Вулканът Агунг с понижена активност, Бали е в безопасност

06.11.2017г.
Вулканът Агунг с понижена активност, Бали е в безопасност
 

Отлични новини за нетърпеливите любители на екзотиката и всички, които са се запътили към острова на боговете, Бали - Министерството на туризма в Индонезия и Туристическият борд на острова излязоха с официално изявление, че нивото на активност на вулкана Агунг е спаднало значително последните 10 дни, достигайки близки до нормалните нива и обявявайки зоната на острова за безопасна.


Бали, вулкана агунг

Буферната зона, която местното население беше принудено да напусне през септември тази година, е намалено от властите в Индонезия от 12 м на 6 м, което позволи на балийците да се завърнат в домовете си през уикенда. Първите признаци за пробуждане на вулкана бяха забелязани от специалистите още през август, последвани от мерки за евакуация на 140 000 основно местни жители. Те вярват, че вулканът е предупреждение, изпратено от боговете, които са разгневени.

Екскурзия Бали

Въпреки нарастващата опасност през септември и октомври, туристическият борд и граничните власти на летище Денпасар не са отбелязали спад на туристическия поток.

Пура бесаких, храм Бали

Вулканът Агунг е разположен на 70 км североизточно от туристическата зона и сам по себе си е туристическа забележителност. В подножието на планината пък се намира най-големият храм на острова, храмът на храмовете Пура Бесаких. По време на периодът на опасност от изригване на вулкана, туровете до храма и по склона на планината не бяха отменени и се провеждаха регулярно.

Екскурзия Бали
ЕКСКУРЗИЯ МАГИЯТА НА ОСТРОВ БАЛИ | Кътче от приказките
24 - 31 януари 2018
Остров Бали е наричан "островът на 1000-та храма". Тук се наблюдават най-красивите залези, мечтана локация за сърфисти и пътешественици от цял свят, дом на усмихнато и дружелюбно местно население. Островът придобива голяма популярност след като взима главно участие като фон на холивудската продукция "Яж, моли се и обичай", а влюбените и младоженците често си мечтаят за сватбена церемония в традиционен балийски стил на плажа.

Сигурни сме, че #БАЛИ е в списъка ви с дестинации, а нашата програма е чудесна възможност да сбъднете една мечта! ツ


Насладете се на пълноценна почивка, изпълнена с екзотика, митове и тайни.
Елате с нас. Обещаваме да е магическо!