Екскурзия Русия - Карелия РЕЧЕН КРУИЗ ПО ВОЛГА–БАЛТА от МОСКВА до ПЕТЕРБУРГ

Вид транспорт:
Самолет/Кораб

Маршрут:
София - Москва - Углич - Горици - КАРЕЛИЯ (остров Кижи - Мандроги - Валаам) - Свирстрой - Санкт Петербург - София

Продължителност:
12 дни / 11 нощувки
Информация:
Самолетна екскурзия / Речен круиз с група и водач
Дата на отпътуване:05.09.2020
Специална оферта:
ПОСЛЕДНИ МЕСТА!
СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА МЛАДОЖЕНЦИ!*
Цена от:
3500 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Кораб

ПЪРВИ ДЕН: 05.09.2020 София - Москва

Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел “Комплекс Измайлово“. Нощувка.
В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в руски традиции.

ВТОРИ ДЕН: 06.09.2020 Москва

След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Червения площад с мавзолея на Ленин, Александровската градина, Московския университет; Държавната Дума; Театралния площад; съвременния район - Москва сити.  Посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана;  разглеждане на Успенската, Архангелската и Благовещенската църква. Свободно време за обяд. Разходка по чаровните улички на Стария Арбат.

Посещение  на „Христос Спасител” - най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадката на  „Воробьевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Продължава се покрай Триумфалната арка, Кутузовския проспект и Пушкинския площад.  Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. Връщане в хотела, нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 07.09.2020 Москва - Углич (КРУИЗ)

Закуска в ресторанта на хотела. Трансфер до северна речна гара за качване на круизния кораб „Константин Симонов”. На борда на кораба чака Ви приветствен коктейл "Добре дошли" за добро настроение.  Пускане в небето на въздушни балони! Настаняване по каютите на кораба. Отплаване в 12:30 ч. Пътуване към Углич по канали, които свързват Москва-река с Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Съветския съюз. Обяд, вечеря и нощувка на борда на кораба.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 08.09.2020 Углич - Горици (КРУИЗ). Престой в Углич 11:30-14:30 (3ч)

Закуска. Пристигане в 11:30 ч в град Углич, това малко градче е част от Златния пръстен на Русия от 2017 година. Пешеходна обиколка на града с посещение на архитектурено-исторически комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенски събор и църквата "Свети Димитър върху кръвта", построена на мястото, където според легендата е убит Дмитрий Иванович, един от синовете на Иван Грозни. Връщане на кораба и отплаване в 14:30 ч през Рибински и Шекснински язовири по река Шексна. Обяд, вечеря и нощувка на борда на кораба.

ПЕТИ ДЕН: 09.09.2020 Горици - Кижи (КРУИЗ). Престой в Горици 10:00-13:30 (3,5ч)

Закуска на борда на кораба. Пристигане в Горици, малко село във Вологодска област. Тука спират много кораби, не по малко на брой от тези на пристанищата в Петербург. Разглеждане на Кирило - Белозерски Манастир, разположен на брега на река Шексна, един от най-старите руски манастири, построен през 14 век. Той е важен духовен център, който служи като място за изгнание от 15 век. Посещение на съкровищницата на манастира, приютяваща дарове от Иван Грозни. Отплаване към Карелия през Белое озеро и Онежко езеро до стров Кижи. Дива красота на природата, необичайна старинна архитектура, много исторически паметници, ще се потопите в един автентичен и прекрасен свят на руския север. Карелия Ви чака! Обяд, вечеря и нощувка на борда на кораба.

ШЕСТИ ДЕН: 10.09.2020 Кижи - Мандроги(КРУИЗ). Престой в Кижи  15:30 – 20:00  (4,5 ч)

Закуска на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО в 1993 г. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (трето по големина в Европа). Разглеждане на острова – посещение на музея на дървената архитектура под открито небе, който включва 3 необичайни шедьовъра на руската архитектура. Две живописни дървени църкви с характерните руски луковични църковни куполи: „Покров на пресвета Богородица“ и църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Църквите са изградени през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. И дървената шатрова с 8 стени камбанария на Кижкия погост. Обяд, вечеря и нощувка на борда на кораба.

СЕДМИ ДЕН: 11.09.2020 Мандроги - Свирстрой (КРУИЗ). Престой: в Мандроги 11:00-14:00(3 ч)/ в Свирстрой  15:00-19:00(4 ч)

Закуска на борда на кораба. Посещение на Мандроги - най-красивото стилизирано руско селце, което е изпълнено с комплекс от таверни, магазини за сувенири, бани, истинска вятърна мелница и много други забележителности на селския бит, направени в руски стил - място, където можете да се потопите в миналите векове.

