години

Почивка в Албания - хотел Horizont 4*

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Дуръс - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
автобусна почивка с група и представител
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Допълнителни екскурзии

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Централна Автогара София. Преминаване през Македония. Пристигане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН:
Изхранване на база All Inclusive. Свободен ден.
ОСМИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване от Дуръс след обяд. Пристигане в София през нощта.
 


 
ПАКЕТНА ЦЕНА: Моля разгледайте предложените хотели под офертата.
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Tранспорт с автобус и водач
 • 7 нощувки на база All Inclusive
 • Mедицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии, проведени на място
 • Градска такса - 1 евро на ден на човек
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Сключване на договор за пътуване и внасяне на 30 % от цената на пътуването.
 • Пълно плащане - 14 работни дни преди датата на заминаването.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • до 31 дни преди датата на тръгване – без неустойка.
 • от 30 до 21 дни преди датата на тръгване - 30% от общата сума на пътуването
 • от 20 до 15дни преди датата тръгване – 50% от общата сума на пътуването
 • от 14 дни преди датата на тръгване – 100% от сума от общата сума на пътуването
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената на екскурзията е валидна при 40 пълноплащащи.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 15 дни преди датата на отпътуване.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
Аполония – Вльора – Карабурун - открийте културните съкровища на Албанската ривиера 
Цена (при минимум 10 човека) - Възрастен  - 50 евро, Деца от 2 -11.99 г. 25 евро, Деца 0-1.99 г. безплатно 
Цената включва: транспорт и трансфери, входна такса за Аполония, местен екскурзовод, местни такси 
Цената не включва: обяд - 10 евро на човек 

 
Тръгване към античния град Аполония от хотела. Обиколка с екскурзовод на древния град, основан през 588 пр. Хр. от гърците. Днес Аполония е най-важната археологическа забележителност в страната. Отпътуване за Вльора – вторият най-голям пристанищен град в Албания. Посещение на Паметника на Независимостта, разположен в центъра на града, паметника на Исмаил Кемали, първият министър-председател на Албания. Екскурзията продължава с круиз из местността Карабурун. В близост се намира мястото, където Йонийско и Адриатическо море се срещат, остров Сазан, пещерата на пирата Хаджи Али. Свободно време за плаж. Обяд (по желание). Вечерта връщане в хотела.


Берат 
Цена (при минумум 10 човека) - Възрастен - 35 евро, деца 2-11.99 г. – 20 евро, деца 0-1.99 г. – безплатно 
Цената включва: транспорт и трансфери, входна такса за крепостта в Берат и Музея на Онуфри, местен екскурзовод, местни такси 
Цената не включва: обяд - 10 евро на човек 

 
Сборно място пред хотела Отпътуване за Берат. Посещение на крепостта, издигната на скала край река Осуми. Крепостта е една от основните туристически атракции в района, заради запазената си архитектура и величественост. В нея има множество църкви, повечето от които построени през XIII в., както и джамия, изградена след завладяването на града от османците, като до днес са запазени само основите и част от минаре. 
Посещение на катедралата „Св. Николай“ , в която се помещава музеят на Онуфри. В него може да се види най-голямата колекция от стенописи от XVI в. в Албания, включително на най-известния албански зограф. В него са изложени още икони и сребърни църковни предмети. Обяд в традиционен ресторант (по желание)  След обяд посещение на кварталите Манглем и Горица, където запазените камени къщи и тесни улички са на фона на издигащата се планина. Връщане в хотела. 


