години

Екскурзия в Санкт Петербург

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Санкт Петербург - Петерхоф - Царское село - София

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач
Цена от:
2170 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: 27.07.2018

Излитане от София, Терминал 2 в 12:30ч. с АК Аерофлот за Москва. Пристигане на летище Шереметиево - 2 в 15:35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч. Пристигане в 19:40ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 28.07.2018

Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на руски език (включена в цената): Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на руски език (включено в цената) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. Възможност за вечеря в традиционен руски ресторант с фолклорна програма. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 29.07.2018

Закуска. Посещение на Исакиевски събор - най-голямата църква в Санкт Петербург, висока 102 метра. Посветена е на Исаак от Далматия, светец покровител на Петър Велики, който е роден в деня, в който се почита светецът. Казанската катедрала - сред най-големите православни храмове в града. Дълго време тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица. Разглеждане на Юсуповския дворец - едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра. По желание: възможност за посещение на балетна постановка или концерт в Марийнския театър. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 30.07.2018

Закуска. Екскурзия до Петерхоф (включена в цената) - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан "столицата на фонтаните", с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. По желание: възможност за посещение на балетна постановка в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург. По желание: Нощен тур "Белите нощи" с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева, продължителност около 1 час. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 31.07.2018

Закуска. Екскурзия в Царское село (включено в цената) - забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург. По желание: Възможност за вечеря на кораб със жива музика. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 01.08.2018

Закуска. По желание: Възможност за посещение на музея на "Фаберже" в Шуваловския дворец (не е включено в цената). Музеят "Фаберже" в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от 19-20 в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва девет от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.

СЕДМИ ДЕН: 02.08.2018

Закуска. Трансфер до летище Пулково 2 за полет Санкт Петербург - Москва с авиокомпания Аерофлот в 05.10 ч. Кацане на летище Шереметиево в 06:25 ч. Излитане за София в 08:20 ч. Кацане в 11:35 ч.

НАСТАНЯВАНЕ

ПАКЕТНА ЦЕНА

Възрастен в двойна стая

2170 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет за полет София-Москва-Санкт Петербург-Москва-София с включени летищни такси
 • 6 нощувки със закуски в стандартни стаи в хотел "Saint Petersburg" 4* в Санкт Петербург
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Описаната програма с екскурзовод на български език
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро към ЗАД "Армеец"

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • По желание Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Разходи от личен характер
 • Руска виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център - 120 лв.
 • Круиз по река Нева "Белите нощи" - 80 лв. на човек при минимум 15 души
 • Билети за балетна постановка или концерт
 • Вечеря на круизен кораб
 • Вечеря в традиционен ресторант
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Виза - За издаването й е необходим задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и цветна снимка паспортен формат.
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой за осъществяване на програмата - 25 души.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой - 27.06.2018г.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на потребителя.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на програмата.
 • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Валута: 1 EUR = 69 RUB (към 24.01.2018)
 • Часово време: България - 12:00ч., Санкт Петербург - 13:00ч.
Предлагани хотели към програмата
Оферта № П197

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).