество. Градовете се славят по цял свят със своята оригинална, отличаваща се и съблазнителна атмосфера. Северното пристанище на Танжер, метрополисът Казабланка, културният център на Маракеш, древният град Фес и столицата Рабат отразяват уникалната комбинация от ислямско, берберско и европейско наследство. От 1912 до 1956 кралството е било разделено на Френски и Испански протекторат, което обяснява влиянието на тези култури, както и широкото разпространение на двата езика, особено френския. Ислямът е официалната религия, монархът е върховният мюсюлмански представител в държавата, около 1 % от населението са християни, а по-малко от 0.2 % са евреи. Най-голямата етническа група е тази на берберите, следват арабите, които преобладават в големите градове, малък брой чернокожи африканци и около стотина хиляди европейци, повечето французи, като цялата тази смесица от етноси е гаранция за хармонично съжителстване и толерантност към различните.
 
ПЪРВИ ДЕН: 05.04 София - Маракеш
Среща на летище София, Терминал 1  с  нашия представител на летище. Регистрация за директен чартърен полет София - Маракеш на BH Air с продължителност 4 ч и 30 мин. Кацане на летище „Менара” в Маракеш. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод  в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфери и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 06.04 Маракеш - Казабланка
Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред многото насаждения от маслинови дървета ще се види басейнът, напоен от каналите, които идват от високия Атлас. Ще се възхитите на джамията Кутубия /Koutoubia Mosque/, най-голямата джамия в Маракеш, и една от най-внушителните в Мароко и Магреба. Разходката ще продължи с посещение на двореца Байя /Bahia Plalace/, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво и мрамор. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/, туптящото сърце на Маракеш. Ще усетите магията на този оживен кошер от търговци, купувачи, зяпачи, музиканти и цялата пъстра тълпа, изпращаща жаркия ден. Отправяме се към Медината, смело спускайки се по нейния лабиринт от алеи и странични улици. След това ще посетим автентичната берберска аптека, където специалисти и производители на натурални продукти като арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен шен, нежела, ментов чай и др. ще ни направят презентация, а ще можем и да си купим от тези продукти. Отпътуване за Казанбланка. Името на града предизвиква мисли за холивудски блясък, но всъщност е търговската столица на Кралството. Ще откриете очарованието на тази космополитна и очарователна крайбрежна столица, разхождайки се по елегантните булеварди в колониален стил „ Вил Ноувел” /Ville Nouvelle/. Настаняване в хотел Prince de Paris 4*  или подобен в Казабланка. Вечеря и нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 07.04 Казабланка - Рабат - Мекнес - Волюбилис - Фес
Закуска. Посещение на джамията Хасан II (отвън) за снимки. Отпътуваме за Рабат (около 1 час). Пристигане в Рабат и обзорна обиколка на града включваща мавзолея на  Мохамед V и Кралския дворец /отвън/. Продължаване към Мекнес (около 155 км, около 2,30 ч). Пристигане в Мекнес, бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на 17-ти и началото на 18-ти век, град, известен в миналото като „Градът на 100 те минарета”. Ще видите внушителните градски стени и красиво украсената порта на Баб Мансур. Отправяме се към древния град Волюбилис, античен град в близост до Мекнес в северната част на Мароко. Основан е през III век пр.н.е. от финикийците и достига най-голям разцвет под римска власт. През VIII век става първата столица на династията на Идрисидите, но през следващите столетия запада и през XI век населението му е преселено в близкия град Мулай Идрис. Продължаване към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 08.04 Фес
След закуска ще потеглим първо до Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира старият еврейски квартал, наречен Мелах, създаден през 1438г. Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим тези красиви балкони издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към един хълм, на който е разположена старата наблюдателница на Фес, наречена Борш, откъдето ще се насладим на Медината от високо, която между другото прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички. Това е най-голямата пешеходна зона в света - паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва кожата, ще преминем през текстилни ателиета. Ще се отбием до площада Нежарине, място, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и равирането върху него на ръка. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря и нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 09.04 Фес - Ифран - Бени Меллал - Маракеш
Закуска. Отпътуване за Маракеш. Преминаваме през Средните Атласки планини, за да се насладим на контрастиращите пейзажи и внушителни масиви с необичайни скални образувания и хълмове, покрити с гъсти кедрови гори. Маршрутът ни преминава през Ифран, живописен ски курорт, разположен на 1650 метра надморска височина, известен с  архитектурата си в европейски стил. По пътя, кратка спирка за разглеждане на забележителностите на Бени Меллал  /Beni-Mellal/, намира се в полите на планината Тассемит, популярен е като селскостопански център на кралството. Благодарение на континенталния климат, тук се отглеждат множество растителни култури. Пристигане в Маракеш. Трансфер и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.

По желание: Посещение на спектакъла „Фантазия” - включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда - 50 евро на човек.
ШЕСТИ ДЕН: 10.04 Маракеш - Оурика - Маракеш
Закуска. Днес ще се отправим към Високите Атласки планини, за да посетим автетнтично берберско селище. След прекрасните гледки, които ще се открият пред нас на път към селището, ще имаме удоволствието да погостуваме в един от берберските домове и да се насладим на гостоприемството на домакините с чаша ментов чай и домашни палачинки. Отпътуване обратно за Маракеш и трансфер до летище „Менара” за обратен полет до София. Кацане на летище София, Терминал 1.
 
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
София 14:30ч., Маракеш 16:00ч.
Маракеш 17:00ч., София 23:55 ч.

Забележка: Възможна е промяна в полетното разписание!
Дати Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло Дете до 12г.
с 2-ма възрастни
05.04 - 10.04.18 638 € / 1248 лева 668 € / 1307 лева 628 € / 1228 лева 584 € / 1142 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети за чартърен полет на авиокомпания BH Air: София - Маракеш - София с включени летищни такси
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата
 • 5 нощувки на база полупансион /закуска и вечеря/ в 4* хотели
 • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗAД „Армеец”
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Обеди по време на пътуването - заплащат се на място
 • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място
 • Бакшиши - 10 евро за целия престой, които се заплащат на място
 • Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит 300 евро или 600 лева при записване
 • Доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване - без неустойка
 • От 59 работни дни до 21 дни - 300 евро / 600 лева
 • От 20 работни дни до деня на отпътуване - 100% от стойността на пътуването
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Минимален брой туристи: 30
 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
Оферта № Е267

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).