Дуръс – фабрика за коняк Скендербег Посетете мястото, където се произвежда най-известната напитка в Албания
Цена (при минимум 10 човека) - Възрастен – 20 евро, Деца от 2-11.99 г. – 10 евро, Деца от 0-1.99 г. – безплатно 
Цената включва: транспорт и трансфер, входна такса за Кантера и дегустация на коняка „Скендербег“, местен екскурзовод, местни такси 
Цената не включва: входна такса за Археологическия музей и Амфитеатъра 
 
Тръгване от хотела. Посещение на Амфитеатъра, построен през II в.  Посещение на най-многоцветната мозайка, откривана в страната, станала известна като „Красавицата на Дуръс“ (Belle of Durres). Мозайката е най-старата, откривана в Албания. Посещение на Археологическия музей, разположен близо до морето. Оттам се открива невероятна гледка към античния Дирахиум.  Посещение на Кантер “Gjergj Kastrioti Skanderbeu”. Дегустация на известния коняк “Скендербег”, който получава своята популярност още от времето на комунизма, заради високото си качество и уникален вкус. Това го превръща и в традиционната алкохолна напитка в страната.  Връщане в хотела. 


Джип сафари в лагуната Караваща 
Цена (минимум 5 човека)- На човек – 60 евро 
Цената включва: транспорт и трансфер, обяд + вода, местен екскурзовод, местни такси, вход за парка 
Цената не включва: напитки, шофиране на джип – 10 евро, заснемане на клип с дрон и GoPro камера – 5 евро 
Разходка с джип, която не трябва да пропускате! Маршрутът започва от Национален парк ”Дивджаке” – страхотно офроуд изживяване, което ще премине през гората, за да стигне до красив плаж, на който можем да се отпусне и насладим. Надяваме се да видим и редкия Къдроглав пеликан. За около час се стига до Караваща – най-голямата и красива лагуна на албанския бряг на Адриатическо море. Разходката преминава през невероятни гледки между лагуните в южната част на парка. Три канала свързват лагуните, от което са образувани разнообразни островчета, станали местообитание на различни животни и растения, включително и Къдроглавият пеликан, който гнезди в района. 
Обяд. Свободно време за плаж. Връщане в хотела.


Шкодра – национален парк Тети 
Цена (при минимум 10 човека) - Възрастен - 40 евро, Деца от 2 -11.99 г. - 20 евро, Деца 0-1.99 г. безплатно 
Цената включва:
транспорт и трансфери, местен екскурзовод, местни такси
Цената не включва обяд -10 евро на човек, входни такси за музея в Шкодра 

Тръгване от хотела. Отпътуване за град Шкодра и преминаване покрай Шкодренското езеро. 
Достигайки до 1700 м надморска височина, следва разходка до радиостанцията, която е разположена на 3 км. Оттам се открива гледка към цялата долина Тет и към най-високата планина Йезерка. 
Почивка с напитки и местни деликатеси в планинската хижа, която е в близост до автобусната ни спирка. 
На връщане спиране за кратко в центъра на Шкодра. Свободно време за разходка из града и посещение на джамията или музея на Маруби, по желание.


Круя – Тирана Екскурзия до модерната и пъстра столица Тирана и историческото градче Круя 
Цена (при минимум 10 човека) -  Възрастен – 35 евро, Деца от 2-11.99 г. – 18 евро, Деца от 0-1.99 – безплатно 
Цената включва - транспорт и трансфери, входна такса за Музея на Скендербег и билет за връщане с лифт, местен екскурзовод, местни такси 
Цената не включва - обяд (по желание) – 10 евро, други входни такси 

 
Отпътуване за Круя от хотела. Родното място на Скендербег е едно от най-посещаваните в страната. Посещение на замъка, построен през V-VI в. В него се помещава и етнографски музей. Разходка из интересния средновековен пазар, разположен в самото градче. Пазарът привлича туристите както със самото оформление на дървените магазинчета, така и с ръчно изработените сувенири. Отпътуване за Тирана. Ще се качим на уникалния за страната лифт, с помощта на който ще достигнем до планината Дайти. От там ще се насладим на невероятни гледки, може да пояздим и да опитаме от местното кафе. Посещение на Часовниковата кула, която се е превърнала в символ на града. Посещение на джамията Етем бей. Тя впечатлява със своята архитектура и внушителни размери. Интерес представляват изрисуваните растителни мотиви, част от албанските традиции. Ще видите къде са живели бившите комунистически лидери. Обяд в местен ресторант (по желание). Връщане в хотела.
Предлагани хотели към програмата
Оферта № П132

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).