години

Речен круиз по Дунав

до сърцето на Стара Европа
Вид транспорт:
Круиз

Маршрут:
Виена - Дюрнщайн - Мелк - Линц - Братислава - Будапеща - Естергом - Виена

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
Кораб: Bellejour
Пристанище: Виена
Отплаване: 17.10.2018
Цена от:
1626 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Кораб

 ПЪРВИ ДЕН: 17.10.2018 Виена
Настаняване на круизния кораб във Виена след 16.00 ч. Преди вечеря на борда - посрещане от изискания корабен персонал с коктейл за добре дошли.
ВТОРИ ДЕН: 18.10.2018 Виена
Сутринта обиколка на Виена, град пълен с красиви монументи, дворци, паркове и чаровни кафенета. Автобусна екскурзия по Ринга, по който са разположени едни от най-известните виенски сгради: Урания, Операта, Парламента, двореца Хофбург, Кметството, Бург театър и виенския университет. Следва обиколка пеша, край музея Албертина, през известната улица Грабен до църквата Свети Стефан. По желание: посещение на двореца Шонбрун, лятната резиденция на Хабсбургите. Състои се от 1441 стаи и е най-важният архитектурен, културен и исторически монумент в страната. По време на обиколката могат да се видят част от стаите, обитавани от императорското семейство, следва свободно време и разходка из дворцовите градини. От 1996 г. комплексът е включен в листата на ЮНЕСКО, като брилянтен пример за барокова архитектура и синтез на изкуствата. Днес дворецът посреща над 2.5 милиона туристи годишно. Вечерта ви предлагаме да се потопите в насладата на виенската класическа музика - концерт, в изпълнение на едни от най-добрите виенски музиканти. Корабът отплава в полунощ.
ТРЕТИ ДЕН: 19.10.2018 Дюрнщайн - Мелк
Тази сутрин ще пристигнем в Дюрнщайн, красиво разположен в долината Вахау, известна като „земята на Нибелунгите“ и изпълнена с плеяда от исторически артефакти – средновековни крепости, дворци и църкви. Ще се разходим из средновековния център в подножието на старинния замък на Ричард Лъвското сърце, а после ще дегустираме качествени вина от района Вахау. След обяд на борда, ви очаква посещение на манастира в Мелк, духовен и културен център на Австрия над 1000 г. Изградено в стил барок, абатството в Мелк е най-голямото в Европа. Впечатляващата библиотека на манастира събира манускрипти още от 12 век. Тя играе и ключова роля в прочутия роман „Името на Розата“ на Умберто Еко.
Отплаване в 20.00 ч.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 20.10.2018 Линц
Днес сме в Линц до 14.00 ч. Предлагаме ви да разгледате един град, пълен с контрасти, културна столица на Европа и част от листата на ЮНЕСКО. Ценителите на сладкарското изкуство ще имат възможност да посетят местна сладкарница, за да опитат една от най-известните австрийски торти – Линцер, вълшебна смес от ядки и канела, която се прави по най-старата рецепта за торта в света. След обяд, в обятията на речния бриз, ще имате възможност да се отпуснете на откритата палуба и да се полюбувате на красивата панорама, край която плаваме.
ПЕТИ ДЕН: 21.10.2018 Братислава
Днес сме в Братислава, град с прекрасно запазен средновековен център. Въпреки че е една от най-младите европейски столици, тя има история на 2000 г. и е единствената, която граничи с две държави – Австрия и Унгария. Градът е имал свой университет още през далечната 1465 г. По време на екскурзията ще видите катедралата Свети Мартин, най-известната готическа сграда в града, в която е коронясана самата Мария Тереза. След това можете да се впуснете из уличките на стария град, сред красиви скулптури и фонтани.
ШЕСТИ ДЕН: 22.10.2018 Будапеща
Тази сутрин пристигаме в Унгария и ще имате цял ден на разположение, за да видите най-доброто от столицата Будапеща. Ще разгледате Буда и Пеща, красиво разположени на двата бряга на Дунав. Ще видите Операта, Площада на Героите, църквата Свети Стефан, една от най-големите синагоги в Европа, в която е свирил самият Ференц Лист и впечатляващата сграда на Парламента, разположена на площ от 18 000 м2. Пресичайки реката по един от известните мостове, ще се изкачите до крепостта Буда и църквата Свети Матияш, в която Сиси и съпругът ѝ са короновани за владетели на Унгария. Ще имате възможност за прекрасни панорамни снимки на града от известните Рибарски бастиони. Вечерта ви предлагаме да преживеете на живо неповторимата атмосфера на традиционния унгарски ресторант. Ще опитате гулаш и прочутите унгарски вина, а цигански музиканти ще се погрижат за доброто ви настроение. Корабът отплава в 4.00 сутринта.
СЕДМИ ДЕН: 23.10.2018 Естергом
Тази сутрин сме в Естергом, първа столица на Унгария между X и XIII век и център на католическата църква в страната повече от 1000 г. Днес градчето Естергом, разположено на Големия завой, е резиденция на архиепископа на Унгарската католическа църква. В него е роден и коронован първият унгарски крал Стефан. Най-впечатляващата сграда в Естергом е Базиликата, издигаща се на 100 метра на хълм над града. В нея се намира най-големият олтар в света с размери 13 х 6.5 метра, а капелата Бакош, построена през 16 век, е най-ценната реликва от унгарския ренесанс. Корабът отплава в 13.00 ч. за Австрия.
ОСМИ ДЕН: 24.10.2018 Виена
Заредени и обогатени, отново сме във Виена. След закуска вашият круиз приключва.
НАСТАНЯВАНЕ В двойна каюта Единична каюта Дете 2 до 12 г.
Основна палуба 830 евро / 1626 лв. 1165 евро / 2283 лв. 695 евро / 1362 лв.
Средна палуба 950 евро / 1862 лв. 1320 евро / 2587 лв. 805 евро / 1577 лв.
Горна палуба 1050 евро  / 2058 лв. - 890 евро / 1744 лв.
Корабът не предлага тройно настаняване.
Цените за деца са при настаняване в двойна каюта.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 20 ДУШИ ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • 7 нощувки в двойна каюта;
 • 7 закуски, 6 обяда и 7 вечери;
 • Ежедневно следобедно кафе със сладки или среднощен снак в зависимост от маршрута,
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
 • Пристанищни такси;
 • Тур мениджър по време на круиза на български език при 20 пътуващи.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети и трансфери до кораба.
 • Автобусен транспорт София - Виена - София.
 • Допълнителни екскурзии - заявяват се и се заплащат в България;
 • Напитки;
 • Бакшиши към персонала.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Аванс - 300 лева на човек.
 • Пълно плащане до 15.08.2018
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой участници - 20 души.
 • Дата за потвърждаване на круиза - 15.08.2018 или по-рано при събиране на необходимия брой участници.
 • Цените на речния круиз включват пристанищни такси и гориво. В случай на промяна на някои от тези компоненти може да се наложи промяна на крайната цена на круиза, за което ще бъдете уведомени минимум 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Възможно е да настъпят промени в предварително обявения маршрут, които могат да се дължат на промени на нивото на водата в реката, работата на шлюзовете или метеорологични условия. В случай, че капитанът на кораба прецени, че условията за плаване не са безопасни за пътниците, той може да вземе решение за промяна на маршрута, оставане или напускане на пристанище, ако се наложи и настаняване в хотел на брега. Това не предполага връщане на суми, платени за пътуването.
 • Часовете на отпътуване на кораба са точно определени в програмата на круиза, която клиентът ще получи преди отпътуване. Корабната компания няма ангажимент да изчаква закъснели пасажери.
 • Предложените допълнителни екскурзии се заявяват и потвърждават от България. За тяхното осъществяване е необходим минимален брой от 20 души. В случай, че той не е достигнат, Туроператорът може да откаже да осъществи предложените екскурзии, като ще възстанови заплатените за тях суми. В случай, че метеорологичните условия наложат промяна в маршрута, това може да засегне и планираните екскурзии на брега. При невъзможност за изпълнение на част от тях, Туроператорът ще предложи алтернативна програма. Екскурзиите се провеждат на български език.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
Кораб Bellejour
 