Преди двадесет години бе взето решение да се създаде туристическа екозона за почивка на единия от бреговете на река Свир, течаща между двете знаменити езера: Ладога и Онега. Днес това е уникално място, което може да впечатли туристите със своята уникалност, доброжелателност и красотата. А особен интерес предизвиква забележителния музей на водката. В отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти. Обяд - пикник с барбекю. Автобусна екскурзия с посещение на Свято Троицкия манастир на остров Свирстрой.  Отплаване по река Свир за Онежко езеро. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

ОСМИ ДЕН: 12.09.2020 Валаам (КРУИЗ) - Петербург. Престой в Валаам 10:00-20:00 (10 ч)

Закуска и обяд на борда на кораба. Корабът минава по най-красивите места на Валаамски архипелаг покрай малките острови, живописни проливи и островни скити - уединени монашески обители. Валаам – това е специален, духовен свят и всеки, който някога е посетил този Светия остров, ще иска да се върне отново и отново. Валаам е най-големият остров  от петдесетте острова на Валаамския архипелаг  и е разположен в северната част на Ладожското езеро. На острова се намира поселение Валаам и мъжки манастир  - паметник на руската архитектура. Островът е част от Финландия до 1940 г, но въпреки това става част от СССР  след  съветско-финландската война 1939-1940. Островът нееднократно  е бил посещаван от императори Александър I и Александър II и други членове на императорската фамилия. Природата на Валаам е вдъхновяла известни художници, поети и писатели. Тук са били Шишкин, композитор Чайковски, великият учен Менделеев и много други. През 19 век, по време на своето пътуване в Русия, островът е посетен от Александър Дюма-баща. Корабът през целия ден стои в Големия Никоновски залив, от там до Централна усадба е 7 км. За удобство на туристите манастирска служба предоставя малко корабче за трансфер (доплащане на място), По време на екскурзията по Централна усадба ще посетите   главната действаща църква Спасо-Преображенски събор. Връщане на кораба. Днес сте поканени на Капитанска прощална вечеря, добър повод за дамите да покажат своите тоалети. Нощувка на борда.

ДЕВЕТИ ДЕН: 13.09.2020 Петербург

Закуска на борда. Пристигане в Петербург в 08:00ч. Посрещане,  панорамна обиколка на града с екскурзовод. Ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата - Зимния дворец, Марсово поле, Казанския събор и др., ще посетите Исакиевския събор, храма Възкресение Христово – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Свободно време за обяд . Посещение на Ермитажа - един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др. Трансфер и настаняване в хотел  „Азимут” 4*  / „Москва” 4*   или подобен. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 14.09.2020 Петербург - Царско село

След закуска,  екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. След посещение на двореца и парка ни очаква обяд в ресторант в Царско село. Връщане в Петербург за посещение  на Петропавловската  крепост  и  Катедралата, където  са погребани руските царе от Петър І до Александър ІІІ. През 1998 г. тук са положени и останките на Николай ІІ и неговото семейство.

По желание Нощен тур с корабче по каналите на Петербург и река Нева - не пропускайте възможността да присъствате на единственото по рода си представление - точно в полунощ започва вдигането на мостовете над р.Нева.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 15.09.2020 Петербург - Петерхоф

След закуска екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително френския Версай.  Разглеждане на Големия Дворец с Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в Петербург.Свободно време.

По желание Вечеря в ресторант «Санкт Петербург» с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 16.09.2020 Петербург - Москва - София

Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:10ч с полет на Aерофлот през Москва за София. Кацане в България в 11:30ч. Край на програмата.

НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
ПОСЛЕДНИ МЕСТА
Възрастен в двойна стая  в хотели 4*
круизен кораб на Средна палуба външна каюта с прозорец
3250 лева
Единична стая в в хотели 4*
круизен кораб на Средна палуба външна каюта с прозорец
4300 лева
Дете от 2 до 5 г
при настаняване с двама родители на доп. легло 
- в двойна стая в хотели по програмата с включени закуски
без отделно легло - в двуместна каюта на  кораба
с включен пълен пансион
 Отстъпка 1000 лв.
Дете до 14 г 
при настаняване с един възрастен  в двойна стая в хотели
по програмата с включени закуски
в двуместна каюта на кораба
с включен пълен пансион
Отстъпка 200 лв.
СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА МЛАДОЖЕНЦИ!
Сключен брак в периода от 07.09.19 до 07.09.20.
Трябва да предоставите копие на свидетелството за брак.
 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 20/25 ДУШИ
(при група от 20 до 24 туриста се доплаща по 100 лв на човек)

