Ново: Неповторимата Малайзия!

06.06.2018г.
Ново: Неповторимата Малайзия!

Малайзия - едно от скритите съкровища на Азия...


От най-високите кули-близнаци в света и забързания живот в Куала Лумпур, през неповторимия остров Борнео, с неговите необятни тропически гори и изобилие от животински видове, до непокътнатите коралови рифове - истински рай за гмуркачите, елате с нас на едно пътешествие за ценители!

Малайзия е страна на контрастите. А с нашата нова програма за ценители "Екскурзия в Малайзия - Куала Лумпур и остров Борнео" ще имате възможнстта да я опознаете отвътре!

Започвайки от динамичната и космополитна модерна столица, известна със своите небостъргачи-близнаци Петронас, тя е търговски, но и културен център на страната.За разлика от много други бързо разрастнали се градове, Куала Лумпур съумява да съхрани своята душа. Древните колониални сгради в съвършена хармония съжителстват с малайската, китайската и индуистката култура. Куала Лумпур е и рай за купувачите със своите внушителни търговски центрове, редом с малки отрупани със сувенири улични сергии. Любителите на разнообразната кухня могат да се насладят на вкусни специалитети в големите и скъпи 5-звездни ресторанти, както и в малките улични капанчета.

Остров Борнео е истински рай под небето, запазил своята непокътната природа и загадъчен дух. Тук ще видите националния парк Гунунг Мулу, известен с огромните си пещери от пясъчник, заема площ от 52 864 хектара, обхващайки 17 зони с растителност. Саравак, разположен в северната част на остров Борнео, е покрит с девствени тропически гори. Те са естествената растителност на Малайзия и нейна гордост. Друга дестинация от програмата е национален парк Кота Кинабалу - свят, в който усещаш итинското величие на Борнео. В горите на острова се срещат над 1500 вида птици, (сред кото орли и изчезващите птици – носорози), орангутани, десетина вида маймуни, борнейски опушен леопард, слонове, носорози, над 15 000 вида растения, орхидеи, както и най-голямото цвете на планетата – рафлезия с диаметър на цвета повече от един метър. Дъждовните гори са единственото място в света, където може да се види един от силно застрашените от изчезване видове маймуни – дългоносата маймуна.

Не сме забравили и невероятните плажове - в рамките на екскурзията ще посетите морски парк Tunku Abdul Rahman Marine Park – Gaya Island Trek & Sapi Island в топ 10 на най-добрите дестинации за гмуркане на планетата. Ако търсите незабравимо гмуркане по екваториалните острови с бели пясъчни плажове с кокосови дървета, съчетани с изключителна морска подводна красота и разнообразие, красивите острови на Сабах имат какво да ви предложат - фин бял пясък, хипнотизиращи сини води, гъста зелена растителност и уникалната възможност да се гмуркате сред огромни пасажи от риби, манти, баракуди и още много други.

А за финал ви очаква трекинг в дъждовните гори на Сандакан и посещение на едно от най-големите убежища за урангутани в света - центъра Сепилок. Тук са приютени осиротели или наранени орангутани, на които е оказвана помощ и рехабилитация, преди да бъдат върнати в естествената им среда. Сепилок е покрит с гъста първична и древна джунгла, а по крайбрежието – с мангрови и дъждовни гори. Въпреки това орангутанът е класифициран като силно застрашен и съответно критично застрашен вид. 

Още няколко причини да посетите Малайзия с нашата екскурзия ви даваме в блога на Alexander Tour!