Към Унгария

10.09.2015г.

Есенният сезон и септемврийските празници традиционно се свързват с екскурзии и почивки в Европа. Есента подчертава красотата на старите столици и ги прави неустоими за любителите на пътешествията.

Будапеща, често наричана Париж на Централна Европа, е любима дестинация както за семейна екскурзия, така и за двойки - микс от история, архитектура, шопинг, уютни кафета, аристократизъм и модернизъм.

 

Във връзка със сигурността на Унгария като желана туристическа дестинация за сезона в условията на ситуацията с имигрантските потоци в страната, публикуваме полученото изявление на Министерството на външните работи и търговията на Унгария:

- - -

"Безопасността на хората и имуществото в Унгария остава на същото високо ниво, както през последните години. В разрез с впечатлението, създадено от заглавията и изображенията в международните медии, наличието на имигранти в Унгария няма въздействие върху живота на туристите и гражданите. Някои затруднения, които бяха причинени от недоразумения в комуникацията не са оказали влияние нито върху привлекателността на Будапеща за туристите, нито върху нивото на сигурност или надеждност на услугите.

Унгарските власти действат в съответствие с европейското законодателство. Имигранти, които саоказали съдействие, като са извършили регистрация и потърсили помощ в официалнитецентрове за настаняване, получават всички необходими подходящи грижи. Правителството на Унгария прави всичко възможно за предоставяне на реална картина на ситуацията в страната."

 

- - -

Вижте най-изгодните автобусни и самолетни екскурзии и почивки в Унгария за Септемврийските празници, Коледа и категория ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ.