години

Речен круиз Португалия – далеч от отъпканите маршрути

Вид транспорт:
Кораб

Маршрут:
Вила Нова де Гая - Билетос - река Доро - Пиняо - Кастело Родриго - Саламанка - Барка д`Алва - Фоз Тавора - Ламего - Песо да Регуа - Вила Нова де Гая - Порто - Гимараеш

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
Кораб: MS Douro Spirit 4*+
Пристанище: Вила Нова де Гая
Отплаване: 11.11.2019
Специална оферта:
Цена от:
2734 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Кораб

Речен круиз Португалия - далеч от отъпканите маршрути
в един свят на музика, вино, богата история и неповторима природа

 
Маршрут: Вила Нова де Гая - Билетос - река Доро - Пиняо - Кастело Родриго - Саламанка - Барка д`Алва - Фоз Тавора -  Ламего - Песо да Регуа - Вила Нова де Гая - Порто - Гимараеш
 
Период на пътуване:
11.11 - 17.11.2019

8 дни / 7 нощувки
Речен круиз по река Доро
с включени 7 вълнуващи екскурзии, винени дегустации, фламенко и фадо шоу, пълен пансион и напитки
 
ПЪРВИ ДЕН: 11.11.2019
Настаняване на речния кораб във Вила Нова де Гая, който се намира на срещуположния бряг на река Доро, срещу Порто. Корабът отплава привечер към Билетос, където ще нощуваме.
ВТОРИ ДЕН: 12.11.2019
След закуска се отпуснете на откритата палуба или в панорамния бар и се насладете на красивата панорама по двата бряга на р.Доро, докато персоналът се грижи за пълния ви комфорт и подготвя коктейл за добре дошли. Днес е първата ви спирка и  ще посетите местна винарна, разположена в сърцето на винения район Доро. Там ви очакват кулинарни изкушения от местната кухня. Връщайки се на борда ще имате вечеря и фолклорна програма. Тази нощ нощувате в Пиняо, където ще посетите местната жп станция. Нейните стени са покрити с керамични плочки в синьо, бяло и жълто, стил наричан в Португалия азулежу. Старата гара се е превърнала в историческа забележителност, представяйки сцени от гроздобера, важен отрасъл за местната икономика още от древни времена.
ТРЕТИ ДЕН: 13.11.2019
Тази сутрин се отправяте на екскурзия до Кастело Родриго, едно от 12-те исторически селища на Португалия. Разхождайки се из тесните средновековни улици, вниманието  ви ще грабнат красивите фасади и прозорци, изградени в мануелиньо – пищно орнаментиран стил с морски мотиви, характерен за късната готика в Португалия от началото на 16 век. Стилът е вдъхновен от Великите географски открития по времето на крал Мануел I. Тогава тук има еврейска общност, спасила се от инквизицията, която изгражда местната синагога. През вековете на територията на този малък град са живели мирно християни, евреи и араби, създавайки една интересна мултикултурна хармония, до която ще се докоснете. Ще видите и крепостта Родриго, чийто основи са поставени още от римляните, а крепостните стени са издигнати през 9 век от Алфонсо IX.
Тази вечер ви очаква празнична капитанска вечер на борда.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 14.11.2019
Днес сте в Испания и ще посетите  красивия университетски град Саламанка, разположен в района Кастиля и Леон и обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Основан от келти, окупиран от римляни и араби, през 12 век той става християнски. Университетът на Саламанка, е създаден през 1218 г. от крал Алфонсо IX и е най-старият на иберийския полуостров, който функционира и до днес. Обитаван през вековете от принцове, крале и архиепископи, градът забогатява и днес е истински музей на открито с впечатляващи архитектурни и исторически шедьоври  и не случайно е наречен „историческото лице на Испания“. Освен това в града учат хиляди студенти от цял свят, което му придава космополитен характер. През 2002 г. Саламанка беше избрана за европейска столица на културата. Ще имате обяд, по време на който ще гледате горещо фламенко шоу.
После ви очаква разходка, започвайки от главния площад – плаза Майор, изграден през 18 век и използван някога за кориди. Следва Къщата с раковините, готическа сграда от 1493 г., символизираща брака между две знатни фамилии, чиито хералдически символи – раковините и лилиите украсяват фасадата. Ще минете и край университета, чиято фасада е украсена в богатия стил платареско. Срещу входна такса може да разгледате класните стаи и бароковото патио. Последната ви спирка е Новата катедрала, построена между 1513 и 1733 г. в готически стил, на мястото на старата от 12 век. После се връщате на кораба, който ни очаква в Барка д`Алва, за да опитате вкусно португалско барбекю.
ПЕТИ ДЕН: 15.11.2019
