И Тунис облекчава условията за влизане на туристи

19.04.2021г.
И Тунис облекчава условията за влизане на туристи След като по-рано стана ясно, че в Гърция ще можем да влизаме, без да се налага да бъдем под задължителна карантина, дойде добра новина и за Тунис. Почитателите на северноафриканската държава ще могат да я посетят при не чак толкова строги условия, както досега, съобщиха от Министерството на външните работи.

Местните власти решиха да отпадне изискването за задължителна 5-дневна карантина за организирани групи от чуждестранни туристи, влизащи в страната. Разпоредбите влизат в сила от днес (19 април) и съвсем очаквано включват някои условия, които пътешествениците трябва да изпълнят.

Как ще влизаме в Тунис?

Туристите трябва да притежават ваучер (полет + трансфер + туристическо настаняване) и да пристигат с чартърни или редовни полети като част от организирани пътувания (inclusive tour). Необходимо е също и представянето на отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, информираха от посолството ни в Тунис. И още едно много важно нещо, туристите не трябва да се отделят от организираната група при придвижване в и извън хотелите. В случай че искат да се отделят от групата, ще им е необходим втори PCR тест с отрицателен резултат, направен за собствена сметка на 5-ия ден от пристигането им.

Противоепидемични мерки в Тунис

Едва ли трябва да обясняваме, че е нужно също така да се спазват и въведените здравни мерки в страната. В тази връзка трябва да отбележим, че от 18 април Тунис забрани движението на превозни средства и на обществения транспорт в часовия интервал между 19:00 и 05:00 ч. Графикът на комендантския час е от 22:00 ч. до 5:00 ч. Забранени са и всякакви публични и частни събирания.

При нужда от съдействие българските граждани в Тунизийската република могат да се обръщат към посолството ни в Тунис на следния номер: +216 71 798 962, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +216 29 835 428. Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на посолството: embassy.tunis@mfa.bg.

***
Ние ви предлагаме да посрещнете Великден и Гергьовден на това прекрасно място. Можете да избирате между ТОП хотели на ТОП цени. Повече вижте на страницата ни ПОЧИВКИ.