Европейска купа - слалом мъже в Пампорово

09.01.2012г.

Въпреки сривът в електричеството, което преживяха най-големите ни курорти през изминалия уикенд - Банско, Пампорово и Чепеларе, зимните ни курорти се готвят да посрещнат изтъкнати представители на зимните спортове, дошли за провеждането на европейските първенства по ски, на които Банско и Пампорово са домакини.

През февруари и януари на 2012 година на Пампорово ще се проведе кръг от Европейската купа - слалом мъже. Маркус Валднер, координатор на Европейската купа е одобрил ски пистите, съоръженията и условията като цяло, необходими за провеждането на ски състезанието. На официалния сайт на курорта Пампорово вече са обявени датите, на които поради подготовка на ски съоръженията за европейската купа, пистите няма да работят.

Близо 1,5 млн лв са вложените инвестиции от Пампорово АД за провеждане на мащабното състезание.
Пампорово притежава писти, които отговарят на всички изисквания за провеждане на ски слаломи и съзтезания. Дано непредсказуемите проблеми с електричеството не попречат на ски състезанието и обслужването в Банско и Пампорово бъде на ниво, което ще препоръча курoртите като ски дестинации в европейски и световен мащаб.