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София - Москва / Петербург– София с полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23 кг,  ръчен багаж до 10 кг;
 • Летищни такси 300 лв. към 20.11.2019  (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел “Комплекс Измайлово“/стандартни реновирани стаи в Москва;
 • 3 нощувки със закуски стаи Стандарт на блок маса в хотел „Азимут” 4*  / „Москва” 4*  в Петербург;
 • 6 нощувки  със закуски на борда на речния кораб „Константин Симонов” – в каюти категория Стандарт на Средна палуба;
 • 5 обяда на борда, 1 обяд барбекю в Мандроги  (по време на хранене са включени вода, кафе или чай);
 • 6 вечери на борда на кораба (чаша вино или едно безалкохолно или малка водка са включени на вечеря);
 •  На борда има кафе и чай на самообслужване;
 •  Капитански коктейл при започването на круиза;
 •  Всеки ден развлекателна  програма на борда  на кораба – концерти, жива музика, игри, лекции;
 • 1 бутилка вода от 0.5 литра в стаята при настаняване;
 • Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, храма на Христос Спасител;
 • Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение Успенската, Архангелската, Благовещенската църкви;
 • Пешеходна разходка в Стария Арбат;
 • Посещение на Третяковската галерия;
 • Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост,   Исакиевския събор и храма Възкръсение Христово;
 • Eкскурзии до Петерхоф с посещение на „Нижний парк“ и Големия дворец;
 • Екскурзия до Царско село с посещение на парка и Екатерининския дворец;
 • Посещение на Ермитаж. 
 • НА КРУИЗА:
  • Углич – екскурзия с посещение  на историко-архитектурен комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенски събор и църквата Свети Димитър, Богоявленски манастир;
  • Горици – посещение на манастира на Свети Кирил;
  • Кижи – разглеждане Кижни погост – музей под открито небе;
  • Мандроги - 1 обяд- пикник;
  • Свирстрой - автобусна екскурзия с посещение на Свято Троицкия манастир;
  •  Валаам – корабна екскурзия на Валаамския архипелаг покрай малките острови,  посещение на Централна усадба с Спасо-Преображенски събор;
  • Всички таксите за вход на посещаваните музеи са включени в пакетната цена на екскурзията,
  • Пристанищни такси;
 • Слушалки по време на целия маршрут Москва- Круиз - Петербург;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа виза - 120 лв за български граждани;
 • Екскурзия „Нощен тур с корабче по Нева ” (при мин.  15 човека) – 75 лв;
 • Вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма с трансфер до ресторанта (при мин. 15 човека) – 90 лв;
 • Посещение на балет в Петербург (информация при запитването);
 • Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, напитки  по време на хранене (освен включените напитки на борда на кораба в обяд и вечеря) и други лични разходи.
 • Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място!
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв.
 • Разходи за лични нужди.
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
 • Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лв на човек;
 • Втори депозит в размер на 1000 лв до 30.05.2020;
 • Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване;
 • Предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза най-късно 40 дни преди дата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • При анулация до 60 дни преди датата на пътуване –- без неустойка;
 • При анулация от 59 до 35 дни преди датата на пътуване  се удържа в размер на внесения депозит;
 • При анулация от 35 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Виза - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център е 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България в който има не по-малко от 2 чисти (празни страници) за визи + 1 брой цветна снимка, паспортен формат - 3,5x 4,5 см на бял фон, на гланцова фотохартия, лицето да заема 70-80% от снимката, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България!
 • Минимален брой за осъществяване на програмата - 20/25 души.(при група от 20 до 24 туриста се доплаща по 100 лв на човек).
 • В случай, че този брой не бъде набран най-късно - 35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата.
 • Курсът на рублата към лева, заложен в програмата на екскурзията, е 1.96 лв (1 €) = 70 руб. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператорът запазва правото да промени цената на пакета.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване в сравнение с описаната  програма, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с  празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности.
 • Туроператорът  не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпания.
 • Корабната  компания "ООО ВодоходЪ" си запазва правото на промени в разписанието без предизвестие. Компанията не носи отговорност  за отклоненията от графика, ако това е поради метеорологичните условия или други причини, независещи от Компанията.  При отмяна на круиза поради метеорологичните причини или такива, независещи от Компания "ООО ВодоходЪ”, което води до допълнителни разходи на пасажерите, те не се компенсират.
 • Не се възстановяват щети, причинени на пасажера по независещи от Компания "ООО ВодоходЪ" причини, включително проблеми с митниците и преминаване на граница
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на програмата.
 • Език на извършване на туристическите услуги и екскурзиите: водач на български език
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Часовете на полетите са в местно време
 • Часово време: България - 12:00ч., Москва, Санкт Петербург - 13:00ч.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРАБА:
Плаващият под руски флаг кораб е построен през 1984 г. в Германия, в корабостроителница VEB Elbewerften Boizenburg. Корабът е напълно оборудван с модерна навигационна техника. Круизните кораби всяка година преминават стриктен контрол и получават свидетелство на Речен Регистър.
Капацитет -  298 пътници; Дължина – 129 м; Ширина – 16,7 м; Скорост до 25,5 км/ч; Разполага с 4 палуби, 147 каюти, не разполага с асансьор на борда; 2 ресторанта, 2 бара (WI FI има в един от тях), конферентна зала, музикален салон, слънчева тераса с шезлонги, магазин за сувенири, медицински пункт, сауна и стая за гладене; Оборудвани специални места за пушачи;

Език на борда - руски.
 
Настаняване – Средна  палуба

Каютите за двуместно и едноместно настаняване са климатизирани и имат външен изглед през прозорец.
Те са оборудвани с мивка, душ и тоалетна,сешоар за коса, тоалетни принадлежности: сапун, шампоан, гел за душ, шкаф за дрехи, хладилник, сателитна телевизия, радио, волтаж на борда 220V и бордово радио.

По време на резервацията не е възможно да изберете разположението на каютите на кораба. Всички каюти се разпределят автоматично в деня на тръгване на круиза.
 
Оферта № П413

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).