Най- евтините дестинации за майските празници

25.02.2015г.

Евтини дестинации и скъпи спомени

 

В класацията на AirBnB няма да откриете обичайните туристически дестинации. Но със сигурност ще Ви вдъхновят за пътешествие, а майските празници са чудесна възможност да обиколите тези нестандартни и изгодни градове, които предлагат много на пътешествениците.

Ето малко статистика: Средните цени за нощувка в хотел в Европа са се понижили с 9% през последната година, сочи проучване на TripAdvisor сред 2 015 хотела. Нещо повече, различни данни показват, че февруари е най-евтиният месец за нощуване в европейските хотели.

Източноевропейски страни, като Русия, Украйна, Румъния и България, могат да се похвалят със значителен спад в хотелските цени. Както и държави като Франция, Швеция и Норвегия. Ако петзвездните хотели не са за Вас, ето кои са десетте дестинации с най-ниските цени за отдаване под наем в Европа, според Airbnb.

 

Най-малък бюджет ще отделите, ако се насочите към приказната Полска бивша столица - Краков.

Градът е един от най-старите в страната и е търговски център - там се намира един от най-големите европейски пазари, множество исторически къщи, дворци и църкви с великолепна архитектура. Краков е седалище на един от най-старите университети в Европа - Ягелонският университет. Интересни забележителности в града са катедралата Мариацки кастьол; замъкът "Вавел"; църквата "Клащор Камедулов"; църквата "Св. Пьотър и Павел"; театърът "Словацки"; сградата на Университета; Търговската сграда Сукенице; солните мини, в които е добивана каменна сол още през XIII в.

Този средновековен град изглежда, сякаш е изваден от приказка - с оживения си площад, извитите готически кули, замъци и легенди за дракони. Разгледайте тесните задни улички, скритите дворове и подземните изби и тунели. Краков е известен като културната столица на Полша, където изпъкват любовта към музиката, поезията и театъра.

Полша се появява още веднъж в класацията и този път градът е Варшава. Столицата е позната и като "града Феникс" заради вековете бурна история, през които градът неведнъж е бил събарян и издиган наново. Голяма част от забележителностите са изграждани отново след разрушителната Втора световна война. Днес градът е облякъл нов образ - на съвременен, модерен град, който не забравя белезите на миналото и умело ги използва, привличайки все повече туристи.

 

Нататък класацията изглежда така:

 

3. Белград, Сърбия

4. Загреб, Хърватия

5. Будапеща, Унгария

6. Тенерифе, Испания

7. Гранада, Испания

8. Валенсия, Испания

9. Аликанте, Испания

10. Атина, Гърция