години

Екскурзия в Русия: Санкт Петербург и Москва 2019 -

по време на белите нощи
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Санкт Петербург/ Петерхоф, Царское село/ - Москва - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач
Дата на отпътуване:21.06.
Цена от:
2450 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: 21.06.2019 СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Излитане от София, Терминал 2 в 12:30ч. с АК Аерофлот за Москва. Пристигане на летище Шереметиево - 2 в 15:35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч. Пристигане в 19:40ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 22.06.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. По това време се провежда празник на завършващите средно образование и техните родители -„Алье паруса”. Цари празнична атмосфера в целия град, вечерта има светлинно шоу, музика и завършва с идването на платноходка с алени платна платна по Нева. Организира се на площада и в района на Нева, включват се и многобройните туристи. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 23.06.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ЦАРСКОЕ СЕЛО - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език. Забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург. Нощувка.

По желание: Посещение на музея на „Фаберже” в Шуваловския дворец. Музеят „Фаберже“ в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва 9 от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.
По желание: Разглеждане на Юсуповски дворец - едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.
По желание: Нощен тур „Белите нощи” с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и цветовете на феноменалното полярно сияние.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 24.06.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЕТЕРХОФ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език. Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. Свободно време. Нощувка.

Вечерта по желание:
Посещение на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург или
Посещение на фолклорно шоу.

ПЕТИ ДЕН: 25.06.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - МОСКВА

Закуска. Отпътуване за Москва със скоростния влак “Sapsan”, пътуването е около 4 часа. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език: Червения площад с мавзолея на Ленин, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а - известния търговски дом в Русия, храма на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа). Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 26.06.2019 МОСКВА

Закуска. Екскурзия в Кремъл/ на български език/- архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата. Свободно време за разходка в района на „Стария Арбат”. Нощувка.
По желание: Посещение на оперна постановка или концерт в Болшой театър
или посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма.

СЕДМИ ДЕН: 27.06.2019 МОСКВА

Закуска. Посещение на Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Следва пешеходна разходка в историческата част на Москва. Разказ за московското метро и за неговите великолепни станции - “Площадът на революцията”, „Киевска“, „Комсомолска“, „Новослободска“, „Беларуска“ и др. Свободно време. Нощувка.
По желание: Разходка в района на ВДНХ – уникален архитектурно – парков ансамбъл,който е построен за достиженията на селското стопанство по време социализма. Има палати на всички бивши републики в традиционния стил, най-забележителни са двата фонтана – „Дружба на народите” и „Каменното цвете”,които са реконструирани през миналата година.Тук се намира и музея на космонавтиката.
По желание: Разходка с кораб по Москва река, която продължава около 1 час и половина и се вижда Кремъл, Храма на Христос Спасител, Новодевичий манастир и др.

ОСМИ ДЕН: 28.06.2019 МОСКВА - СОФИЯ

Закуска (сух пакет). Ранен трансфер до летище Шереметиево. Отпътуване за България с Аерофлот в 08:20 ч. от Москва. Кацане на летище София в 11:35 ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 25 ДУШИ
 
ДАТА Възрастенв двойна стая Възрастен в единична стая Дете 2-11.99г. на доп. легло
21.06.2019 2450  лв. 2850 лв. 2200 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София – Москва – Санкт Петербург, Москва – София с полети на Аерофлот с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг;
 • Летищни такси 359 лв към 05.12.2018(цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с туристически автобуси;
 • 4 нощувки със закуски на блок маса в хотел хотел "Vera" 3+* в Санкт Петербург в стаи стандарт плюс или подобен;
 • 3 нощувки със закуски на блок маса в хотел "Beta" 3* в Москва в стандартни стаи или подобен
 • Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост
 • Екскурзии до Петерхоф и Царско село;
 • Посещение на Ермитаж;
 • Билет за скоростния влак „Sapsan” Петербург- Москва (продължителност 4 ч);
 • Панорамна обиколка на Москва с посещение на катедралата "Василий Блажени "и храма "Христос Спасител" ;
 • Посещение на Третяковската галерия;
 • Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Архангелската, Успенската и  Благовещенската църкви и Оръжейна палата”;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
 • Слушалки по време на туровете с екскурзовод.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа руска виза - 120 лв. за български граждани
 • Круиз по река Нева "Белите нощи" - 80 лв. на човек при минимум 15 души
 • Посещение на балет в Петербург (информация при запитването)
 • Посещение на фолкорно шоу в Санкт Петербург
 • Посещение на традиционен ресторант в Москва или Санкт Петербург
 • Входни такси
  • Входна такса за Юсуповския дворец с аудиогид - 700 рубли, деца до 18 г. и студенти - 500 рубли
  • Входна такса за музея на Фаберже - 450 рубли (аудиогид - 150 рубли)
  • Входна такса за Спас на Крови - 250 рубли, деца до 18 г. и студенти - 50 рубли
  • Входна такса за църквата "Св.Петър и Павел" - 450 рубли, деца до 18 г. и студенти - 250 рубли
 • Круиз по река Москва
 • Посещение на спектакъл в Болшой театър
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. - 25 лв.
 • Разходи за лични нужди.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
Депозит 50% на човек при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • до 60 дни преди датата на полета: без неустойка 
 • от 59 до 30 дни: 500 лв. на човек
 • от 29 до 22 дни: 1100 лв. на човек
 • под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Виза - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център е 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България в който има не по-малко от 2 чисти (празни страници) за визи + 1 брой цветна снимка, паспортен формат - 3,5x 4,5 см на бял фон, на гланцова фотохартия, лицето да заема 70-80% от снимката, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България!
 • Минимален брой за осъществяване на програмата - 25 души.
 • В случай, че този брой не бъде набран най-късно - 35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената (при група от 20 до 24 туриста се доплаща - по 80 лв. на човек).
 • Информация за входни такси :
  • Входна такса за Коломенское и Царицино
  • Входна такса за Юсуповския дворец с аудиогид - 700 рубли, деца до 18 г. и студенти - 500 рубли
  • Входна такса за музея на Фаберже - 450 рубли (аудиогид - 150 рубли)
  • Входна такса за Спас на Крови - 250 рубли, деца до 18 г. и студенти - 50 рубли
  • Входна такса за църквата "Св.Петър и Павел" - 450 рубли, деца до 18 г. и студенти - 250 рубли
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на програмата.
 • Език на извършване на туристическите услуги и екскурзиите: водач на български език
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Към 05.12.2018 г. курсът на рублата към лева е 1 € = 69 рубли и този курс е заложен в програмата на екскурзията. При увеличение на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператорът запазва правото си да промени цената па пакета при доплащането.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Часовете на полетите са в местно време
 • Часово време: България - 12:00ч., Москва, Санкт Петербург - 13:00ч.
Предлагани хотели към програмата
Оферта № П196

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).