Почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Лисабон - Алгарве/Лагуш, Риа Формоса - Тавира/ - Евора - Фару – Лисабон/ Синтра - Ещорил - Кашкайш - Кабо да Рока , Обидош - Назаре - Фатима - Баталя/- София

Продължителност:
9 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна почивка с група, обслужване на български език
Дата на отпътуване: 28.05, 04.06, 10.09, 17.09, 24.09 г.
Специална оферта:
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 09.03.2020 г.
Цена от:
1462 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Допълнителни услуги

Почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве

Маршрут:

София - Лисабон - Алгарве/Лагуш, Риа Формоса - Тавира/ - Евора -
Фару - Лисабон/ Синтра - Ещорил - Кашкайш - Кабо да Рока , Обидош - Назаре - Фатима - Баталя/- София

Период на пътуване:
28.05.2020
04.06.2020
10.09.2020
17.09.2020
24.09.2020

9 дни/ 7 нощувки/ 1 нощен полет
самолетна почивка с група, обслужване на български език
 
Лисабон е столицата на Португалия и несъмнено един от най-интересните градове в Европа. Разположен е върху седем ниски хълма при вливането на река Тежу в Атлантическия океан. В центъра на Лисабон има широки, оградени с дървета площади, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град притежава невероятна атмосфера - стръмни улички с уютни ресторанти, барове и магазини. През 1755 г. по-голямата част от Лисабон е унищожена от разрушително земетресение, последвано от пожар и вълни цунами. Градът е възстановен само за няколко години и днес притежава всичко,
което е необходимо, за да се влюбиш в него.

 
Алгарве е най-южният регион на Португалия, притежава 150 км крайбрежна ивица, чиито невероятни плажове от бял пясък и кристална вода на места са прорязани от причудливо красиви скали и пещери. Екзотичната красота на природните дадености, мекият средиземноморски климат, множеството атракции, забележителности и голф игрища са превърнали Алгарве в любимо и предпочитано място за почивка на хиляди туристи от цял свят. Около 7 милиона чужденци посещават околността годишно, а като се включат и португалските туристи, броят нараства до 10 милиона. Освен туризма в Алгарве е добре развито и селското стопанство - тук се отглеждат смокини,
бадеми, портокали, ягодови дървета и корков дъб.
Океанът, разбира се, предоставя голямо разнообразие от дарове и риба.
 
ПЪРВИ ДЕН: София - Лисабон

Отпътуване от летище София в 20:50 ч. от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летището в Лисабон в 23:00 ч. Трансфер до хотел TRYP Lisboa Caparica Mar 4* (или подобен) в курорта Коста да Капарика, района на Лисабон. Вечеря (сух пакет). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Лисабон - Алгарве

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): манастирът "Жеронимуш", считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел, кулата "Белем" и Статуята на мореплавателите; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите „Комерсио“, „Росио“ и „Рестаурадорес“. Отпътуване към Алгарве. Настаняване в хотел Yellow Monte Gordo 4* (или подобен) в курорта Монте Гордо, района на Алгарве. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Алгарве /Лагуш /

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

По желание: Целодневна екскурзия до Лагуш и нос Свети Винсент. Посещение на нос Свети Винсент – свещено място, където земята свършва и започва морето. Фотопауза при Червените скали, където морските пещери са скрити от всеки поглед и създават контраст с кристално зелената вода. Отпътуване за Лагуш. Между 1576 г. и 1756 г. Лагуш е бил основен град на Алгарве. Пешеходна разходка в историческия център на Лагуш: Главният площад, където се е намирал пазарът за роби – първият такъв в Европа; църквата "Св. Антоний". Свободно време в Лагуш. Връщане в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Алгарве /Оляу - Риа Формоса - Тавира/

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

По желание: Целодневна екскурзия Оляу, Риа Формоса с включен круиз (около 1,30 ч) и Тавира. Посещение на Оляу – най-голямото пристанище в Алгарве с красиви плажове от пясъчни коси. Една от основните атракции в Оляу е най-големият пазар за риба в Южна Португалия и Национален парк "Риа Формоса", който може да бъде разгледан само с лодка. Следва включен в цената на допълнителната екскурзия круиз из лагуните на резервата (провежда се при подходящи метеорологични условия). Свободно време. Отпътуване за Тавира – смятан за един от най-красивите и запазени градове в района на Алгарве. Посещение на стария квартал и църквата "Опрощение Божие", руините от замъка Муринс и римския мост. Районът е населен още от 8 век пр. Хр. и има както мюсюлманско, така и римско наследство в богатата си история. Връщане в хотела.

ПЕТИ ДЕН: Алгарве - Фару -  Евора - Лисабон

Закуска. Отпътуване за Лисабон. По пътя спирка във Фару и Евора. Пешеходна разходка във Фару - едно от най-красивите места в Португалия, град изпълнен с история, театри, галерии, уютни ресторанти, кафенета, магазини и прекрасни плажове. Отпътуване за Евора – очарователно градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: руините на римския храм, посветен на Диана - богинята на лова; катедралата; църквата "Св. Франциск". Свободно време в Евора. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в Коста да Капарика, района на Лисабон. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Лисабон /Синтра - Ещорил - Кашкайш - Кабо да Рока/

Закуска. Свободно време (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) Вечеря. Нощувка.

