Почивка в Бамбури, Кения с полет от София - 7 нощувки

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Цена от:
1936.27 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

Програма

Дати на заминаване – всяка сряда от 03.03.2021 г. до 14.04.2021 г
Първи ден
Излитане от Летище София с чартърен полет до Момбаса - Кения, изпълняван от авиокомпания Gullivair с номер на полета TJJ 601 в 00:00 ч. Има транзитно кацане (без пътниците да слизат от самолета) в Букурещ с престой около час. Кацане на летището в Момбаса в 11:00 ч. Посрещане от фирма-партньор и трансфер с лицензиран автобус до избрания хотел. При пристигане посрещане от персонала на хотела, настаняване. Свободно време. Нощувка.

Втори – Седми ден
Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителни екскурзии.

Осми ден
След закуска освобождаване на стаите (стандартен Check-out в 10:00 ч.) и трансфер до летище Момбаса за чартърен полет до София, изпълняван от авиокомпания Gullivair с номер на полета TJJ 602 в 22:30 ч. Полетът има транзитно кацане (без пътниците да слизат от самолета) в Букурещ с престой около час. След това излита за София.

Девети ден
Кацане на летище София в 07:30ч.

 
Допълнителна информация
Полетно разписание:
SOF-MBA   00:00 - 11:00
MBA-SOF  22:30 07:30+1

-Часовете на полетите са посочени в местни времена
-Полетното разписание подлежи на препотвърждение.

COVID 19:

- При пристигане в Кения се изисква предоставяне на отрицателен PCR тест,
направен 96 часа преди заминаване.
- Всички пътуващи задължително трябва преди отпътуване да попълнят и
изпратят онлайн бланка относно здравния си статус.
Бланката се намира тук: https://ears.health.go.ke/airline_registration/

ЕЛЕКТРОННА ВИЗА:

Официален сайт за подаване на документи за електронна виза - www.evisa.go.ke
Изисквания за кандидатстване за онлайн виза: //evisa.go.ke/single-entryvisa.html
ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в
съответствие с въвеждане на нови изисквания и разпоредби.
 

Необходими документи:

Допълнителна информация
Полетно разписание:
SOF-MBA   00:00 - 11:00
MBA-SOF  22:30 07:30+1

-Часовете на полетите са посочени в местни времена
-Полетното разписание подлежи на препотвърждение.

Цената включва:

Пакетната цена е в евро и включва: 
 • Самолетен билет с чартърен полет и включени летищни такси;
 • Един салонен багаж до 4 кг. и чекиран багаж 25 кг.;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • 7 нощувки в избран хотел на съответна база изхранване;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid. 
 

Цената не включва:

Пакетната цена НЕ включва:
 • Входна виза /електронна/ - 51$; Деца до 15.99г. не заплащат такса за виза;
 • Допълнителни екскурзии на място и разходи от личен характер;
 • Застраховка Oтмяна на пътуване - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:

 • Авансово плащане от 500 ЕВРО депозит на човек при записване;
 • Доплащане: 14 дена преди датата на отпътуване;

2. Необходими данни за всички пътуващи :

 • Три имена на латиница по международен паспорт;
 • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
 • Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.

3. Анулационни срокове:

3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка, е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
 • Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването;
непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други
обективно наложителни случаи.
Обменният курс, използван за изчисляване на програмата EUR/USD, e 1.18.

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Кения са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1,18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да има оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

Полезна информация:
 • За пътуване до Кения се изисква международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизане в страната;
 • Не се изискват допълнителни ваксини;
 • За туристите е препоръчително да си купят репеленти против комари;
 • В Кения еднократните найлонови пликове са забранени, вкл. тези от безмитните магазини. Разрешени са цип-затварящите се торбички за носене на течности;
 • Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.
 • Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 40 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 20 дни преди отпътуване).
Предлагани хотели към програмата
Оферта № П604

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).