Сцена на вековете

23.07.2010г.
 

Летен фестивал "СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ"
30 юли - 8 август 2010 г.
КРЕПОСТ ЦАРЕВЕЦ

 

ПРОГРАМА

 

 

 

30 и 31 юли 2010 г. и 1 август 2010 г., петък, събота и неделя, от 21:00 ч.
"Дон Карлос" - опера в 4 действия от Джузепе Верди

 


режисьор Пламен Карталов, диригент Цанко Делибозов
художници Любомир Йорданов и Даниела Йорданова

 

 

В ролите: Орлин Анастасов /Филип И/, Костадин Андреев /Дон Карлос/, Венцислав Анастасов, Бисер Георгиев /Маркиз Поза/, Мариана Цветкова, Радостина Николаева /Кралица Елизабет/, Елена Чавдарова-Иса, Олга Михайлова-Динова /Еболи/, Димитър Станчев, Петър Вучков /Великият Инквизитор/.


На 1 август 2010 г. в ролите на Дон Карлос и Филип II ще бъдат изпълнени от гостуващите оперни певци Александру Бадеа /Румъния/ и Ивица Чикеш /Хърватия/

 

6 август 2010 г., петък, 21:00 ч.,
Балет ,"Арабеск"
"Лудо вино", "Двойнственост" и "Болеро"

 

Хореограф на "Лудо вино" е Боряна Сечанова, а костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнова. Спектакълът е по мотиви от народния обичай за направата на вино и пресъздава очарованието и опиянението от свещенодействието на ритуала.


"Двойнственост" е творба по музика на Астор Пиацола, инспирирана от стиховете на Пабло Неруда.


Хореографията е на Лиз Лий /Великобритания/, а в спектакъла участват артистите от балет "Арабеск" Ангелина Гаврилова, Александра Савова, Даниела Иванова, Константина Ханжиева, Кристине Енков, Марина Попова, Теодора Друмева, Асен Наков, Леандър Янес, Николай Илиев, Петър Петков, Станислав Димитров, Чан Тхе Чунг.


"Болеро" по музика на Морис Равел е емблематичен за трупата спектакъл.

 

7 и 8 август 2010 г., събота и неделя, 21:00 ч.
Балет Арабеск"
"Кармина Бурана" - Карл Олф

 


В спектакъла хореографът Боряна Сечанова търси най-близкия танцов еквивалент на песните, чиито изключително поетични средновековни текстове са витални и иронични. Костюмите на художничката Цветанка Петкова-Стойнова са решени в стилистиката на средновековието, но е търсен и виц в костюма - използвани са различни аксесоари, маски, феерия от цветове и материи, които засилват многообразието на образите в спектакъла.
 


За допълнителна информация и съдействие за резервация, моля да се свържете с нас на тел.: 02/ 983 33 22 или да ни посетите на адрес: ул."Поп Богомил" 44 в София


ТОП предложения на Александър Тур за настаняване във Велико Търново