години

Почивка в Египет, Хургада

- 7 нощувки
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Хургада - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
чартърна почивка
Дати на отпътуване: 05.05.2018
Специална оферта:
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Екскурзии

ПЪРВИ ДЕН:

Излитане от летище София за Хургада с чартърен полет на АК "Bulgarian Air Charter". Посрещане на летище Хургада и трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 часа. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание. Чували ли сте за очарователното дъно на Червено море, пълно с живот и цветове - раят на гмуркачите? Гмуркането е единственият начин да се опознае този свят. Червеноморска ривиера, известна със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби. В цената на екскурзията е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки. 

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Луксор - древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Музей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Райският остров с уютно корабче - насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. На самият остров ще можете да се попечете под жаркото слънце и да си направите незабравими снимки. Екскурзията включва обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Кайро. Ще посетите едно от най-забележителните чудеса на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди - Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин - както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. Връщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Бялото слънце на пустинята. Запознанството с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята. Ще останете впечатлени от препускането с джипове по дюните, екстремно шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия и включена вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Ел Гуна. Ел Гуна се появява като чудо сред пустинния пясък под жаркото слънце на Египет. Всички хотели са разпръснати из островите, като са свързани помежду си с мостове и преходи. По каналите  плуват лодки, които придават прилика на местността с Венеция. До Ел Гуна ще стигнете с автобус, а след това ще плавате по каналите с лодки и ще посетите градския аквариум. Следва "Дома на делфина", където се намира един от най-известните и красиви рифове на Червено море, а ако имате късмет - можете да се срещнете и с делфини. По време на екскурзията е организиран риболов, плуване и обяд на борда на кораб. Връщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч, като багажът може да бъде оставен в стая около рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Хургада за София.


Важно: Програмата и изпълнението ѝ са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане.

ПАКЕТНА ЦЕНА: Моля разгледайте предложените хотели под офертата.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 80 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети  София - Хургада - София с чартърен полет на АК "Bulgarian Air Charter";
 • 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 8 кг;
 • Пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 01.11.2017);
 • 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел в района на Хургада;
 • Трансфери летище - хотел - летище;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Допълнителни екскурзии по желание от района на Хургада (закупуват се на място след пристигане);
 • Виза - $25 (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Хургада);
 • Такса гориво и вредни емисии - определя се 20 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит в размер на 350 лева на човек при записване;
 • Доплащане до 22 дни преди датата на пътуване.
 • Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
 • При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
 • При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 80.
 • Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Визи с цел туризъм и престой до 30 дни се купуват и получават на ГКПП на международните летища – стикерите са продават в банкови офиси, намиращи се в транзитната зона преди паспортния контрол. Цената на визовия стикер, закупен на ГКПП, е 25 щатски долара, като заплащането на същия може да бъде осъществено с кредитна карта или в брой в твърда валута.
 • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Внимание! Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и пр. се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.
ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ ХУРГАДА:

Екскурзия до Луксор с вкл. обяд
80 $ за възрастен/40 $ за дете до 12 год.
Посещение на храмовия комплекс в Карнак, храма на царица Хатшепсут –  долината на Царете, колосите на Мемнон, разходка с лодка по Нил. Обяд. Музей на папируса.

Екскурзия "Супер Луксор" с вкл. обяд
100 $ за възрастен/50 $ за дете до 12 год.
Посещение на грандиозния храм Карнак, храма на богинята на любовта Хатхор в Дендера, Алея на сфинксовете, колосите на Мемнон, храма на Рамзес III (Мединет Абу) и бананова плантация. Разходка с лодка по р.Нил. Обяд.

Екскурзия до Манастирите Св. Антоний и Св. Павел с вкл. обяд
65 $ за възрастен/35 $ за дете до 12 год.
Посещение на най-древните манастири на света. Уникални икони и най-голямата колекция на коптски стенописи от XII - XVI век, ръкописи. Обяд в рибен ресторант.

Екскурзия с яхта Райски остров + коралови рифове с вкл. обяд
55 $ за възрастен/30 $ за дете до 12 год.
 • Две спирки до коралови рифове.
 • Плаж на острова. Детска площадка и плажен волейбол за възрастните.
 • Обяд в ресторант на острова.
Райски остров Плюс с включен батискаф
85 $ за възрастен/40 $ за дете до 12 год.
 • Една спирка до коралови рифове за плуване с маска и плавници.
 • Разходка с „Батискаф“.
 • Обяд в ресторанта на острова.
 • Почивка на острова. Детска площадка и плажен волейбол за възрастните.
Екскурзия "Бялото слънце на пустинята" с вкл. вечеря
55 $ за възрастен/30 $ за дете до 12 год.
Каране на ATV и бъгита в пустинята, яздене на камили, запознаване с живота на бедуините в пустинята, посещение на мини зоопарк и терариум, национално шоу, наблюдение на звездите с телескоп. Вечеря (барбекю).

Екскурзия до Ел Гуна /египетската Венеция/ с вкл. обяд
55 $ за възрастен/ 30 $ за дете до 12 год.
 • 1 час  за плуване на рифа „Дом на делфините“ 
 • 30 мин Батискаф.
 • Атракцион  Банан +Таблетка
 • Обяд от морски дарове
 • Риболов от кораба
 • Разходка по каналите на Ел Гуна.
Посещение на Jungle аквапарк с включени трансфери и обяд
50 $ за възрастен/25 $ за дете до 12 год.
«Джънгъл» е най-големият аквапарк в Египет, където цялото семейство ще си прекара времето прекрасно. Обядът и безалкохолните напитки са включени в цената.

Екскурзия "Шоу 1001 нощ и Пеещи фонтани"
30 $ за възрастен/15 $ за дете до 12 год.
Провежда се в хотел Alf Leila wa Leila – арабско шоу, номера с коне и камили, фолклорни танци, танца на живота и мъжкия танц „танура“. Вода и светлина „пеещи фонтани“. Факир и огнено шоу.

Екскурзия "Вечерна Хургада"
50 $ за възрастен, 25 $ за дете до 12 год.
Посещават се Голямата джамия, Православната коптска църква. Аквариума в Стария град, магазини за лечебни масла, кожа и текстил.  Вечеря от морски дарове на кораб - ресторант.

Горният списък включва част от най-популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място в Египет. Пълната екскурзионна програма от различните региони с подробности за дните на провеждане, описание на туровете и цени може да получите допълнително. Горепосочените цени са валидни за екскурзии с отпътуване от Хургада (възможно е в цените на някои екскурзии да има незначителна разлика, ако се провеждат от Макади Бей, Ел Гуна, Сафага или Сома Бей).

 
Оферта № П155

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).