Тази сутрин ще плавате от Барка д`Алва до Фоз Тавора, от където е организирана екскурзия до Ламего. Но преди това ви очаква дегустация на прочутия португалски портвайн в местна винарна. Ламего е исторически град, малък, пъстър и чаровен. Местната катедрала, построена през втората половина на 18 век върху много по-стар параклис, е прекрасен пример за португалския барок. Издигната на хълм, катедралата има впечатляваща стълба с около 700 стъпала, декорирана със сини и бели плочи, която се спуска към града. Светилището на Девата е най-важното място за поклонения в Португалия. Пилигримите започват да идват в града още през 14 век при малък параклис, посветен на Свети Естевао. През 16 век се взима решение за построяване на нова църква, върху стария параклис, който вече бил в руини. Местния архиепископ донася образа на Девата Лечителка от Рим и мястото веднага добива популярност. През 18 век започва да се гради и светилище, което е завършено два века по-късно. Ламего е и истински гастрономически рай, известен със своите bola de Lamego – хляб  пълен с пушена шунка, печено яре на фурна, местните кейкове и прочутото газирано вино Рапосейра. Така че, използвайте свободното си време да опитате част от тези деликатеси. Корабът нощува в Песо да Регуа.
ШЕСТИ ДЕН: 16.11.2019
Днес ви очаква екскурзия до двореца и градините Матеус, построени през 1745 г. Той е част от културната фондация Каса де Матеус, която се грижи за неговата реставрация, проучва дворцовите архиви и организира културни събития, като концерти и летни фестивали. В двореца ще видите красиво издяланите кестенови тавани, библиотеката с ценни книги, параклиса с дървен олтар от 17 век и сребърни реликварии от 18 век, португалска, френска и английска мебел от 17 и 18 век, както и картини от същия период. След това ще имате свободно време, за да се разходите из красивите му градини. По обратния път към кораба ще се полюбувате на ширналите се лозя, а после ще отплавате към Порто, за да видите залеза при края на Доро, където устието на реката се влива в Атлантика. Тази вечер на борда, като завършек на изпълнения с впечатления и преживявания ден,  ви очаква представление на фадо, типична португалска музика, която се изпълнява от певец или певица, в съпровод на акустична китара. Фадото е неповторимо съчетание от любов, музика, чувства и копнеж по непостижимото – всичко това оставя впечатлението, че изпълнителят е докоснат от Бога. Следващите две нощи нашият кораб ще бъде във Вила Нова де Гая, от където се разкрива прекрасна гледка към Порто.
СЕДМИ ДЕН: 17.11.2019
Разпрострян по бреговете на Доро, Порто винаги е бил неразривно свързан с реката. Началото поставили келтите, последвани от римляните, които винаги избирали добрите пристанища. Градът достига разцвет през 15 и 16 век, благодарение на моряците, рибарите, търговците и корабостроителите, които допринасяли за португалските морски пътешествия. През 18 век Порто дава името си на едно от най-добрите вина в света – портвайна. Днес ще се впуснете из пъстрия лабиринт от къщи и улички, за да откриете  неговите барокови църкви и сгради с колонади от Каиш да Рибейра до Алфандега. Ще пресечете железния мост, построен през 19 век от школата на Густав Айфел, за да се отправите към елегантните вили и имения, разположени близо до Атлантическия бряг във Фоз. Някога рибарско селище, днес той е място за летни резиденции на богатите местни фамилии.Няма да пропуснете да опитате и прочутия портвайн, посещавайки местна винарна.
След обяд на борда ще се отправите към Гимараеш, включен в листата на ЮНЕСКО за световно културно наследство през 2001 г. Създаден още в праисторически времена, градът придобива голямо значение през Средновековието. През 10 век графинята на Мумадона изгражда манастир на това място, който довежда нови заселници в района и тя решава да построи и замък. Исторически градът и замъкът играят важна роля в борбата за независимост на Португалия. През 1128 г. португалците спечелват битката при Гимараеш и обявяват своята независимост от Испания. Градът става център на страната за десетилетия. Днес, дори и малък, Гимараеш гордо разказва за своето минало и пази своята история и традиции. Ще се разходите из средновековните улици и площади, и ще си направите снимки пред дома на последната кралска династия – дуковете на Браганса, които са управлявали страната от 1640 до 1910 г., когато е провъзгласена републиката. /Може да се посети срещу входна такса на място/.
ОСМИ ДЕН: 18.11.2019
Тази сутрин се сбогувате с вашите любезни домакини и е време да се подготвите за отпътуване.
НАСТАНЯВАНЕ Възрастен в
двойна каюта
Единична каюта
Средна палуба 1395 евро / 2734 лв. 1645 евро / 3224 лв.
Горна палуба 1495 евро / 2930 лв. 1745 евро / 3420 лв.
Горна палуба – суит 1595 евро / 3126 лв.  
Корабът не предлага настаняване в тройни каюти и не дава намаления за деца.
Единичните каюти са ограничен брой.


ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 50 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • 7 нощувки на речния кораб MS Douro Spirit 4*+;
 • 7 закуски, 6 обяда и 7 вечери на борда или в ресторанти по време на екскурзиите;
 • Напитки: вода, кафе и чай по време на обяд; безалкохолни напитки и вино по време на вечеря;
 • Екскурзия до местна винарна с обяд;
 • Посещение на старата гара в Пиняо;
 • Автобусна екскурзия до Кастело Родриго;
 • Целодневна екскурзия до Саламанка с обяд;
 • Фламенко шоу в Саламанка;
 • Обиколка на Ламего с дегустация на портвайн;
 • Автобусна екскурзия до замъка и градините Матеус;
 • Обиколка на Порто с дегустация на портвайн;
 • Автобусна екскурзия до Гимараеш;
 • Фадо шоу на борда;
 • Фолклорна вечер на борда;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на Мондиал;
 • Тур мениджър
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Такса обслужване на борда
 • Самолетни билети
 • Слушалки по време на екскурзиите - 10 лв. - заявява се от България
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
11.11.2019 от 2734 лв. запитване

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
 • Резервации се приемат с авансово плащане от 500 лева на човек.
 • Втори аванс от 800 лева се дължи до 01.05.2019г.
 • Пълно плащане до 15.09.2019г.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • до 6 месеца преди дата на тръгване - без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
 • от 6-тия месец преди датата на тръгване – 15%, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
 • от 5-тия месец преди датата на тръгване - 25% от общата сума на пътуването
 • от 4-тия месец преди датата тръгване - 50% от общата сума на пътуването
 • от 3-тия месец преди датата на тръгване – 75% от общата сума на пътуването
 • от 2-рия месец преди датата на тръгване - 100 % от общата сума на пътуването
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси /14.10.2018/. При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 20 дни преди началото на круиза.
 • При метеорологични проблеми е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба, както и промяна в последователността на екскурзиите.
  Eкскурзиите се провеждат с превод на български език.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 50 пълно платили туристи
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: 01.09.2019 г
 • Информация относно здравните изисквания: няма допълнителни медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата, не са необходими ваксинации.
Речен кораб MS Douro Spirit 4*+
 
Корабът е конструиран през 2011 г., следвайки най-модерните тенденции, категория 4+ звезди. Разполага с 4 палуби. Дължината му е около 80 м. Корабът се отличава с модерен дизайн и комфортна обстановк. Лоби барът е с големи панорамни прозорци, през които може да се наблюдават красивите гледки, докато корабът плава. Ресторантът е разположен на най-долната палуба и обикновено се предлагат ястия от португалската, средиземноморска и интернационална кухня. На долната палуба се намират още и фитнес залата, салона за красота и стая за масажи. Най-горната палуба е с открита тераса със шезлонги, малък басейн и бар.
 
Каюти:
Каютите са разположени на втора и трета палуба, където има панорамен бар, рецепция и магазин за подаръци. Стандартните каюти са 14 кв. м., а суитите на горна палуба - 20 кв. м. На основна палуба се намират ресторант, фитнес и стая за масажи. Корабът предлага с 64 елегантни стаи с френски панорамни прозорци, климатик, ТВ, телефон, сейф, собствена баня с душ, сешоар, гардероб
Оферта № П225

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).