години

ЗЛАТНА АВСТРИЯ: Екскурзия във Виена

, на полупансион
Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Будапеща - Виена - Белград - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
автобусна екскурзия, БЕЗ възрастови ограничения
Цена от:
678 лв.
 • Програма

 • Цени

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване в 04:00 ч. от хотел "Тримонциум" в Пловдив за София (по желание). Отпътуване от Централна автогара София - сектор "Паркинг" в 07:00 ч. по маршрут София - Белград - Будапеща. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с eкскурзовод: Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента.
По желание: Разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията).
Отпътуване за Виена в ранния следобед. Пристигане вечерта и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с екскурзовод: двореца "Белведере", Ринга - двореца "Хофбург", паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободен следобед или по желание Разглеждане на двореца "Шьонбрун" с екскурзовод на български език - 26 лева + входна такса около 14 евро (заплаща се на място)
Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание: Екскурзия „Виенска гора” - манастира „Св. Кръст”, ловната резиденция Майерлинг (където се самоубива престолонаследникът Рудолф) и Баден - живописно курортно градче в околностите на Виена - 38 лв./възрастен; 28 лв./дете под 18 г.
Следобед връщане във Виена. Свободно време. Вечеря.
По желание: Посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус): 70 лв./човек
При група над 15 човека се осигурява безплатен трансфер хотел - двореца Ауесперг - хотел.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до манастира в Мелк и долината Вахау с разглеждане на манастира и градчетата Дюрщайн и Кремс - 38 лв./възрастен; 28 лв./дете под 18 г. (вкл. транспорт и екскурзовод на български език)
Бенедиктинското абатство в Мелк е най-големият манастир в Австрия, разположен на скалист хълм над Дунава. Дюрщайн е обвеяният в легенди град, в който е бил заточен Ричард Лъвското сърце на връщане от Третия кръстоносен поход, градът е запазил средновековния си център и днес е известен с производството на вино и на кайсиева ракия. Кремс e прекрасен град, живописно разположен на левия бряг на Дунава, който някога е бил най-голямото австрийско търговско пристанище. Завръщане във Виена.
Вечеря. Нощувка.

*При дата на отпътуване 05.12.2017 тази допълнителна услуга се заменя с целодневна екскурзия до Братислава (обиколка на Братислава с екскурзовод на български език и свободно време за коледни базари) при същите цени и условия на провеждане.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание: Полудневна екскурзия до Клостернойбург - 30 лв./възрастен; 20 в./дете под 18 г. (вкл. транспорт и екскурзовод)
Клостернойбург е манастир - дворец, наричан с право Виенският Ескориал. Манастирът е основан през 1114 г. от Леополд III Бабенберг - Св. Леополд, светецът - закрилник на Австрия. В началото на XVIII век-император Карл VI, бащата на Мария Терезия, построява императорското крило и така сградата се превръща в манастир - дворец, следвайки испанската традиция. Интериорът на двореца разкрива прекрасни колекции от мебели, гоблени,бижута, корони и други регалии на властта, църковна утвар, ръкописи, книги и пр. Тук се съхранява короната на херцозите на Долна Австрия, както и воалът на Св. Агнес, съпругата на Леополд III. Около 13.00 ч. - завръщане във Виена.
Свободен следобед във Виена или туристическа програма по желание: Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ - 38 лв./възрастен; 18 в./дете под 19 г. (вкл. входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български език)
Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста.
Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване по маршрут Виена - Будапеща - Белград. Привечер - пристигане в Белград. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Белград: Църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, посещение на крепостта ’’Калемегдан”. Свободно време за обяд. Около 14.00 ч. отпътуване по маршрут Белград - Ниш - София. Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

 
Дата Възрастен в двойна/тройна стая Възрастен в индивидуална стая Дете до 18 г. в стая с двама възрастни Дете до 18 г. в стая с един възрастен
20.06.2017 698 лв. 883 лв. 628 лв. 648 лв.
18.07.2017 698 лв. 883 лв. 628 лв. 648 лв.
10.08.2017 698 лв. 883 лв. 628 лв. 648 лв.
03.10.2017 698 лв. 883 лв. 628 лв. 648 лв.
05.12.2017 698 лв. 883 лв. 628 лв. 648 лв.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ: ЦЕНА
Екскурзия „Виенска гора” - манастира „Св. Кръст”, ловната резиденция Майерлинг и Баден 38 лв. за възрастен
28 лв. за дете до 18г.
Целодневна екскурзия до манастира в Мелк и долината Вахау 38 лв. за възрастен
28 лв. за дете до 18г.
Концерт в Ауерсперг 70 лв. / човек
Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ 38 лв. за възрастен
18 лв. за дете до 19г.
Разглеждане на двореца "Шьонбрун" с екскурзовод 26 лв. / човек
Целодневна екскурзия до Братислава 38 лв. за възрастен
28 лв. за дете до 18г.
Полудневна екскурзия до Клостернойбург 30 лв. за възрастен
20 лв. за дете до 18г.
Допълнителна седалка 260 лв.
 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 5 нощувки със закуски и вечери във Виена, в хотел 2* или 3*, периферно разположен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Будапеща, в хотел 2* или 3*, периферно разположен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Белград, в хотел 2* или 3*, периферно разположен;
 • Обиколка на Будапеща с екскурзовод на български;
 • Обиколка на Виена с екскурзовод на български;
 • Обиколка на Белград с екскурзовод на български;
 • Водач - придружител от туроператора.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Обеди;
 • Допълнителни екскурзии по желание;
 • Застраховка „Медицински разноски при пътуване” - доплащане 16 лв за целия престой

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг. в багажника на автобуса и до 5 кг. ръчен багаж в салона.
 • Допълнителните екскурзии се провежда при група от минимум 20 човека. Входни такси за обектите не са включени в цената. Екскурзиите се заявяват и заплащат в България, а не на място. Посещението на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ се осъществява при група от минимум 15 човека.
 • Програмата е без нощни преходи.
 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Часово време: България - 12:00ч., Унгария, Австрия, Сърбия - 11:00ч.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
17.07.2018 от 698 лв. запитване
14.08.2018 от 678 лв. запитване
02.10.2018 от 678 лв. запитване
04.12.2018 от 678 лв. запитване

Оферта № Е50

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).