години

Екскурзия в Русия: Санкт Петербург и Москва

по време на белите нощи
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Санкт Петербург - Петерхоф - Царское село - Москва - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна програма с водач на български език
Специална оферта:
Специална оферта
Цена от:
2270 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: 11.08.2018 СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Излитане от София, Терминал 2 в 12:30ч. с АК Аерофлот за Москва. Пристигане на летище Шереметиево - 2 в 15:35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч. Пристигане в 19:40ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 12.08.2018 САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. По желание: Нощен тур "Белите нощи" с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и цветовете на феноменалното полярно сияние. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 13.08.2018 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЕТЕРХОФ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език. Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан "столицата на фонтаните", с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. Свободно време.

По желание: Посещение на музея на "Фаберже" в Шуваловския дворец. Музеят "Фаберже" в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва 9 от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.

По желание: Разглеждане на Юсуповски дворец - едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.

Вечерта по желание посещение на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 14.08.2018 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ЦАРСКОЕ СЕЛО - САНКТ ПЕТЕРБУРГ - МОСКВА

Закуска. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език. Забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург. Отпътуване за Москва със скоростния влак "Sapsan", пътуването е около 4 часа. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 15.08.2018 МОСКВА

Закуска. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език: Червения площад с мавзолея на Ленин, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а - известния търговски дом в Русия, храма на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа). Посещение на Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Следва пешеходна разходка в историческата част на Москва. Разказ за московското метро и за неговите великолепни станции - "Площадът на революцията", "Киевска", "Комсомолска", "Новослободска", "Беларуска" и др. По желание: Възможност за посещение на оперна постановка или концерт в Болшой театър. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 16.08.2018 МОСКВА

Закуска. Екскурзия до Царицино - дворец с голям парк, построен от Екатерина II през 1776-1796г. Намира се в южната част на Москва. Смята се за образец на стила "руска псевдоготика". През 1984г. е включен в музей-резерват Царицино, който включва и някои съседни местности, като Царицински езера. Следва посещение на Коломенское - бивша царска резиденция, огромен лабиринт от заплетени коридори и 250 стаи, любимата на цар Алексей I. Бъдещата императрица Елизабет Петровна е родена в двореца през 1709 г., а цар Петър Велики прекарал част от младостта си тук. Връщане в хотела. Свободно време. По желание: възможност за посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 17.08.2018 МОСКВА

Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата. Свободно време за самостоятелна разходка. Възможност за разходка с кораб по Москва река, която продължава около 1 час и половина и се вижда Кремъл, Храма на Христос Спасител, Новодевичий манастир и др. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 18.08.2018 МОСКВА - СОФИЯ

Закуска (сух пакет). Ранен трансфер до летище Шереметиево. Отпътуване за България с Аерофлот в 08:20 ч. от Москва. Кацане на летище София в 11:35 ч.

 

НАСТАНЯВАНЕ

ПАКЕТНА ЦЕНА

Специална оферта
Възрастен в двойна стая

2 270 лева
2470 лева

Специална оферта
Възрастен в единична стая

2 640 лева
2840 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет за полет София-Москва-Санкт Петербург и Москва-София с включени летищни такси
 • 3 нощувки със закуска в стандартни стаи в хотел "Azimut" 4* в Санкт Петербург
 • 4 нощувки със закуска в стандартни стаи в хотел "Park In Izmailovo" 4* в Москва
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Билет за влака "Sapsan" от Санкт Петербург до Москва
 • Описаната програма с екскурзовод на български език в Санкт Петербург и Москва
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • Обработка на документи за руска виза
 • Водач по време на пътуването
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро към ЗАД "Армеец"

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • По желание Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Разходи от личен характер
 • Руска виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център - 120 лв.
 • Входна такса за Юсуповския дворец с аудиогид - 700 рубли, деца до 18 г. и студенти - 500 рубли
 • Входна такса за музея на Фаберже - 450 рубли (аудиогид - 150 рубли)
 • Входна такса за Спас на Крови - 250 рубли, деца до 18 г. и студенти - 50 рубли
 • Входна такса за църквата "Св.Петър и Павел" - 450 рубли, деца до 18 г. и студенти - 250 рубли
 • Круиз по река Нева "Белите нощи" - 80 лв. на човек при минимум 15 души
 • Билети за балетна, оперна постановка или концерт

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Виза - За издаването й е необходим задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и цветна снимка паспортен формат.
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой за осъществяване на програмата - 25 души.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой - 11.07.2018г.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на потребителя.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на програмата.
 • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Валута: 1 EUR = 69 RUB (към 24.01.2018)
 • Часово време: България - 12:00ч., Москва, Санкт Петербург - 13:00ч.
Предлагани хотели към програмата
Оферта № П196

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).