години

Екскурзия Майски Празници в Малта

Маршрут:
София - Малта - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия с група, обслужване на български език
STOP SALE
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Допълнителни екскурзии

ПЪРВИ ДЕН: 28.04.2018

Среща на летище София, Терминал 1 около 2 часа преди полета. Директен полет София-Малта. Кацане на летище Валета. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 29.04.2018

Закуска. Свободно време или по желание:  Полудневна екскурзия Валета – “града на рицарите”.

Следобед по желание:  Полудневна екскурзия Мдина - “града на мълчанието“. Прибиране в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 30.04.2018

Закуска. Свободно време или по желание: Целодневна екскурзия до остров Гозо. Прибиране в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 01.05.2018

Закуска. Свободно време или или по желание: Полудневна екскурзия до Трите града. Трансфер до летище Валета, за директен полет Малта - София.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ: 
подлежи на препотвърждение

София – Малта 10:00 / 11:30
Малта – София 17:00 / 20:30

ПАКЕТНА ЦЕНА: Моля разгледайте предложените хотели под офертата.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 80 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София – Валета – София, с директен чартърен полет
 • Летищни такси;
 • Регистриран багаж 20 кг и 7 кг ръчен багаж
 • 3 нощувки в избраният хотел, на закуска
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ
 • Представител на туроператора с български език за целия престой
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Полудневна екскурзия до Валета – 39 евро / 20 евро за деца до 12 г.
 • Полудневна екскурзия до Мдина – 39 евро / 20 евро за деца до 12 г.
 • Полудневна екскурзия до Трите града и Синята пещера – 35 евро / 20 евро за деца до 12 г.
 • Целодневна екскурзия до остров Гозо, с включен обяд – 59 евро / 40 евро за деца до 12 г.
 • Общинска такса – определя се от общината и се заплаща на място – около 7 евро за целият престой на човек.
 • Такса гориво и вредни емисии. Ако има такава се обявява до 21 дена преи полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Депозит 350 лв при резервации
 • Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

 • до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
 • от 60 до 31 дни: 350 лв
 • от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
 • Минимален брой туристи – 80.
 • Срок за уведомяване за ненабран минимален брой – 20 дена преди датата на отпътуване.
 • Всички екскурзии се осъществяват при минимален брой записани 20 туриста.
 • Цената за дете е валидна, при настаняване с двама възрастни в едно помещение.

   

   
   


   

Препоръчва се заявяването на допълнителните екскурзии в момента на резервацията.  Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии 20 пълноплащащи.
 

Полудневна екскурзия до Валета  - градът на рицарите( 4 часа)
39 евро/ 20 евро за деца до 12 г.

Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCOоще през далечната 1979 а година! Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати. От тук започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Следва една типична за 450 годишният град Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията Вие ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетилите го “Скритият скъпоценен камък на Валета” Не много хора знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел. Екскурзията продължава до главният площад на Валета пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо.
 

Полудневна екскурзия до Мдина - градът на мълчанието( 4 часа)
39 евро/ 20 евро за деца до 12 г.

Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.Разхождайки се из града ще посетите катедралата Св. Павел и ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Али. В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. Както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни.
 

Полудневна екскурзия до Трите града и Синята пещера – Малтийския юг ( 4 часа)
35 евро / 20 евро за деца до 12 г.

Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. След това екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място – Синята пещера. Тук огрените от слънцето корали правят кристално чистата морска вода да сияе в златисти отблясъци. При желание и ако времето позволява може да се повозите на лодка и да наблюдавате подводния свят (цената на тази разходка не е включена в цената на екскурзията).
 

Целодневна екскурзия до остров Гозо, с включен обяд ( 8 часа)
59 евро/ 40 евро за деца до 12 г.

Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо – дъщеря на бог Атлас. Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.След обяда екскурзията продължава с посещение на мегалитния храм Ggantja и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.

 

Оферта № П248

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).