Круизен кораб Bellejour е построен през 2004 г. и реновиран през 2013 г. Разполага с 90 каюти, разположени на три дека. Каютите на основен дек са с прозорци, които не се отварят. Средна и горна палуба разполагат с големи френски прозорци, които предоставят прекрасна гледка и се отварят. Каютите са с едно двойно или две разделени легла, сателитна ТВ, сейф, телефон, сешоар, мини бар, индивидуален климатик, тоалетна и баня. Корабът разполага с ресторант, бар и кафе, библиотека, бутик, сауна с джакузи, слънчева тераса с шезлонги.

Информацията за кораба е валидна към 20.07.2017 г., възможни са промени.


Храна:

На кораба се сервира обяд и вечеря на меню. Клиентът може да избере основно блюдо от предложения избор за деня. Ресторантът не сервира ала карт. В случай, че клиента има хранителни алергии или спазва определен хранителен режим е необходимо да уведоми Туроператора при подписването на договора. Круизната компания ще се постарае да се съобрази с изискванията, доколкото е възможно, но не гарантира, че ще може да ги удовлетвори напълно. Часовете за хранене на борда са фиксирани. Извън тях на борда не се сервира храна..

Напитки:

В пакета са включени напитки по време на закуска. Всички останали напитки на борда се заплащат последната вечер, преди напускане на кораба. Сметката се води на бордна карта, която всеки пасажер получава при настаняване на кораба.

Мобилни телефони и телевизия:

Мобилните телефони и телевизорите могат да изгубят връзка при преминаването на шлюзовете и в отделни участъци на реката.

Бакшиши:

На круизните кораби е обичайно да се остави бакшиш в края на програмата. На борда има много хора, които не виждате, но те се грижат за вашия комфорт по време на цялото пътуване. Последния ден ще получите плик във вашата кабина, моля поставете желаната сума в него и го оставете на рецепцията. Тези пари се разпределят между целия екипаж. Препоръчителната сума е 7-8 евро на гост, на ден.

Оферта № П156

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).