години

ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ: Почивка в СПА център Римске терме, Словения

- на полупансион
Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Пловдив/София - Белград - Загреб - Римске Топлице - София/Пловдив

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки
Информация:
автобусна програма БЕЗ нощни преходи
БЕЗ възрастови ограничения
Дати на отпътуване: 30.09.2018
Специална оферта:
3% отстъпка при РАННО ЗАПИСВАНЕ
/2 месеца преди датата на екскурзията/
Цена от:
630 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • За курорта

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН:

Трансфер хотел “Тримонциум” в Пловдив за София в 03:00 ч. за тези, които желаят. В 06:00 ч. отпътуване от Централна автогара София, Сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. Отпътуване по маршрут София-Белград-Загреб-Римске Топлице (880 км). Вечерта - пристигане в Римске Топлице. Настаняване в хотел Zdraviliski dvor 4*.
Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Любляна и пещерата Постойна.

Екскурзията се заявява и заплаща в България (доплащане 42 лв. за възрастни и 38 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Входната такса за пещерата Постойна е около 25 евро на човек.), а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български.

Сутринта - отпътуване за Любляна (80 км). Пристигане в Любляна. Пешеходна обиколка на Любляна - францисканската църква "Благовещение", Кметството, Университетът, Тройният мост, катедралата "Св. Николай", крепостта. Свободно време. Около 14:00 ч. - отпътуване за пещерата Постойна в Словения (130 км), която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната. Пещерата е с дължина над 20 километра и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което представлява първата пещерна железопътна система в света. В късния следобед - завръщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Загреб.

Екскурзията се заявява и заплаща в България(доплащане 32 лв. за възрастни и 28 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена), а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български.

Сутринта отпътуване за Загреб (100 км). Разглеждане на Загреб - старата част - квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, Катедралата, квартала „Каптол“. Свободно време. Следобед - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до езерото Блед.

Екскурзията се заявява и заплаща в България(доплащане 32 лв. за възрастни и 28 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена), а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български.

Сутринта отпътуване за алпийското езеро Блед (130 км). Възможност за разходка с лодка до острова в езерото и посещение на крепостта (цената на билета за лодка, която е около 14 евро, не е включена в цената на екскурзията). Следобед - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за София. Късно вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер София - Пловдив. В Пловдив се пристига в ранните часове на следващия ден.

Хотел 3*/4* Възрастен в
двойна/тройна стая
Възрастен
в единична стая
Дете до 18 г.
в стая с 2 възрастни
Дете до 18 г.
в стая с 1 възрастен
06.05.2018 630 лв. 766 лв. 569 лв. 599 лв.
30.09.2018 630 лв. 766 лв. 569 лв. 599 лв.
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА
 
Допълнителни услуги  Цени  
Екскурзия до Постойна и Любляна 42 лв.
Екскурзия до Постойна и Любляна за деца под 18 г. 38 лв.
Екскурзия до Загреб 32 лв.
Екскурзия до Загреб за деца до 18 г. 28 лв.
Екскурзия до Бледското езеро 32 лв.
Екскурзия до Бледското езеро за деца до 18 г. 28 лв.
Допълнителна седалка 215 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 4 нощувки в четиризвездния хотел Zdraviliski dvor 4* - един от трите исторически хотела, намиращи се в комплекса Римске Терме. Всяка стая разполага с баня и тоалетна, плоскоекранен телевизор, телефон, минибар, сейф, климатик и интернет връзка. Хотелът предоставя неограничено ползване на комплекса с термална вода, безплатен достъп до фитнес центъра, термална вода за пиене от термален извор Амалия, анимационна програма.
 • Полупансион (богата закуска и вечеря на шведска маса);
 • Водач – придружител от туроператора.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Обеди
 • Медицински и спа процедури
 • Допълнителни екскурзии срещу доплащане
 • Застраховка „Медицински разноски при пътуване” (доплащане 12 лв за целия престой)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит - 30% от стойността на екскурзията.
 • Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
При отказ от пътуване:
 • повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването се възстановяват 100%;
 • от 59 дни до 30 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 80%;
 • от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 70%;
 • от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%;
 • от 9 до 3 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%;
 • под 3 дни преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.
Спа центърът Римске Терме се намира в курорта Римске Топлице, в подножието на Юлийските Алпи -  едно от най-красивите места в Словения. Това е място за онези, които искат да си починат от напрегнатото ежедневие и да се докоснат до успокояваща природа, здраве, благополучие и релаксация. Още през 39 г.пр.н.е. древните римляни, които разбират за лечебните сили на местните термални извори, построяват първите басейни с топла и студена вода на мястото, на което днес се намира центърът Римске Терме. Изминават векове и  изворите стават все по-популярни. Членове на кралските семейства посещават Римскe Терме, вярвайки, че са открили чудотворни лечебни води. Дълго време спа центърът е достъпен само за членовете на висшата класа и за висшите военни офицери. Едва  през последните няколко години той е отворен за всеки, който желае да изпита лечебните му сили. Минералната вода на Римске Терме е една от най-богатите и най-изцеляващи в Словения. Доказано е, че тя подпомага лечението на ортопедични проблеми, ревматични заболявания, неврологични разстройства, белодробни, респираторни и стомашно-чревни заболявания. Двата извора в Римске Терме се намират на около 1000 метра под земната повърхност. Водата от извора на Амалия има температура 38.4 °C, а водата от Римския  извор е с температура 36.3 °C. Природата, сред която се намира спа центърът, кристално чистият въздух и приказният пейзаж на девствените гори също влияят благотворно върху здравето на човека.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
30.09.2018 от 630 лв. запитване
30.09.2018 от 630 лв. запитване

Оферта № Е256

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).