години

Почивка в Мароко,

на база All Inclusive

Маршрут:
София - Агадир/Маракеш - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
чартърна почивка с група и представител
Дата на отпътуване: 10.04, 17.04, 24.04, 01.05, 02.10, 09.10, 16.10
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване от летище София, Терминал 1 с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане на летището в Агадир/Маракеш. Трансфер до избрания хотел в Агадир. Настаняване на база изхранване All Inclusive. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Изхранванe на база All Inclusive. Информационна среща с представителя на място. Свободно време или по желание: Полудневна екскурзия "Открийте Агадир и неговите вкусове". Разглеждане на Агадир и посещение на първото пристанище на Мароко, стария град с мистериозен произход - Касбах, старите квартали на Агадир и известния пазар Сук ел-Хад. Това е една чудесна възможност за всеки да опознае града или да опита от известното арганово масло, което се произвежда единствено и само тук. Търговската улица на Агадир е място, където може да се намери разнообразие от тъкани, декоративни предмети, кафтани, кожа, медни предмети, дърво, ръчно изработени марокански предмети, постели, пердета, плодове и зеленчуци. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Изхранванe на база All Inclusive. Свободно време или по желание: Целодневна екскурзия до Тиут и Тарудант. Тиут е малко селище и красив оазис, разположен в подножието на планината Атлас. Екскурзията включва пешеходна разходка из палмовия оазис или разходка на гърба на магаре (срещу допълнително заплащане), дегустация на вкусен домашно поднесен марокански обяд по бербески. Тарудант е известен със своите красивите пейзажи и търговска улица, изпълнена с голямо разнообразие от подправки и билки, с множество търговци на накити и антики. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Изхранванe на база All Inclusive. Свободно време или по желание: Целодневна екскурзия до Тизнит и Легзира. Тизнит е древен град на "чуждоземен легион". Изключително характерно за региона е обработването на сребро. Тук могат да се видят истински съкровища: брошки, диадеми, пръстени и колиета. Екскурзията включва и посещение на Легзида - един от най-красивите плажове в света, отличаващ се с високи около 25 м арки от червени скали. Връщане в Агадир в късния следобед. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Изхранванe на база All Inclusive. Свободно време или по желание: Целодневна екскурзия до Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на гробниците на Са‘адин; градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали и територия с около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир; джамията Кутубия - най-голямата джамия в Мароко; двореца Бахия. Следобяд - разходка по търговската улица със занаятчийски дюкянчета и очарователни алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно - хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. По желание: градините на Мажорел (входна такса от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1920г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник - Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство. Връщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:

Изхранванe на база All Inclusive. Свободен ден.

СЕДМИ ДЕН:

Изхранванe на база All Inclusive. Свободен ден или по желание: Целодневна екскурзия до Есауира. Обзорна обиколка на града. Есауира е красив град с невероятна архитектура, който съчетава в себе си стилове на много цивилизации. Посетителите остават очаровани от оживеното пристанище на града и Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички. Свободно време за обяд, плаж или самостоятелна рзходка. Есауира е художествен център, където туристите имат възможност да видят фрески с ярки цветове и галерии или реплика на Йерусалим от легендарния филм на Орсон Уелс - „Кралството небесно“. Градът е световноизвестен и със своя ежегоден фестивал под звуците на гнауа. Връщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:

Закуска. Освобождаване на стаите до 12.00ч. Свободно време. Трансфер до летището в Агадир/Маракеш за директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" до София, Терминал 1.


Забележка: За дати на отпътувне 17.04, 24.04 и 09.10 полетът е  с направление София-Агадир-София, за 01.05 и 16.10: София-Агадир-Маракеш-София; за 10.04 и 02.10: София-Маракеш-Агадир-София.
 
ПАКЕТНА ЦЕНА: Моля разгледайте предложените хотели под офертата.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Агадир/Маракеш - София с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси;
 • Ръчен багаж до 7 кг. с размери до 60x40x30 см. и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • 7 нощувки на база All Inclusive в избрания хотел;
 • Общинска такса - 1,76 евро на ден;
 • Представител на туроператора с български език по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка на застрахователна компания "Уника" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро;
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Допълнителни екскурзии и услуги, предлагани по желание;
 • Полудневна екскурзия "Открийте Агадир и неговите вкусове";
 • Целодневна екскурзия до Тиут и Тарудант;
 • Целодневна екскурзия до Тизнит и Легзира;
 • Целодневна екскурзия до Маракеш - "Перлата на Юга";
 • Целодневна екскурзия до Есауира;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши за екскурзовод / шофьор - 15 евро на човек за целия престой (заплащат се на място);
 • Доплащане за здравна застраховка за лица от 65г. до 75г. - 5 евро;
 • Доплащане за здравна застраховка за лица от 75г. до 80г. - 12 EUR;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
 • Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава);
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ВЪЗРАСТ / ЦЕНА 
Полудневна екскурзия "Открийте Агадир и неговите вкусове"
при минимум от 15 записани туриста
от 12 до 99 г. / 20 евро
от 2 до 11 г. / 10 евро
Целодневна екскурзия до Тиут и Тарудант
при минимум от 15 записани туриста
от 12 до 99 г. / 50 евро
от 2 до 11 г. / 25 евро
Целодневна екскурзия Тизнит и Легзира
при минимум от 15 записани туриста
от 12 до 99 г. / 45 евро
от 2 до 11 г. / 23 евро
Целодневна екскурзия до Маракеш - "Перлата на Юга"
при минимум от 15 записани туриста
от 12 до 99 г. / 80 евро
от 2 до 11 г. / 40 евро
Целодневна екскурзия до Есауира
при минимум от 15 записани туриста
от 12 до 99 г. / 47 евро
от 2 до 11 г. / 24 евро
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • При резервация - 50% от пакетната цена;
 • Пълно плащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • До 61 дни преди датата на отпътуване - без неустойка;
 • От 60 до 30 дни - 50% от основната цена;
 • От 29 до 16 дни - 70% от общата цена на пътуването;
 • Под 15 дни - цялата дължима сума.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Пътуването се провежда при минимум 20 записани туристи. Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 30 дни преди отпътуване.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
 • Предварителното записване и заплащане на екскурзиите е препоръчително. При наличие на свободни места екскурзиите могат да се заявят и на място, като се заплатят в евро.
 • Последователността на провеждането на екскурзиите се определя на място. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
 • Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
 • Туроператорът си запазва правото да променя програмата.
Оферта № П160

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).