По желание: Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Ещорил и Кашкайш. Неслучайно Синтра се счита за една от най-добрите туристически дестинации на Португалия – много замъци, аристократични дворци, паметници, очарователно красива природа и незабравими гледки. Възможност за посещение на двореца "Кинта да Регалейра" – комплекс от 5-етажен дворец, прекрасен парк с езера, пещери, извори и фонтани. Построен е от Карвалио Монтейро в началото на ХХ в. като имение, а днес е собственост на общинските власти. Кашкайш и Ещорил, разположени на северният бряг на Лисабон, се превръщат в едни от най-космополитните туристически места в Португалия, откакто в края на XIX век крал Луис I избира залива за своята лятна резиденция. Ещорил – тропическа градина, разположена на брега на морето. Кашкайш – типично рибарско селце, превърнало се в красив морски курорт, на брега на който се намира Устата на ада (Boca do Inferno) – впечатляваща скалиста пропаст, в която се изгубват морските води. Градовете са приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чиито имения са запазени и до днес. Кабо да Рока – най-западната част на континентална Европа. Прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в хотела.

СЕДМИ ДЕН: Лисабон /Обидош - Назаре - Фатима - Баталя/

Закуска. Свободно време (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) Вечеря. Нощувка.

По желание: Целодневна екскурзия до Обидoш, Назаре, Фатима и Баталя – ден, през който ще посетите едни от най-известните исторически места в Португалия. Посещение на Фатима – дестинация за поклонници от цял свят. Отпътуване за Баталя: свободно време за посещение на църквата "Санта Мария де ла Виктория" и на прилежащия към нея манастирски комплекс (под закрилата на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жуау І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Отпътуване за Назаре, който в миналото е бил малко рибарско село, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии. Забравете настоящето и се върнете назад във времето в село Обидуш, заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улици, които водят към замъка. Връщане в хотела

ОСМИ ДЕН:Лисабон - София

Закуска. Освобождаване на стаите (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време. Трансфер до летището в Лисабон.

ДЕВЕТИ ДЕН:Лисабон - София

Отпътуване за България в 00:05 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летище София (Терминал 2) в 06:00 ч.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 09.03.2020г.
ДАТА Възрастен в
двойна стая
Възрастен
на доп. легло
Единична
стая
Дете (3-6.99)
на доп. легло
Дете (7-10.99)
на доп. легло
28.05.2020 г. 1462 лв. 1427 лв. 1801 лв. 1018 лв. 1137 лв.
04.06.2020 г. 1557 лв. 1500 лв. 1972 лв. 1063 лв. 1218 лв.
10.09.2020 г. 1524 лв. 1467 лв. 1939 лв. 1030 лв. 1185 лв.
17.09.2020 г. 1524 лв. 1467 лв. 1939 лв. 1030 лв. 1185 лв.
24.09.2020 г. 1504 лв. 1447 лв. 1919 лв. 1010 лв. 1165 лв.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 24 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет за директен полет София - Лисабон - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг
 • Трансфер летище - хотел – летище
 • Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус
 • 4 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел TRYP Lisboa Caparica Mar 4* (или подобен) в района на Лисабон
 • 3 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери в хотел Yellow Monte Gordo 4* (или подобен) в района на Алгарве
 • Полудневна панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български език
 • Пешеходна разходка в Евора
 • Пешеходна разходка във Фару
 • Представител на място на български език по време на целия престой
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Туристическа такса престой в хотел 4* в района на Лисабон: 2 EUR на турист на ден (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела)
 • Туристическа такса престой в хотел в района на Алгарве: 1 EUR на турист на нощ (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела)
 • Настаняване в стая с изглед към океана в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* в района на Лисабон
 • Слушалки по време на туровете – около 7 EUR на човек за целия престой (задължително – заплащат се на екскурзовода на място; деца до 6години не ползват слушалки и не се таксуват)
 • Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо де Рока
 • Целодневна екскурзия до Оляу, Риа Формоса с включен круиз и Тавира
 • Целодневна екскурзия до Лагуш и нос Свети Винсент
 • Целодневна екскурзия до Обидoш, Назаре, Фатима и Баталя
 • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии и други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира "Жеронимуш" и Националния археологически музей (12 EUR), за кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (6 EUR + 1 EUR за слушалки) в Синтра; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя
 • Градски транспорт, разходи от личен характер, бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден - заплаща се на място
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител;
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Копие от международен паспорт
 • Депозит от 500 лева при резервация
 • Доплащане - 30 дни преди датата на заминаване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • при повече от 60 дни преди датата на отпътуване - 100 лв на турист.;
 • между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване - размерът на внесения депозит;
 • между 29-ия и 14-ия ден преди датата на заминаване - 75 % от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 14 дни преди датата на заминаване и при неявяване - 100% от стойността на екскурзията.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
 • Допълнителните екскурзии се заплащат с доплащането.
 • Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!
 • Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 • Музеите в Лисабон са затворени за посещение в понеделник.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 24 души.
 • Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 7 дни преди датата на отпътувате.
 • Допълнителните екскурзии се заплащат с доплащането.
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
Описание Цена
Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел TRYP Lisboa Caparica Mar 4*
в района на Лисабон на турист в двойна стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение)
79 лв.
Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел TRYP Lisboa Caparica Mar 4*
Лисабон на турист в единична стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение)
155 лв.
Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо де Рока
на български език (без включени входни такси) на турист
при минимум 20 записани туристи
84 лв.
Целодневна екскурзия до Оляу, Риа Формоса с включен круиз и Тавира
на български език (без включени входни такси) на турист
при минимум 20 записани туристи
84 лв.
Целодневна екскурзия до Обидуш, Баталя, Назаре и Фатима
на български език (без включени входни такси) на турист
при минимум 20 записани туристи
96 лв.
Целодневна екскурзия до Лагуш и нос Свети Винсент
на български език (без включени входни такси) на турист
при минимум 20 записани туристи
76 лв.
Пакет от 3 екскурзии: Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока
+ Лагуш и нос Свети Винсент
+ Обидуш, Баталя, Назаре и Фатима
на български език (без включени входни такси) на турист
при минимум 20 записани туристи
224 лв.
Предлагани хотели към програмата
Оферта № П334

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).